Какво представлява Divya Yoga Asana и нейните ползи? | Стилове в живота

Светът се нуждае от освобождение и много време го прави. Говорейки за освобождението, вие сте светът, което означава, че вашето тяло е вселената за вас и трябва да се внимава да го държите здраво и сърдечно. За да имате физика, която е постигната и добре нагласена, чакрите са подредени и прилягат, трябва да работите редовно и по подходящ начин, казват експерти. Ние не ви молим да се абонирате за скъпи гимназии или помпи за желязо за часове всеки ден. По-скоро ви молим да помислите за благословиите на природата, например йога, за да постигнете добре балансирано, тонирано и подходящо тяло.

Защо Йога?

Какво представлява Divya Yoga Asana и нейните ползи? | Стилове в живота

 • По-малко време
 • Още предимства
 • Demografically accepted worldwide
 • Помага на тялото, ума и душата
 • Запазва опасностите и капризите на плъха

Важно е да намерите подходящия учител, обучител, училище или гуру, за да научите изкуството и науката за йога. Древният метод на пребиваване е извършил чудеса и дотогава е помогнал на милиарди по целия свят. Моля, обърнете се към семейния си лекар, преди да се запишете или да започнете курсове по йога.

Виж повече: Топ Йога Предимства

Какво представлява Divya Yoga?

Divya е терминът Sanksrit за "божествено", "съдба" или "богатство". В рамките на философията на йога divya често се отнася до divya-drishti, което означава божествено прозрение. Щом йогият достигне Дивия-драйши, той помага да комуникират и да се свързват с Божественото и им дава възможност да видят в бъдещето, както и в миналото.

Divya Yoga е амалгама на древната традиционна практика на hatha yoga и съвременния и модерен метод на каросерията, наречен Heller. Divya йога първоначално е разработена от Divya Aanand (Daryl Vansier) и е призната от йога съюз. Той стана много популярен в съвременното време и се провежда в редица ателиета, както и в духовни убежища.

Дивя йога е разделена предимно на четири сегмента, като всеки сегмент се фокусира върху определена част от тялото или друг аспект от постигането на духовния и физическия напредък, предлаган от йога. Първият модул се фокусира върху "ръкава" на тялото, докато втората върху "ядрените" структури, а третата върху балансирането на женските и мъжките енергии, и последният модул за интегрирането на всички гореизброени части.

Какви са основните асани в Divya Yoga??

Нека научим повече за понятието Divya yoga asanas в детайли по-долу.

Patanjali Divya йога може да се практикува от хора от всички възрастови групи. Обикновено се започва с няколко топли асана и супианамаскар, последвани от различни комбинации от асани, поза и упражнения. Patanjali Divya йога също практикува мъже, пранаями и микро упражнения, които са от полза за очите, пръстите, пръстите, лицето и шията. Дивя йога завършва със Shavasana.

Според Рамдев "Йога е чудесно средство за упражняване, разтягане и отпускане на тялото / ума, за да може да бъде здравословно и дългоживо. Помага в координацията на тялото, ума и душата ".

Някои от асаните, които съставляват Divya йога, са:

Бадда Падмасана: Бадда Падмасана също е известна като заключена лотосова поза. В санскрит "Бадха" означава обвързана или заключена.

Bhujangasana: Bhujangasana прилича на повдигнатата качулка на кобра, поради което е известна също като Cobra Pose.

Dhanurasana: Както подсказва името, Dhanurasana получава своето име поради формата, която тялото му отнема, докато го изпълнява - това на лък. Дану означава лък.

Halasana: Позата на тялото, докато изпълнявате този асана, прилича на типичен плуг, оттук и името Халасана.

Kukkutasana: В санскрит Кукутт означава Кок или Петел, това асана е споменато в заклещени свещени йога текстове като Геранда Самхита и Хата Йога Прадеепика. Това е особено трудно Посо, което изисква огромна сила на оръжие и отнема много време и практика за усъвършенстване на тази асана.

Матясана Майуряна: В контекста на Ashtanga Vinyasa Йога тази форма на асана се счита за противоположна асана на Сарвангасана.

Paschimothasana: Paschimottanasana е проста асана и витрини на класическа постановка на Хатха Йога и има много предимства.

Saryangasana: "Сарв" означава всичко; "Анга" означава част от тялото. Сарвангасана е йога поза, в която цялото тяло е балансирано на раменете.

Сиддхасана: В санскрит "Сидха" означава "завършен" или "адепт" и "асана" означава "поза". Сидхасана е споменат като един от четирите най-мощни места за сядане, подходящи за медитация в текста на Хатха Йога Хатха Йога Прадеепика.

Ваджрасана: Тази диамантена поза също се нарича Адамдинайн Посо. Името му се изписва от санскритската дума Vajra (वज्), което означава диамант или гръмотевична буря и както подсказва името й е коленичила поза. Дихателните упражнения като Пранаяма, Капалабхати и Анулон Вилом обикновено се извършват, докато седите на тази позиция, и като се прави това се казва, че тялото става толкова силно, колкото диаманта.

Какво предлага Divya йога?

Един от най-популярните нови клонове днес е Divyayoga. Нека да разгледаме по-подробно концепцията.

Вярасана:

Divya Yoga казват, че са помогнали на много хора с проблеми с падането на косата и космите. С помощта на върховете на пръстите ви ще има много упражнения, дадени на вашите коси и филизи, което на свой ред ще направи косата здрава и здрава. Тази практика помага и за растежа на косата, което ще ви превърне във венец на центъра на атракцията по всяко време. Дигийските йогични експерти препоръчват използването на DivyaKesh Tail, което помага за борба с проблеми, които засягат главата и скалпа, дори главоболие и мигрена. Маслото е произведено в лабораториите на аптека "Дивия" на Свами Рамдев и има следните съставки в него:

Най- Vajrasana

 • Bhringa-раджа
 • Брахми
 • Амалакл (Амала)
 • ShwetaChandana

Дивя йога и бременните жени:

Това е такава благословия да бъде бъдеща майка, Divya йога предлага много пози за бременните жени да практикуват, например;

Какво представлява Divya Yoga Asana и нейните ползи? | Стилове в живота

1. Cat Pose помага за проблемите на долната част на гърба, особено при жените, които очакват и имат остри болки в този регион. Позата помага на жените с адаптивност и движение

2. Heroine Pose помага при психични, физически, ефирни и други заболявания, които засягат бременни жени. Подпомага функционирането на гръбначния стълб и мускулите наоколо, а гръбначният акорд като цяло.

Посочените по-горе две положения помагат с областите около ребрата, високата гръдния кош, раменете и гръдния кош. Подравняването на тялото е възможно, чакрите са добре хармонизирани и нямат неблагоприятни последици за майката да бъде или за бебето в майчината утроба, казват експерти

Ползи:

Посочените положения спомагат за пропорционалното разпределение на матката. Диафрагмата също е подпомогната с лесни движения, а действията на дишането са благоприятни и за бъдещата майка. Сигналите се прехвърлят в мозъка с лекота и изобилие, но по много спокоен и композиран начин. Свързването и абстракцията на матката се преподава чрез такива пози, казват експерти. Това е точно това, което помага на жената по време на раждането или докато се извършва трудовият акт.

Виж повече: Как да отслабвам с йога от Рамдев Баба

Дивя йога и щитовидната жлеза:

Пациентите, страдащи от щитовидната жлеза, сега не трябва да прекарват големи количества от лекарства за лечение. Експерти опират прилагането на sarvangasan или приемат да помогнат с такива проблеми.

Какво представлява Divya Yoga Asana и нейните ползи? | Стилове в живота

 1. Пациентът трябва да започне с позицията на йогичния приемник и бавно да се срути на гърба си.
 2. Сега трябва да вдигне краката си, докато се наведе до рамото му
 3. Коляното трябва да бъде свързано с гръдния кош и да е прикрепено към гърдите
 4. Лактите носят цялото тегло, а ръцете подкрепят бедрата
 5. Приемането на завоя се извършва в продължение на две минути, за да се завърши йогичното упражнение

Щитовидната жлеза е отговорна за теглото в тялото и за активността в тялото. С помощта на гореспоменатото упражнение, щитовидната жлеза е стимулирана и ефективна за работа. Други асани, които трябва да се използват като проследяване, са;

 • Naukasana
 • Uttanpadasana
 • Matsyasana
 • Yashtikasana

Казуси са доказали доказателства:

В този ден и възраст всички искат доказателства за такива твърдения и затова, когато проверявате онлайн, ще намерите милион свидетелстващи за Divya йога. Баба Рамдев е направил чудеса за мнозина, особено за тези, които страдат от проблеми на тялото и ума, чрез Дивия йога. Асаните, които преподава, са възпроизведени по-лесни начини, от време на време и по целия свят.

Има повече от един милиард, които сега учат и използват предимствата на Дивя йога. Навсякъде в народа има класове, в които човек може да научи как да се приспособи. Освен това Баба Рамдев има свои собствени видеоклипове, компактдискове и DVD-та, лагери за йога, където предлага насоки и насоки за това как да постигнете най-доброто от вашето здраве чрез йога. Илюстрираните тренировки са прости и ясни, а ползите също са разказани

Виж повече: Кундалини йога Чакри

Divya Patanjali Продукти:

Йогичният гуру е направил една крачка напред и е довел до терапии и вътрешни средства за защита, които всеки може да използва, а именно продуктите Divya patanjali. Екстрактите и приготвянето на част от патанджали дивя йога са направени от сто процента натурални билки и се знае, че помагат с почти всяко заболяване и заболяване на тялото и ума. Няма странични ефекти, които да се притесняват, тъй като споменатите съставки са сто процента естествени.

Ползи:

 1. С йога терапията на място, хората, страдащи от хронични болки са се възползвали от Divya йога и патанджали
 2. Асани споменава и когато се използва, е помогнал на много хора по целия свят да се бори със затлъстяването и загуба на тегло по естествен начин, без нуждата от хирургия и скъпо лечение
 3. Продуктите Divya patanjali, генерирани от лабораториите на аптеката Баба Рамдев, отговарят на всички здравни нужди и проблеми
 4. Природните източници и ресурси се доставят и получават, за да се гарантира, че всяко парче от лекарството е автентично и истинско.
 5. Билковите лекарства, които могат да бъдат направени у дома, се преподават и от йогичните майстори

Останете здрави и останете щастливи!!

Leave A Comment

+ 12 = 14