Мазна коса лечение в дома Стилове в живота

Страдате от мазна коса, нали? Е, сега има добри новини, които бихме искали да споделим. Браднете и оставяйте косата да танцува, защото сега ще ви разкажем за лечения, които биха направили чудеса. Ние не говорим за продукти на борсата, химически индуцирани услуги или рязане на косата ви кратко. Харесваш ги дълго, така и ние, така че нека научим повече за това как можем да продължим напред и да освободим пелените от петрол.

мазен hair treatment

Това, от което трябва да започнете, е избора на шампоани, които имат стягане в тях, но само билкови. Това са шампоани, които ще помогнат за намаляване на производството на себум и поддържане на нивата на рН на скалпа също. Не забравяйте, че поради прекомерното усещане на мастните жлези се образува допълнително масло върху скалпа, което придава на мазна коса в дългосрочен план.

Виж повече: Как да се третира суха коса у дома

Какво представлява себумът??

Това е вещество, което е восъчно в природата и се произвежда от мастните жлези. В близост до космените фоликули е мястото, където ще намерите гнездата, които гнездят. Те произвеждат достатъчно масло и понякога много, което прави скалпа мръсен, мръсен и дразнещ, за да се справи. Това се дължи на прекомерното производство на масла от жлезите, че косата изглежда объркана и мазна, мазна в повечето случаи. Мазна коса намалява структурата на косата, обема и красотата на вашите косми.

Количеството на произведеното масло зависи от условията на влажност, температурата и времето на годината. Имате хора с мазна коса от корените до върха, хвърляйки и мазен скалп, а има и такива, които имат мазна скалп и коса до средата на вала и краищата.

Начало лечения за мазна коса:

Причини за мазна коса:

За някои това може да бъде наследственост, докато за останалото може да са фактори на околната среда. Има хора, които имат мазна коса поради лоша диета и останалите поради хормонални дисбаланси и заболявания. Въпреки това, всяка надежда не е загубена, засега има средства и съвети за използване. Затова моля, прочетете и бъдете добре информирани за същото.

Съвети за грижа и лечение на мазна скалп и коса:

 1. Уверете се, че скалпа и косата са чисти.
 2. Шампоанът трябва да бъде билков и лек.
 3. Шампоан и балсам, предназначени само за мазна коса, трябва да се използват.
 4. Не подхранвайте скалпа.
 5. Химически индуцираните продукти за стилизиране трябва да бъдат NO-NO.
 6. Изплакването трябва да се извършва само с хладка вода.
 7. Вградените климатици не трябва да се използват изобщо.
 8. Не прекалявайте с четка за коса.
 9. Яжте немаслени немаслени мазни храни.
 10. Завържете косата си, докато работите.

Виж повече: Съвети за здравословна коса през лятото

Съвети за лечение на мазна коса от кухнята:

 • Знаете ли, че една цяла вар, когато се изсипва и в концентрирана форма, ще помогне за свалянето на маслото от косата ви.
 • Ябълковият ябълков оцет, чаша от него, използвана като изплакване, ще помогне да се снижат и нивата на маслото
 • Паста от лимонова кора и алое вера с чаша билков шампоан, направени три пъти седмично, ще бъдат ефективни.
 • Плоска бира, за да изплакнете косата си с чудеса.
 • Един сапун за вана, използван веднъж седмично, ще се справи добре, тъй като сапуните имат свойства, които крадат масла.
 • Ако бързате и нямате царевично нишесте наоколо, използвайте бебешки прах, за да се насладите на маслото.
 • Вземете праха поръсена и гребете косата си, това е всичко.
 • Сухият шампоан от царевично нишесте също може да направи чудеса.
 • Уверете се, че пиете най-малко десет чаши вода дневно.
 • Плодовете и зеленчуците трябва да се консумират, защото техните свойства помагат при грижата за косата.
 • Маслиновото масло, рибата и ядките са най-подходящи за мазна коса, за да се консумират, както желаете.

мазен hair treatment

Упражнява Помощ?

Да, това прави и до голяма степен нека видим как;

 1. Освен подобряването на кръвообращението, упражняването на поне тридесет минути всеки ден помага за насърчаване на косата в добро здраве.
 2. Йога и дълбокото дишане помагат и за насърчаване на здравословна коса, казват експерти. С йога потокът на кръвта ще се увеличи до скалпа, а здравият скалп ще стимулира здравата коса естествено. Изпробвайте "Поддържаната глава" или "Повдигащият въздух" или дори "Camel Pose"

Проверете със своя лекар:

Моля, не забравяйте, че не всички решения за управление на мазна коса биха били в кухнята ви или в някой брояч. Може да има основни заболявания, които водят до мазна коса, за което трябва да се консултирате с вашия семеен лекар за същото.

Виж повече: Как да се грижи за косата през зимата

Домашно лечение за мазна коса:

 1. Лимонов сок, смесен с банан и приложен върху косата, е най-доброто средство за лечение на мазна коса. Изплакнете с топла вода и внимателно, за да не активирате мастните жлези.
 2. Бира, когато плоска прави добър изплакване, което споменахме. Но няколко супени лъжици водка или ром биха направили чудеса също. Той почиства скалпа, премахва мръсотията и мръсотията и позволява на косата да скача и блести, без да търси мазна.
 3. Направете домашен кондиционер или кондициониращ агент, като използвате оцет от ябълков сайдер, смесен с вода в еднаква степен. Използвайте спрей за администриране на подправката на всеки два часа, което предотвратява натрупването, мръсотията и мръсотията, които идват върху скалпа ви.
 4. Разреденият зелен чай би бил най-добре като антиоксидант и стягащ. Напръскайте на всеки 2 часа за прекрасна коса.
 5. Яжте здравословно, стойте далеч от мазни и мазни храни; да получите повече от омега-3 мастни киселини под формата на риба и ядки и зехтин във вашата система. Морковите и спанакът ще се справят добре, включително витамин А в изобилие и повече протеини, както добре.

Надяваме се тези съвети и информация да са полезни! Следвайте тези съвети за лечение на мазна коса и гледайте как косата прави говоренето и печели света за вас.

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

23 − = 13