Майурасана (Peacock Pose) – Как да направите и ползите от него

Йога като средство за упражнения бавно и постоянно се разпространява в целия свят, докосвайки сърцата и умовете на множество хора. Няма ясен произход в основата на йога, тъй като е старовъзрожденска форма. Всеки ден се разработват нови и усъвършенствани пози, показващи как личната йога може да бъде. Да практикувате йога във вашия дом всеки ден е може би едно от най-добрите неща, които можете да направите сами.

Mayurasana (Peacock Pose)

Йога е като режим, който трябва да се следва всеки ден, за да се постигнат възможно най-добрите резултати. Йога е специално бавна и постепенно опитна тренировка, последвана от различни обрати и завои с дълбоко и продължително дишане. Този процес е неразделна част от постигането на най-добрата йога поза. В днешната статия ще обсъдим позицията на Mayurasana и как да го направим ефективно заедно с различните му предимства.

Как да направите Mayurasana и неговите предимства:

Как да го направим:

Майуресана говори за паун, като "mayur", "asana", означаващ позата. Тази позиция обаче няма нищо общо с пауните, но може да бъде истинска борба за начинаещите. Това е основно баланс над тежкото тегло поза, където балансирате тялото си, вертикално на ръцете си. Въпреки че може да звучи страшно, с практика и правилна насока за това как да можете лесно да постигнете съвършенство в него.

Виж повече:  Matsyendrasana

  • За да започнем, ще ни е необходима подложка за йога.
  • На матката си, коленичи на колене с бедрата си, които лежат на петите ви.
  • Коленете трябва да докосват земята, когато разширявате празнината между двете коленете.
  • Поставете ръката си там с дланта, извита назад, насочена към вътрешната част на бедрата, докато изправите гръбнака си и си поемете дълбоко въздух.
  • Това беше лесната част, но сега идва най-важното от позициите.
  • Наклонете напред, за да можете да разпространявате огънатия си крак по целия път до гърба, като ги изправяте, както правите.
  • Използвайте лакътя като тласък към вашите страни, докато напрегнете коремните мускули, като вдигате долната част на тялото си.
  • Първоначалните етапи може да изискват допълнителен чифт ръце и винаги е по-добре да използвате възглавница като подкрепа в случай, че загубите баланса си.
  • Докато напрегнете долната част на тялото да го повдигне, тялото ви ще формира хоризонтална линия, поддържана от лакътя, която все още трябва да действа като катализатор.
  • Опитайте се да поддържате тялото си възможно най-прав и да заключите позицията за пет секунди, преди да го освободите един по един.

Не се отказвайте от това упражнение, ако имате високо кръвно налягане или проблеми с херния. След като приключите с позицията, отключете се стъпка по стъпка, по един по един не всички заедно. Докато сте нагоре, може да искате да поемете дълбоко въздух и да го задържите за няколко секунди.

Виж повече:  Мандаласана Предимства

Как ни помага?

1. Ще усетите калориите, които се изпотяват от вас, когато изправите корема си и се опитвате да се придържате към хоризонталната позиция. Можете да почувствате, че мазнините се отделят, докато притискате долната част на тялото си.

2. Докато другата йога се фокусира върху горното или долното тяло, тук получавате две птици с един камък. Тази йога би укрепила не само бедрата и бедрените мускули, но и щеше да бъде полезна за вашите предмишни и рамене.

3. Разстроен стомах ще бъде само приказка с вас, ако се отдадете на това упражнение, което се грижи за цялото неправилно храносмилане, което винаги те държи надолу.

Виж повече: Гарлънд Посо в йога

Изображения Източник: 1.

Leave A Comment

1 + 8 =