Какво е Самаджи Йога и Медитация – Позиции и Ползи

Какво е Самадхи Йога:-

Истинският йоги е човек, който чрез достатъчно практика е бил в състояние да се привърже и да се отдели и е достигнал етап, в който може да се разбере. Самаджи е държавата, в която се среща с истинската си личност. Това е осмият и крайният крайник на Йога Сутра или Патанджали. Той напълно поглъща съзнанието на индивида и му помага да наблюдава по-добре. Това е по-високото ниво на медитация и се преподава в няколко известни йогически школи. Основното значение на Самаджи Йога е изброено по-долу за вашето разбиране.

как to Do Samadhi Yoga poses

Предимства на Самаджи йога:

Има много предимства на Самаджи Йога. Той намалява стреса, носи позитивност и стабилност в живота си и също така ви предпазва от заболяване. Ставате по-близо до Бога и се концентрирате по-добре върху различни неща. Вие също ще бъдете свободни от депресия, тревожност и болка.

Какви са съветите за практикуване на Йога Самадхи Пози:-

1. Три вида Самадхи йога:

самадхи yoga

В Самаджи Йога ще намерите три различни вида. Първата е Samprajnata, която е съзнателно състояние на ума. Вторият е Asamprajnata, което означава безсъзнание, а третата е Jata, което означава инертност. Те ви помагат да преодолеете егото и да почувствате блаженство.

2. Подгответе се:

Какво е Самаджи Йога и Медитация - Позиции и Ползи

Преди да започнете сесията си за йога, препоръчително е да се подготвите. За Самаджи йога първо трябва да седнете някъде, което е удобно и отпускащо. Поставете ръцете си на колене и затворете очи. Тази позиция е известна като мудра.

Виж повече: Йнана Йога Вивекананда

3. Контролирайте вашите мисли:

Какво е Самаджи Йога и Медитация - Позиции и Ползи

За да отидете по-дълбоко в сесията си за йога, трябва да останете стабилни и да контролирате мислите си. Въпреки че това е моментът, когато различни мисли започват да идват в ума ви, важно е да се съсредоточите върху медитацията. Така че най-добре е да премахнете от мислите си всякакви нежелани мисли. Дайте сто процента и фокус.

4. Представете си и фокусирайте:

Какво е Самаджи Йога и Медитация - Позиции и Ползи

Винаги можете да си представите, че фокусирате по-добре. Представете си картината на йога гуру. Пазете се и поддържайте ума си стабилен. Премахнете цялото безпокойство и страх и помислете за снимката между вашите вежди. Това също ще ви помогне да увеличите концентрацията си.

Виж повече: Ползите от смях йога

5. Песен на мантрите:

Какво е Самаджи Йога и Медитация - Позиции и Ползи

Следващата стъпка за вас е да пеете мантри. Ако не сте наясно с един, просто можете да кажете Ом. Уверете се, че не сте прекалено меки. Това ще доведе до почти същия ефект. Когато пеетеш, ще почувствате положителни вибрации отвътре. Това ще ви даде божествено усещане и ще очистите тялото си.

Виж повече: Сатянанда Йога

6. Завършване на сесията:

Какво е Самаджи Йога и Медитация - Позиции и Ползи

За да приключите сесията, трябва да придобиете съзнание и да осъзнаете света около вас. След това трябва да направите известно палмиране. За това е необходимо да разтривате двете си длани и да ги поставите в очите си. Обърнете очите си напълно, когато правите това. След това можете бавно да движите ръцете и краката си и да ги освободите.

Виж повече: Ползите от йога пози

7. Какво се случва, когато практикувате Самаджи йога?

Какво е Самаджи Йога и Медитация - Позиции и Ползи

Когато практикувате Самаджи йога, ще бъдете толкова дълбоко в медитацията, че дори няма да мислите за практиката. Контролирането на вашите мисли става само спомен. Ще почувствате само блаженството на живота, блажеството на себе си. Ще намерите мир и щастие в това, което правите. Държавата не може да бъде описана с думи. Това може да се усети само.

Как да направя Самадхи Медитация:

Медитация Самадхи:

Какво е Самаджи Йога и Медитация - Позиции и Ползи

След като завършите по-ранните етапи, ще бъдете готови за медитацията. Можете да медитирате толкова дълго, колкото искате. Този етап ще ви помогне да подобрите духовното си ниво. След като медитацията приключи, трябва да я приключите по същия начин, по който сте го започнали.

Изображения Източник: Shutterstock, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Leave A Comment

− 6 = 3