Как да спрем кърменето Стилове в живота

Кърмата е много здравословна и трябва да дадете на бебето само кърмата на максимум до 6 месеца за доброто му развитие и развитие. Когато бебето ви се превръща в 6-месечно или 1-годишно и започва да приема и други храни, тогава може да бъде изпълнено изискването за всички основни хранителни вещества. Когато бебето ти навърши една година, може да получи всички необходими хранителни вещества и това е времето, когато можеш да спреш да кърмиш детето си. Този процес се нарича отбиване на бебето от млякото.

как To Stop Breastfeeding 1

Ако искате да спрете кърменето, преди бебето ви да е навършило една година, тогава трябва да сте много деликатно по време на тази фаза на прехода и да дадете на бебето комбинацията от кърма и друго мляко.

Тази фаза може да е трудна за някои от жените, така че трябва да имате пълни познания за това как да спрете кърменето.

Какво трябва да знаете:

Спирането на кърменето може да бъде лесна за някои и също трудно за няколко други, то варира от индивид на индивид. Така че трябва да сте добре оборудвани със следните неща и да ги следвате-

1. Имате пълно познание - Вие трябва да се образовате напълно за процеса на отбиване, в противен случай за някои може да предизвика усложнения. Трябва да съберете цялата информация за това кога да спрете кърменето или как да спрете кърменето. Познаването на всичко това ще направи процеса по-лесен за вас, както и за вашето бебе. Затова отделете малко време за четене относно процеса на отбиване. Има много източници като сърфиране в интернет или четене на книги за кърменето.

2. Говорете с професионалисти в областта на здравеопазването - Преди да спрете кърменето, трябва да потърсите съвет от здравните специалисти. Вашият доставчик на здравни услуги ще ви даде добри указания за проблемите, които могат да възникнат, ако спрете кърменето. Така че той ще бъде най-добрият експерт, който ще ви напътства как да спрете кърменето или как да спрете кърмата. Винаги следвайте инструкциите, за да избегнете някакъв проблем по време на процеса на отбиване.

3. Потърсете съветите от опитни майки.

4. Опитен човек може да ви даде най-добрите съвети след вашите медицински експерти. Говорете с опита на майките и научете за методите, които използват за спиране на кърменето.Научете се от опита си, но не разчитайте единствено на техните съвети, защото тялото ви може да е различно, така че може да има други начини да имате решения за вашите проблеми.

5. Познайте нуждите на вашето бебе - Преди да започнете процеса на отбиване, трябва да сте наясно с изискванията на вашето бебе. Никой не ви познава по-добре от вашето бебе, затова трябва да се погрижите за неговите искания, така че по време на тази фаза той да не е изправен пред никакъв проблем.

Виж повече: Храни, които трябва да се избягват по време на кърменето

Стъпки за спиране на кърменето:

Не трябва незабавно да спрете кърменето, тъй като това може да създаде проблем за бебето да се адаптира към новата диета толкова бързо. По този начин да се забави и постепенно да започне процеса на отбиване. Можете да следвате тези стъпки, за да предприемете постепенни мерки, за да избегнете проблеми-

1. Отидете бавно:

Не спирайте кърменето рязко. Вашето тяло е пригодено да произвежда определено количество мляко на ден според изискванията на вашето бебе. Спирането на кърменето изведнъж няма да даде достатъчно време на вашето тяло, както и на бебето, за да се адаптира към новата рутина и по този начин може да причини проблеми като болка в гърдите ви и други проблеми в бебето. Затова започнете постепенно с процеса на отбиване.

2. Направете навик да използвате бутилка:

Използвайте бебето си за използване на бутилка вместо кърмено мляко. Зърното на бутилката е различно от зърната ви и качеството на кърменото мляко, така че ще отнеме много време на бебето ви да се адаптира към промените. По този начин постепенно ще накарате бебето да има обичайно друго мляко, ако желаете да спрете кърменето.

3. Намалете епизодите на кърмене:

Ако искате да спрете кърменето, уверете се, че го правите постепенно. По този начин трябва постепенно да намалявате времето, през което кърмите бебето, и едновременно с това да увеличите количеството на друго мляко и дадена храна. Това ще помогне на бебето да се адаптира лесно към новата ситуация.

4. Експеримент чрез заместване на гърдата с бутилка:

Спирането на кърменето трябва да се извършва с предпазни мерки, тъй като бебето не може да приеме внезапно друг вид мляко. Затова експериментирайте първо като замените кърмата с бутилката, за да помогнете на детето да свикне с млякото, различно от кърмата, без да има никакви проблеми.

как To Stop Breastfeeding 2

Грижи за гърдите при спиране на кърменето:

Вие ще спрете кърменето и по този начин трябва да имате добро знание, че гърдите ви също трябва да се грижат правилно, докато сте в процеса на отбиване. По този начин можете да се грижите за гърдите си по време на тази фаза по следния начин-

Виж повече: Правата позиция за кърмене

1. Масаж:

Дайте добър масаж на гърдите си, за да облекчите болката, ако имате такива. Масажирането редовно може да помогне за предотвратяването на запушени канали. Масажирайте с кръгово движение и го правете редовно. Ако забележите умора или зачервяване на гърдите си, обърнете се към вашия доставчик на здравни услуги, за да получите добър съвет.

2. Носете подходящи сутиен:

Използвайте подходящ сутиен, за да постигнете целта. Можете да използвате зелените листа в чашите за сутиени, за да ускорите процеса на изсушаване на млякото. Ако изтичането е проблем, можете да използвате подплатена сутиен, за да избегнете разпространението на течове в дрехите си, тъй като това може да е неудобно.

3. Хранителна диета:

Продължете с предишната хранителна диета, така че тя да може да помогне на тялото да се адаптира към преходната фаза без никакви проблеми. Винаги се държи хидратиран. Говорете с медицински специалист, за да включите вещества, които могат да помогнат за намаляване на производството на мляко.

4. Говорете с Вашия медицински експерт:

Говорете с вашия доставчик на здравни грижи, за да дадете ефективни средства за предпазване на майчиното мляко, както и за приемането на лекарства или други болкоуспокояващи, за да излекувате болката, ако стане непоносима.

5. Имате добър сън:

Тялото преминава през няколко промени и по този начин трябва да имате подходящо количество сън, за да се възстановите и да излекувате тялото си. Със задоволително количество сън ще ви се справи, за да преодолеете стресната тяло, докато сте престанали да кърмите.

6. Бъдете готови за промени в настроението:

Вашето тяло преминава през физически и психологически промени. Така че ще почувствате смесването на всички емоции и по този начин много промени в настроението.

Виж повече: Плодове, които трябва да избягвате, докато кърмите

Накратко, трябва да сте наясно с целия процес на спиране на кърменето и по този начин трябва да се грижите както за нуждите на вашето бебе, така и за вашето тяло, тъй като и двата преживяват промени.

Leave A Comment

73 − 69 =