Как да увеличите височината с 3 до 6 инча?

как to Increase Height By 3 to 6 Inches

Добрата височина е много желателна характеристика както при мъжете, така и при жените. Докато повечето от факторите като: Хормоните на растежа, наследствените тенденции и т.н., които определят височината на човека, не са под контрол, има определени фактори като хранителните навици, начина на живот и режима на упражнения, които могат да играят роля при определянето на вашата височина. Дори и след като сте навършили 18 години, има определени неща, които определено можете да направите, за да увеличите височината си с 3 до 6 инча, но определено трябва да положите допълнителни усилия, за да направите това, а резултатите могат да се видят само след като сте практикували редовно следното период от няколко месеца. Няма бърз начин за установяване на височина.

1. Диета и хранене:

Диета and nutrition

• Преди всичко, е много важно да консумирате добре балансирана диета, която има адекватни и пропорционални порции белтъчини, витамини, въглехидрати и минерали според телесното тегло и текущата ви височина. Най-добре е да се консултирате с диетолог по отношение на това.

• С цел увеличаване на височината, вашата диета трябва да е особено богата на протеини и калций. Протеините са известни също като изграждащи блокове на тялото и помагат за формирането, както и за развитието на нова тъкан в тялото ви, като по този начин играят много важна роля за увеличаване на височината. Протеините от своя страна се състоят от аминокиселини, много от които са от съществено значение за стимулиране и поддържане на подходящи нива на човешкия растежен хормон в организма. Консумирайте храни, богати на протеини като: соеви зърна, соево мляко, варива, леща и сирене.

• Калциятът, от друга страна, ви дава по-здрави кости. Всички млечни продукти, яйца, Broccolli и други са добри източници на калций.

• Можете да се консултирате с вашия консултант по здравеопазването и да вземете становището си относно протеинови шейкове, мулти витаминови капсули и минерални добавки (особено калций, цинк, манган, калий и фосфор), за да увеличите височината си.

2. Работа и упражнения:

Изпълнете Exercises

Можете да подсилите мускулите си, както и да изпомпвате хормоните, като се отдадете на правилното физическо упражнение всеки ден в продължение на поне 30 до 40 минути.

• Всичко, от упражнения за разтягане до изправяне на седалки може да бъде поето под обучител. Протягането е чудесен начин да освободите и облекчите цялото напрежение в мускулите на тялото си и е било полезно за онези, които се опитват да спечелят известна височина. Различни видове упражнения за разтягане са: опъване на кобра, обрати и основен участък от крака. Плуването и прескачането на въже са чудесен начин да се разтегнете също. Също така, можете да поемете някои висящи упражнения, както децата правят на фитнес за джунглата. Като алтернатива можете да започнете курсове за ритници. По-долу описвам някои техники за окачване, които бихте могли да намерите за полезни:

Виж повече:  Прескочи доброто за увеличаване на височината

• Можете да използвате висяща лента, за да висиш с ръце. Направете това най-малко 5 минути дневно. След това можете да увеличите продължителността, тъй като издръжливостта ви се натрупва. Също така можете да увеличите разтягането, като се люлеете назад и напред от бара. При деца се препоръчва възрастен надзор да избягва наранявания.

• Ако се намирате в йога, можете също да практикувате Surya namaskar или слънчеви поздрави всеки ден. Surya namaskar се състои основно от поредица от 12 пози, направени в ритъм, които помагат на тялото ви да се простират и укрепят всичките ви телесни мускули. Някои йога асани като Trikonasana (Triangle Pose), Reverse триъгълник асана, Sukhasana, Talasana, Adhomukha Savasana и т.н. помагат да се натрупа известна височина чрез разтягане, както и да се стимулира производството на растежен хормон в тялото.

• Включете се в спортове като: Бадминтон, тенис, волейбол и кошница, за да станете активни. Такива игри са забавни, както и естествена форма стречинг упражнения.

• Практикувайте бягане или спринт. Сигурно сте виждали, че ателетите често имат много добри висоти, защото бягането стимулира производството на хормони на растежа. Също така, спринт при високи скорости причинява много малки микро-фрактури в дългите кости. Тези фрактури след това се лекуват благодарение на добрата диета, почивка и естествената тенденция на тялото да се излекува, причинявайки костите да претърпят ремоделиране.

Виж повече:  Допълнения за увеличаване на височината

3. Промени в начина на живот:

начин на живот Changes

• Избягвайте късни вечери или вечерни телевизионни предавания и позволете на себе си достатъчно време за почивка през нощта. Добрият нощен сън от най-малко 6 до 8 часа подред е от съществено значение за постигане на добра височина, както и цялостно здраве. По време на сън се освобождават добри дози от растежен хормон, а също така и начинът на действие на тялото преминава от отбранителен към регенеративен и репаративен.

• Прекратете нездравите навици като пушене и консумация на алкохол, тъй като те имат вредно въздействие върху основния Ви растеж.

• Седнете под слънцето в продължение на 15 минути всеки ден, за предпочитане рано сутрин, за да се натопи витамин D. Сутрин количеството UV лъчи е минимално.

Виж повече:  Дали Yoko Height Increaser е ефективен

• Направете навик да седнете в подходяща позиция. Седни с гръбнака направо и рамене, изтеглени. Докато е възможно, докато сте седнали, пазете бедрата си успоредно на пода и основата на краката, разположени правилно на пода. Дръжте шията и главата добре подравнени.

• Разбийте ястията на по-малки порции и вземете 5 до 6 по-малки хранения вместо три тежки хранения. Това е от съществено значение за увеличаване на метаболизма ви.

• Посетете Вашия лекар, за да изключите растежния хормон, хипофизата или нарушена функция на щитовидната жлеза в ранен стадий, ако смятате, че височината ви не нараства достатъчно през тийнейджърските години.

• Поддържайте идеалното телесно тегло, тъй като допълнителното тегло би компресирало междузвездните дискове, което ще доведе до по-къс ръст, отколкото би трябвало да е.

Ако никоя от горните работи няма много синтетични хормонални хапчета, които твърдят, че увеличават височината. Те обаче често носят много странични ефекти и трябва да се приемат само след като обсъдят всички плюсове и минуси с вашия ендокринолог. Някои форми на костни операции могат да помогнат да се увеличи и височината. Хирургията определено е скъпа и болезнена процедура, но постигнатите резултати са значителни.

Надявам се, че сте намерили статията полезна и ще се възползвате от нея.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4

Leave A Comment

+ 72 = 77