Как да си направим канелено масло вкъщи? | Стилове в живота

Канеленото масло се използва широко за лечение на редица заболявания, тъй като помага за унищожаването на различни видове гъбички и бактерии. Това масло също помага за изграждането на имунитета и развитието на мозъчните дейности и цялостното здраве на човека.

Това масло се приготвя главно с помощта на кората на канела. Канеленото дърво се намира в части на Индия, Шри Ланка и някои други тропически страни по цялото земно кълбо. Канеленото масло обаче е лесно достъпно на пазарите и всъщност може лесно да се приготвя и вкъщи. Ще трябва да следвате някои лесни стъпки и ще имате евтино домашно приготвено канелено масло.

Тук имаме методи за това как да направите канелено масло от канела на прах. Един метод не включва никаква топлина и използва канела пръчици като съставка. Другият метод включва топлина и използва канела от земята или канела на прах като съставка.

Cinnamon5

Метод 1:-

Първият метод не включва топлина или други препарати и отнема около 2-3 седмици от времето за завършване.

Виж повече: Как да подготвим Amla Powder у дома

канела oil2

  • Вземи широка отворена буркана, с прави страни. Поставете няколко канелени пръчки във вътрешността на буркана, като запълнете колкото е възможно повече място в буркана с пръчките.
  • Налейте зехтина над канела пръчки вътре в буркан. Маслото трябва да е достатъчно, за да покрие напълно всички канелени пръчки.
  • Намерете топла област в къщата си, за предпочитане прозорец, който има пряка слънчева светлина, и поставете буркана там за около две до три седмици.
  • Дайте бурканчето да се разклаща всеки ден. Като направите това, основното масло ще освободи канела.
  • В края на триседмичния период от време, щам на канела масло от буркан. Изцедете маслото с помощта на кърпа от сирене или нещо подобно. Изцедете маслото от пръчките от канела с пръсти.

Виж повече: Как да направите канела чай

бутилка of cinnamon aromatherapy oil - beauty treatment

Метод 2:-

Ето стъпки за "как да направите етерично масло от канела у дома". Вземете ги и приложете, както е.

Вторият метод също е доста евтин, но включва малко отопление.

  • Вземете тиган и загрейте желаното количество зехтин в него.
  • След като маслото се загрее достатъчно, добавете малко канела към маслото и го разбъркайте добре. Съотношението масло и канела трябва да бъде четири части зехтин за част от канела на прах.
  • Оставя се да се къкри за около 3-5 минути, докато се разбърква непрекъснато.
  • Когато ароматът на канела стане известен, изключете топлината. Не отоплявайте маслото след тази точка, може да съсипе свойствата на маслото. Оставете маслото настрани, за да го свалите на стайна температура.
  • След като маслото се охлади напълно, изсушете полученото канелено масло, като използвате филтър с фин мрежест отвор заедно с филтър за кафе в контейнер. Съхранявайте това канелено масло в херметически затворен съд и го съхранявайте на хладно и сухо място.

Това домашно канелено масло изисква минимална инвестиция на пари и е абсолютно свежо и хигиенично. Можете да съхранявате маслото без никакви притеснения на сухо място и във въздухонепроницаем контейнер, без да се разваля. Маслото може да се използва в продължение на месеци след като е било направено.

Виж повече: Рецепта за бадемово мляко

Етеричните масла са лесно достъпни в биологичните магазини, но когато го направите у дома, джобът е приятен и вие изпитвате радостта да направите сами етерично масло. Просто следвайте обяснените стъпки, както е и направете чист и изключителен етерично масло от канела у дома. Чести етерично масло вземане!

Изображения Източник: Shutterstock, 2, 3.

Leave A Comment

9 + = 13