Култура и фестивали в Гоа | Стилове в живота

Гоа е дом на богата и жизнена общност, която празнува множество различни фестивали всяка година. Тази статия изброява фестивалите, които са родени в празненствата на Гоа. Проверете ги да се доближат до традициите на Гоа.

Красива култура и фестивали в Гоа:

Shigmo:

Фестивали of Goa

Shigmo е Goan еквивалент на Холи, фестивала на цветовете. Този фестивал включва представления на големи танцови трупи, които изпълняват народните танци на пътя в парада, който минава навсякъде. Това е вековна традиция.

Dussehra:

Култура и фестивали в Гоа | Стилове в живота

Dussehra е благоприятен ден, свързан с всички нови неща. На този ден хората купуват нови автомобили и започват нови проекти. Новите автомобили са покрити с цветя от невен и са излети по пътищата на Гоа. Този ден е известен също като "Vijayadashmi" и е белязан от церемониите puja в важните храмове на Гоа.

Виж повече: Фестивали от Карнатака

Ганеш Чатути:

Култура и фестивали в Гоа | Стилове в живота

Ganesh Chaturthi, е безспорно най-популярният фестивал, празнуван в Гоа. Той се празнува през август или септември. Големи украсени идоли на лорд Ганеша, изработени от глина, се издигат по улиците. Към идолите се правят предложения и молитви. Краят на пуджас се отличава с потапянето на идола в морето.

Дивали:

Култура и фестивали в Гоа | Стилове в живота

Дивали е известен още и като фестивал на светлините. Този празник отбелязва убийството на демона Равана от царя на Айодхя, Рам. При връщането си след победата си този вид беше посрещнат с осветлението на бисквитите и светлината. На панаир се изгаря образа на Равана със стрелата на Рам. В Гуа емблемите се наричат ​​"Наркасур" и се изгарят ден по-рано от Дивали. Ефизите са направени от хартия и слама и са декорирани цветно. Те се изгарят преди изгрев слънце.

Виж повече: Фестивали на Мизорам

Холи:

Холи Culture of Goa and Festivals

Холи е известен като фестивал на цветовете. Това е времето, когато всички местните жители играят с цвят и се излива един друг с боя и цветна вода. Използването на многоцветни цветове в този фестивал означава завръщане на добра и изобилна пролетна реколта.

Християнски карнавал:

Култура и фестивали в Гоа | Стилове в живота

Християнският карнавал е ежегоден християнски четиридневен празник на фестивала. Започва в събота, която е преди Ash Wednesday. Започва 40-дневния период на Пост, който е период на покаяние и въздържание. Това е точно преди Великден, което е времето на възкресението на Исус. Този четиридневен карнавал произлиза от световноизвестния фестивал в Рио, Бразилия. Карнавалът в Гоа е воден от краля, крал Момо и се състои от парад с певци с китари, пеещи народни песни, придружаващи плувки и цветни танцови трупи в цяла Гоа.

Виж повече: Важни фестивали на Керала

Празник на Свети Франциск Ксавие:

Култура и фестивали в Гоа | Стилове в живота

Това е основен християнски празник. Основният празник на Свети Франциск Ксавие се провежда в Базиликата Бом Исус, в старата Гоа, на 3 декември. Свети Франциск Ксавие е велик свещеник и мисионер на йезуит. Той е покровител на Гоа. Той привлича поклонници и преданоотдадени от всички краища на света. Мумифицираното му тяло е запазено в сребърна ковчега с изискана украса. Той е запазен от векове в базиликата. Тялото се показва на обществеността на всеки десет години по време на годишното изложение. Празникът обаче се провежда всяка година. Той привлича хиляди преданоотдадени от всички части на Индия. Светецът трябва да има лечебни сили.

Сао Жоао:

Култура и фестивали в Гоа | Стилове в живота

Този празник отбелязва празника на един от апостолите - Свети Йоан Кръстител. Тя се провежда на 24 юни. Това се празнува в цяла Гоа от млади мъже, които скочат в кладенеца, за да извлекат подаръците, които са били хвърлени от селяните. Фестивалът се отбелязва в началото на сезона на мусоните. След това празникът включва горанската гора и голямото ястие.

Тези фестивали правят Гоа седалището на богата и жизнена общност. Ако искате да изживеете истинската Гоа, е по-добре да не пропуснете тези неща!

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Leave A Comment

43 − 33 =