Култура и фестивали в Мадхя Прадеш | Стилове в живота

Точно в центъра на всички държави и градове, точно в сърцето на Индия е държава, позната под името Мадхя Прадеш. Да, сърцето на Индия, Madhya Pradesh е една от най-големите държави в Индия с племенни население от около 20% или повече от цялото население, което се намира в Индия. Домът на много национален парк, Madhya Pradesh или популярно известен като MP е известен резервоар на гората и животински живот, които са в изобилие в това състояние. Но за да познаете тези родствени цивилни от тази държава, трябва да присъствате на някои от техните културни събирания и фестивали, които се празнуват широко в цялата страна и по този начин в тази статия ще откриете културата и фестивалите в Мадхя Прадеш.

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш:

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш | Стилове в живота

Като градска и племенна бетонна агломерация, Мадхя Прадеш често преживява туристическа дейност и затова държавата на религиозно-толерантна етническа обсервация празнува широка гама от фестивали, включително общите новогодишни и коледни събития. Освен това някои от другите традиционни фестивали са-

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш | Стилове в живота

През първите месеци на февруари и март фестивалът Pachmarhi се празнува в Pachmarhi. Основната атракция е скандалната мечта, която се изживява около това време. Този фестивал уважава господаря Шива като недостиг на преданоотдадени стада в свещеното светилище на лорд Шива в селото. Храмът Махадео или хълмът до него са претъпкани с такива преданоотдадени, които предлагат своите молитви и богослужения. Малки сделки и панаири също се провеждат като форма на забавление. Макар и това да е еднодневно празненство, фестивалът за танци "Хаджура", който се празнува и тази година, е пълен седемдневен танцов фестивал, едно от най-важните културни събития, на които се събират всички местни жители, туристи и дори известни личности. класа на културния талант. Този 29-годишен празник отпразнува навлизането на осветените храмове на западните групи в Худрао, осигурява платформа за всички местни хора с танци като одиси, кучипуди, катакали и т.н..

Виж повече: Важни фестивали на Нагаланд

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш | Стилове в живота

Отново в края на месеца около ноември фестивалът Chetiyagiri Vihara се провежда в Санчи, където това еднодневно честване се натрупва в съответствие с будистките принципи и норми. Тъй като хиляди будистки монаси и светци се събират в Санчи, за да присъстват на този празник, мощите на двамата ученици на Буда се почитат и гледат. Този щастлив ден се заобикаля изцяло на тези намерени мощи, които са известни като двамата първоначални ученици на Буда.

Точно около това време се провежда музикалния фестивал в Тансен. Митът се връща в годините на Акбар, когато Тансън, едно от деветте бижута в двореца на Акбар, е погребано точно там в Гуалиор и по този начин този фестивал, който е културно музикално събитие, се провежда в депутатите от Гуалиор. Музикантите от цял ​​свят, известни личности и млади художници и всички останали посещават това събитие. Въпреки че е еднодневно едно събитие, буйната и свежа колекция от някои от най-добрите гласове в страната го прави доста полезна памет.

Виж повече: Фестивали в Западна Бенгалия

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш | Стилове в живота

Състоянието на Мадхя Прадеш също така празнува Дъсера по забавен и страшен начин. Този 10-дневен фестивал започва да заобикаля митологичната история за изгнание на лорд Рама и завършва със завръщането си, т.е. Дюшера, когато реплика на злодейския цар Равана е изграден от сенки и други запалими вещества и след като този клонинг е която се издига на височина няколко метра, тя се запалва, което символизира победата на доброто и унищожението на злото.

Виж повече: Фестивали в Тамил Наду

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш | Стилове в живота

Тогава там е Ganesh Chaturthi, поклонение на слона бог и много други още.

Освен тези известни фестивали има доста други племенни фестивали и традиционни племенни панаири и меласи.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5.

Leave A Comment

3 + 3 =