Kubera Mudra – Как да направя стъпки и ползи Стилове в живота

Знаеш ли какво е Мудра? Разбираш ли истинското значение на Мудра? Нека ви обясня това. Мудра е всъщност начин на живот. Това е нещо, с което всяко човешко същество трябва да се свързва независимо от възрастта и пола. Mudra е много проста действително.Тя изисква много кратко време да се направи, но ползите са всъщност много дългосрочни и най-вече постоянни, за разлика от безбройните лекарства, които приемаме.

Мудра е точно пръст или ръчен жест. Позволете ми да се поправим, тя също може да бъде око или крака и дори пълно движение на тялото или жест. Тя трябва да бъде редовно включена в ежедневния ви начин на живот, така че да можете да получите максимални ползи от определена мудра. Всяка позиция в мудра има специфично значение. Всяко движение символизира нещо много дълбоко и изключително важно. Например, ако страдате от нещо, което изисква умствено парче, което в индийски термини се нарича депресия.

Ако практикувате някаква мудра, за да се борите срещу депресията, тогава постепенно ще осъзнаете, че в рамките на няколко години можете да останете в умствени неща и да кажете сбогом на вашата депресия. Сега, надявам се, че всички сте разбрали значението и значението на Мудра.

Може да се чудите откъде се появяват тези мудри. Произходът на мудра е мистериозен. Той е преобладаващ от няколко десетилетия, но никое тяло всъщност не знае откъде е започнал и всичко това. Ние всички вярваме, че мудра е най-популярна в Азия. Но това е друго погрешно схващане. Мудра е еднакво популярна дори извън Азия. Мудра и неговите движения са спечелили име в целия свят. Много ограничения и противоречия също са заобиколили мудрите. Когато скандинавските хора бяха подложени на християнизация, тогава броят на мудрите беше забранен. Особено онези мудри, които включват прегръщането на боговете с вдигнати ръце, не бяха позволени. С християнските учения тези мудра са приети и са част от по-нататъшни изследвания и изследвания.

Ако наблюдавате внимателно различните манипулации на свещениците в масата, тогава ще можете да видите как са се представяли тези древни хора. Но това не е всичко, дори в нашето ежедневие символите и жестовете играят много важна роля. Имаме редица жестове в нашето ежедневие, които правим, но с времето ние започнахме да ги игнорираме. Но всички мудра и жестове вече са част от нашия живот от векове и ще продължат да правят впечатление и в нашето бъдеще.

Ако говорим за индийски контекст, то тези мудра са неразделна част от нашата религиозна система. Сгъваемите ръце, огъването са станали много популярни в Индия. Така че, пряко или непряко, всички ние изпълняваме някои или други мудра, но ние сме склонни да ги игнорираме с течение на времето. Мудрите също са популярни в индийските танцови форми. Те включват едновременно движение на ръцете, очите, краката и дори талията. Но това е още едно допълнение към това, което е драма. Нека започнем да говорим за kubera mudra, която е много специална и е свързана с хинду религия god kubera означава Бог богатство.

Виж повече: Matangi Mudra Предимства

Kubera Mudra Значение, стъпки и ползи:

В тази статия ясно обсъждахме важността на куберната мудра заедно със смисъл.Производителни стъпки и ползи.

Кубера mudra

Значение на Кудера Мудра или богатство Мудра:

Една такава значима мудра е Кудера Мудра. Както всички добре знаем, че кубера е значението на богатството. Всъщност богът на богатството го нарича и в индийската митология. Така че, бях просто изумен да знам за една мудра, която е свързана с богатство (пари) и Богатство. Тази мудра е свързана с вашите вътрешни желания и сила. Тази мудра е известно, че увеличава и засилва вътрешното ви желание за богатство и просперитет. Тя е известна още като "Техника с три пръста" от тренировката на Alpha. Можете да видите този жест на пръстите доста често в нашето ежедневие. Или искате пътна полиция да ви напусне по-рано, за безплатно място за паркиране, подходяща книга, за да донесе някоя рокля на всеки магазин с този жест на пръста..

Виж повече: Surya Mudra Отслабване

В някои случаи можете да използвате това, за да упражнявате натиск върху някои от мислите или идеите си. Когато три от пръстите са затворени, стрес или ударение се дава на вашите мисли и идеи. Смята се, че нещо определено ще се случи, когато планетата на Марс (силата), Юпитер (прекомерна радост) и Сатурн (фиксиране на същественото и преминаване през нови портали) се съберат. Поставянето на всичко това е наистина забавно в нормалния живот. Тя засилва вашия вътрешен метаболизъм, като ви дава увереност и вечна сила.

Как да изпълняваме Kubera Mudra за задоволство:

Е, честно казано, правейки медитация на Кудера Мудра е много проста.

  • Трябва първо да седнете наполовина на лотос или да имате лесна и удобна позиция. Уверете се, че сте седнал на лека подложка или лек килим. Това ще предотврати излъчването на излъчвания от пода. Много експерти посочиха, че подовото излъчване може действително да служи като пречка при извършването на мудра.
  • И накрая, можете да оставяте очите си отворени и затворени по ваш избор.
  • Но със затворени очи можете да посредничите и да се концентрирате по-добре.
  • Уверете се, че не движението на пръста, а интензивността и вътрешната сила, с която изпълнявате мудра е важно.
  • Сега трябва да се включите в палец, среден и показалец заедно.
  • Леко огънете пръста, така че да могат лесно да влязат в точка на пресичане.
  • Можете да започнете с желаната от вас ръка.
  • След като направите с една ръка, повторете същото с другата ръка.

Няма ограничения на Kubera Mudra:

Сега, позволете ми да ви кажа нещо много важно. Няма никакво време за честота, прикрепено към тази мюдра Кубера. Няма значение дали правиш тази мудра по всяко време на деня. Може да го направите сутрин или вечер, това е напълно ваш избор. Също така, можете да го направите толкова пъти, колкото можете. Предлагам да го направя най-малко 5-10 пъти на ден.

Виж повече: Макара Мудра

Kubera Mudra Предимства:

Сега ще ви запознаем с предимствата на Kubera Mudra.

Пръстът на палеца представлява огъня, докато индексът и среден пръст символизират въздуха и пространството съответно. Тези три сили, когато се обединят заедно, ще изпълнят всичките ви желания и стремежи.

Leave A Comment

+ 46 = 49