Канела Powder Ползи за здравето Нашите най-добри 20 | Стилове в живота

Канела като подправка е добре позната не само заради вкуса си, но и за ума си, разпенващ аромат. Това е един продукт, който е известен на човечеството от векове насам и е бил част от тяхното готвене от незапомнени времена. Трябва да се разбере, че тъй като принадлежи към категорията подправки, това означава две неща. Първо, тази канела е пълна с хранителни вещества, които могат да се използват за ползи за здравето и второ, че тя може да се използва в малки количества, за да се получат големи резултати. Канела може да се приема по различни начини, а някои от известните я включват в ястията, канелен чай или канела на прах, смесена със суров и органичен мед.

канела прах ползи

За да научите всичко за най-добрите предимства на канела на прах, можете да минете през това ръководство по-долу. Това със сигурност ще ви помогне да увеличите знанията си за този уникален подправка.

Ползи за здравето на канела прах:

1. За регулиране на кръвната захар:

Ако се приема в ограничени количества, канела на прах може наистина да бъде от полза за осигуряване на контрол върху завишени нива на кръвната захар. Това го прави идеален избор за пациенти с диабет. Това важи и за хора, които искат да останат в добро настроение.

2. Контролира лошия холестерол:

За да намалите нивата на LDL, известни като лош холестерол в тялото, канела на прах може да работи много добре. Това помага при отстраняването на сърдечносъдовите проблеми и заболявания. Уверете се обаче, че не превишавайте ограничението от 6 грама на ден канела на прах.

3. Намалява болката от артрит:

Друго от много добро и ефективно предимство на канела идва под формата на намаляване на болката в случай на възпаление на ставите, известен също като артрит. С нарастващия брой случаи на артрит, това е едно от ползите, което може да бъде наистина полезно.

4. Консерванти за храна Предимства:

Една проста полза, пряко свързана с канела на прах е, че тя е един от най-естествените и най-безопасните консерванти за храна, които човек може да използва.

5. Лечение на менструалната болка:

Опитали ли сте някога чаша пресен канелен чай, направен от канела на прах по време на вашите периоди? Ако не, опитайте го този път и вижте колко добре ви помага при лечението на крампи и болки в корема, които се маркират заедно. Това е една от основните ползи за жените.

6. Лекува безплодието:

Има някои естествени химикали в канела на прах, известен като цинамалдехид, за който се знае, че подобрява нивата на прогестерона и намалява тестостерона при жените и балансира нивата на плодовитост. Балансът в хормона винаги е добър за плодови нива, както и за сексуално здраве.

7. Премахва лошия мирис:

Това предимство не е ограничено само до чаша канелен чай, който ви помага да се освободите от лош дъх, но и като неутрализатор на миризмата на околната среда. Поставете малко канелено масло или канела на прах във вода и я използвайте в дифузьора, за да премахнете неприятната миризма в минути.

Виж повече: Употреба на фенгуркан прах

8. Отслабване Предимства:

Високите нива на антиоксиданти в канела на прах го правят перфектен природен продукт за отслабване. Той не само помага при промиването на токсините, но и при почистването на натрупания целулит и мазнини. Това регулира цялата система и ви помага да отслабнете. Друг начин, по който помага при изливането на тези излишни килограми, е подобряването на метаболитния процес с около 1 чаша канелен чай, приготвен от праха.

9. Помага при контролиране на зъбните проблеми:

Антибактериалните свойства на канела на прах са повече от перфектни, когато става въпрос за убиване на чумата и натрупаните бактерии в устата. Това помага за правилния контрол върху проблемите на разлагането на зъбите, както и на всички видове заболявания на венците.

10. Премахване на излишната захар:

Доказано е, че приема на канела на прах може да премахне излишната захар от кръвния поток, като по този начин намали заплахата от диабет.

11. Канела прах за сърце:

Искате да знаете за ползите от канела на прах? Е, нека просто кажем, че това е изключително полезно за сърцето. Канела на прах може да намали риска от сърдечни заболявания, които в последствие се оказаха една от най-честите причини за смъртта в наши дни. Много хора умират от слабо сърце. Канела може да реши това. Правилното приемане на канела на прах ще укрепи сърцето и ще го направи способен да понесе някои малки атаки.

Виж повече: Пшеница ползи ползи за здравето

12. Той е антидиабетен:

Ползите от канела на прах са безкрайни. Той е известен със своите антидиабетни свойства. Това може да понижи нивото на кръвната захар (това предимство е обсъдено по-рано в този списък). Той има добър контрол над благоприятните ефекти на инсулиновата резистентност и има известен брой механизми, които могат да поддържат диабета под контрол. Той може също така да контролира количеството на излишната глюкоза, която влиза в кръвообращението след хранене.

13. Добро за заболявания, генерирани от неврони:

Това е едно от най-добрите ползи за здравето на канела на прах. Той може да намали броя на генерираните от невронни заболявания. Канеленият прах често се препоръчва от лекарите в такива случаи.

14. Невродегенеративни заболявания:

Невродегенеративните заболявания като цяло включват тези, при които има постоянна загуба на мозъчни клетки. Ако мозъкът престане да функционира правилно, ще го почувствате и това ще бъде идеалното време за включване на канела на прах във вашата ежедневна диета. Канела съдържа много полезни съединения и две от тях са съставени от протеини, които присъстват в мозъка (тау). Канеленият прах също така защитава невроните, според научните изследвания и също така стабилизира нивата на невротрансмитерите.

15. Подобрява функционирането на двигателя:

Искате да знаете как да използвате канела на прах? Това е едно от най-здравите употреби на този органичен прах. Този конкретен органичен прах подобрява функцията на двигателя, която е намерена според много изследвания. Много хора предпочитат приема на допълнителен канелен прах само за това конкретно предимство.

Виж повече: Moringa Powder Предимства

16. Инфекции на мая:

Искате ли да знаете за ползите от здравето, ако има канела? Тя има способността да спре много инфекции на дрожди, които са по-нататъшни лекарства устойчиви. Според много експертни проучвания е доказано, че канеленото масло има един от многото важни елементи, които са необходими за борба с инфекциите с гъбички от Candida. Това е едно от основните ползи за здравето на този прах.

17. Грешка в стомаха / стомаха:

Канела на прах също може да ви служи чрез елиминиране на стомаха бъг. Канела е смятан за най-доброто природно / домашно лекарство за лечение на стомашни проблеми. Препоръчва се също така от лекари и експерти и е явно един от най-здравите начини за лечение на грип или премахване на бъбреците в стомаха.

18. Добро здраве:

Медът и канелата вероятно са една от най-добрите комбинации за осигуряване на добро здраве. Скъпа има някои широко разпространени предимства, за които всички знаем, а канелата не е нищо по-малко в аспекта на здравеопазването. Искате да знаете как да използвате канела на прах с мед? Вземете една малка чаена лъжичка канела на прах заедно с две или повече супени лъжици мед. Редовната консумация на тези две храни ще осигури по-добро здраве и също ще третира болки в ставите.

19. Антиоксидантни свойства:

От това, което досега казахте за канела, трябва да е ясно, че канела на прах има много ползи за здравето. Той съдържа някои добри количества антиоксиданти, които ще излекуват оксидативните щети, причинени на тялото от свободните радикали. Това е едно от най-добрите ползи за здравето на канела на прах. Не само ще възстанови щетите, ще защити тялото и ще се бори срещу всякакви бъдещи щети и заплахи, които могат да бъдат причинени от свободните радикали в тялото. Полифенолите в канела позволяват на този естествен прах да направи някои невероятни функции, които може да не се правят с други лекарства. Поради тези здрави свойства, канела на прах често се нарича здравословна храна.

20. Болест на Паркинсон:

Канела на прах е доказано, че е ефективен в борбата и премахването на всички следи от болестта на Паркинсон.

Канела на прах има употребите, които са обсъдени по-долу. Канела на прах може да лекува много заболявания. Това са само някои от безбройните предимства, които предлага канела на прах. Но това са може би най-популярните и те могат ефективно да лекуват редица заболявания.

Leave A Comment

− 1 = 3