Крампи по краката по време на бременност Стилове в живота

Тялото на жената преминава през много време по време на бременността. Това може да е невероятна фаза за една жена, но тя трябва да мине през много, за да се радва на радостта от майчинството. Има много здравословни проблеми, които очакваната майка трябва да страда и да оцелее. Тялото придобива определени аномалии, които са доста често срещани по време на тази фаза. Някои от често срещаните заболявания са главоболие, разстроен стомах, крайно безпокойство, замайване, умора и слабост. Крамът на краката е едно от често срещаните заболявания, които носи бременността. Тези болезнени спазми излъчват през телетата и нагоре по краката, особено през нощта. Те обикновено започват през третия триместър, около 19-та седмица от бременността и продължават до края на тримесечието.

Крампи по краката по време на бременност Стилове в живота

Причината:

Точната причина за крампи на краката по време на бременност не е известна, но лекарите предполагат, че това може да се дължи на натиска върху матката върху някои нерви, водещи до умора или намалено движение на краката ви от натиска на бебето върху кръвоносните съдове. Умората от пренасянето на тежестта на бременността и компресирането на кръвоносните съдове в краката се счита за една от основните причини за спазми в краката по време на бременност. Мускулът на краката може да се влоши до точката на дискомфорт от натиска на разширяващата се матка върху кръвоносните съдове, които връщат кръвта от краката към сърцето и нервите, които водят от багажника до краката. Би могло да бъде и диетата, която съдържа излишък от фосфор и недостиг на калций или магнезий. Хормоните на бременността също могат да бъдат причина, тъй като те изглежда причиняват толкова много болки и болки в бременността.

Виж повече: Крепване при бременност

Кога това засяга най-много?

Крампи по краката по време на бременност най-често започват да ви запушват по време на второто тримесечие. Те могат да се влошат, докато бременността ви напредва и коремът ви става по-голям. Крампите се срещат предимно през нощта. Въпреки това, може да се появи и крампи през деня. Измъчващата болка на краката на краката може да ви затрудни да спите през нощта и да работите през деня.

Крампите:

Крампи по краката по време на бременност са неволеви контракции в мускулите на телето и крака или и двете. Те са често срещани по време на бременност. Спазмите на крампите могат да излъчват нагоре и надолу вашите телета през деня, но те обикновено са по-видни през нощта , Това е, когато умората, натрупването на течности и задържането са на върха. Крампи по краката по време на бременност са особено чести след второто тримесечие на бременността, когато има повишаване на теглото поради бременност, повишено подуване и обща умора са във възход.

Как да се лекува:

Когато сте ударени от внезапна атака на крампи на краката, можете да направите следното, за да се облекчите.

 1. Изправете крака си и нежно обръщайте глезена и пръстите си няколко пъти на гърдите си.
 2. Можете да опитате да стоите на студена повърхност, която понякога може да спре спазъм.
 3. Масажирайте мускулите на краката и краката, за да облекчите контракцията.
 4. Разходете се малко, за да отпуснете мускулите в крака.
 5. Опитайте да използвате бутилка за гореща вода или нагреваема подложка, за да излекувате спазмите.
 6. Ако нищо не работи, посетете лекар или експерт, тъй като това може да е случай на кръвосъсирване.

Крак Cramps During Pregnancy 2

Как да предотвратите:

Най-добре е да се предотврати крампи на краката, докато е бременна, когато не е ударила, отколкото да се опита да се справи с нея при внезапна атака от нея. Ето няколко начина за предотвратяване на спазмите.

Виж повече: 5 седмици бременни крампи

1. Аеробно упражнение:

Удължаващите упражнения могат да бъдат полезни при спиране на спазмите дори преди да ударят. Преди да удряте леглото след дълъг и уморителен ден, попийте ръцете си на стената, като стоите на два крачки от нея. Дръжте петите си на пода и наведете се напред. Останете на това място за около десет секунди и след това се отпуснете за около пет секунди. Повторете това просто упражнение три пъти всяка вечер, преди да си легнете.

2. Поза:

Имате периоди на почивка на всеки алтернативен период на активност, така че да не преуморите тялото си. Поставете краката си толкова често, колкото можете, когато сте седнали.

3. Облекло:

Носете поддържащ маркуч през деня, за да поддържате тежестта около него.

4. Хидрат себе си:

Уверете се, че пиете достатъчно течности, поне осем чаши на ден. Поддържайте себе си хидратирани и активни.

5. Правилната диета:

Яжте добре балансирана диета, която включва много калций, магнезий, витамини и минерали. Киселото мляко има много ползи за здравето. Можете да включите кисело мляко във вашата диета. Бананите имат високи дози магнезий. Вземете одобрени и препоръчани витаминни добавки, за да гарантирате консумацията на важни витамини и минерали. Това трябва да помогне за предотвратяване на крампи на краката по време на бременност.

6. Всеки ден разходка:

Освен ако Вашият лекар не е препоръчал друго, на кратка разходка всеки ден определено ще помогне на мускулите в краката ви да не пречат на нощта ви дрямка. Това ще попречи на мускулите на краката да се свиват и да имат спазми през нощта.

7. Топла баня:

Можете да опитате с топла баня всяка вечер, преди да ударите леглото, за да отпуснете мускулите си и да се освободите от дългата и изтощена сутрин. Това ще помогне за борба с крампи по краката по време на бременност.

8. Не прекалявайте:

Избягвайте да бъдете прекалено уморени по някаква причина. Легнете на лявата си страна, за да подобрите обръщението към и от краката си. Не се стресвайте с домакинска работа или друга физическа работа.

9. Правилното обувки:

Изберете обувки, които изписват комфорт, поддръжка и полезност. Ще бъде от полза, ако обувки с твърд брояч на петата са износени. Частта от обувката, която заобикаля петата и помага за заключването на крака в обувката, се нарича брояч. Избягвайте петата и обувките, които не се вписват правилно.

Виж повече: 4 седмици бременни симптоми Cramping

Крампи по краката по време на ранна бременност:

Повечето бременни жени изпитват крампи и болки по време на бременността си. Мускулните спазми са особено чести. Тъй като тези спазми са признаци на обезводняване или липса на необходимите хранителни вещества, уверете се, че сте хидратирани. Крамът на краката обикновено започва през второто или третото тримесечие на бременността. Тези крампи, познати още като "Чарли кон", могат да се появят внезапно и причините все още не са известни. Приемането на вашите витамини и престояване на хидратирани помага да се справите с крампи на краката на всеки етап от бременността, въпреки че не е толкова често срещано в първия триместър.

Крампи по краката по време на бременност, докато спите:

Мускулните крампи по време на бременност са често срещани и повече от 50% от бременните жени преживяват този дискомфорт на крампи по краката по време на бременност, докато спят. Тези спазми често стават през нощта, когато спите. Тези крампи са причинени от свиването на мускулите в телето и може да получите остра и остра болка. Не забравяйте да вземете пренатални витамини и добавки и да пиете много вода, за да запазите тези спазми в залива. Няма очевидни причини за появяването на спазмите през нощта, можете да вземете предпазни мерки и да се справите с болката. Ако обаче сте опитали няколко лекувани и все още се борите с крайна болка, най-добре е да се консултирате с лекар.

Ето няколко лечебни средства за крампи по краката по време на бременност:

Английска сол:

Топлата често помага при спазмите и болката, но опитайте топла баня с Epsom сол. Обикновено това е малко по-ефективно. Топлата баня с тази сол ви помага да се отпуснете като цяло и да улесни напрежението в мускулите.

Джинджър:

Джинджифилът е почти незаменим. Съдържанието на магнезий в него помага за справяне с крампи на краката. Опитайте този метод за приготвяне на чай от джинджифил:

 • Поръсете една супена лъжица прясна джинджифил.
 • Добавете го на две чаши вода и го пригответе да заври.
 • Оставете го на тиган с капак за около 10 минути.
 • Начупете чая.
 • Добавете лъжица мед и изцедете сока от половин лимон и се насладете на този чай.

Този домашен джинджифил чай не само облекчава спазмите, но помага при храносмилане, грип, кашлица и т.н..

Крампи по краката по време на бременност са чести. Няма какво да ви тревожи, когато сте атакувани от мускулите на телетата. Те обикновено не са причина за безпокойство, освен ако не продължават и са тежки. Ако кремките и болката продължават, най-добре е да посетите лекар. Потърсете медицински съвет, ако болката е гадно или ако има оток, зачервяване, нежност или топлина в засегнатата област. Това може да се дължи на съсирване на кръвта и изисква незабавно внимание от страна на лекаря. Въпреки че те са редки, възможността не трябва да се пренебрегва, тъй като те стават често по време на бременност.

Leave A Comment

47 − = 45