Как да се отървете от разделяне завършва естествено у дома?

Сплит завършва! Раздразнено ли си с разделените си краища? Не мога да намеря идеалното решение? Знаеш ли, че там има стандарт от 1, 50 000 направления на човешка глава. Разделените краища са ефектът на разкъсване на космическия вал поради екстремна топлина, сухота и механично напрежение.

прост Tips For Get Rid Of Split Ends

Причини за разделяне:

  • Душ косата си с твърда вода, подобно на хлор смесена вода на басейни.
  • Изискване за рутинна защита, като рязане плюс подрязване.
  • Екстремно оползотворяване на инструменти за коса, подобно на шлифовъчни машини и укрепващи средства.
  • Екстремно оползотворяване на козметиката за коса, като гелове, спрейове и серуми.
  • Контакт с косата на слънце, прах, топлина плюс замърсяване.
  • Изсушаването при издухване може да се каже, че е една от главните причини зад разделените краища. Горещият въздух, излъчван от сушилнята, отстранява влагата от косата (естествената влага) и я прави доста суха и това води до огромен брой разделени краища.
  • Някои търговски шампоани обещават да бъдат най-добрите на пазара, но те идват с някои вредни химикали, които могат да причинят прекалено големи щети на косата и по този начин ще доведат до разделяне на краищата. Ето защо трябва да сте образовани за тези неща. Всички бутилки идват със списъка на съставките, използвани при производството на продукта, и ще трябва да проучите това. Тъй като понякога шампоан, който може да не навреди на човек, може да е наистина вредно за косата ви. Това е една от най-пренебрегваните причини зад разделените краища.
  • Прекомерното измиване на косата може да доведе до разделяне на краищата и това е още един от най-пренебрегваните или пренебрегнати факти за увреждане на косата. Някои неща за пениране на косата трябва да се държат в ума. Трябва да се избягва прекомерно и стриктно изпичане и четкане. Направете го внимателно и никога не го правете, когато косата е влажна. Мократа коса, когато е достатъчно разбъркана, може да доведе до проблеми с разделянето.
  • Измиването на косата е една от причините за появата на разделени краища. Ако си измивате косата доста често (повече от допустимата граница), тогава има по-голяма вероятност да страдате от проблеми с косата като разделените краища. Те просто не си отиват, ако не престават да мият косата толкова често.
  • Последната, но определено не най-малката причина зад разделените краища може да бъде обвинявана като генетика. Може да се твърди, че някои генетични заболявания са отговорни за причиняване на разделени краища. Например, ако някой от вашето семейство страда от проблеми с разделените крайности и го пренебрегва и никога не се грижи правилно за косата си, то това ви поставя в добро място, за да страдате от проблеми с разделянето на косата. Това е доказано и може да се каже, че е една от главните причини зад разделените краища. Това е доста рядко, но все още голям брой жени страдат от разделени проблеми, особено поради тази причина. Генетичните състояния основно причиняват дефект в растежа на косата и затова в някои случаи косата е много дебела, докато в други точки е нормална. Неравномерната текстура на косата също е огромна задача в наши дни и жените са доста уплашени от нея и всичко това се дължи на генетиката. Това, което е разочароващо, е, че буквално нищо не може да се направи, тъй като е във вашите гени.

Виж повече:  Amla Powder превръща сивата коса в черно

Най-големите начини за предотвратяване на разделянето:

Тази статия, дадена по-долу, някои от най-добрите съвети и вътрешни средства за защита, за да се отървете от разделените краища естествено в дома ефективно без странични ефекти.

как to get rid of split ends fast

Прости съвети за да се отървете от разделянето на края:

1. Нанесете хладка вода за измиване на косата:

хладък Water for split ends control

Това ще спре косата от загуба на влага плюс запазването й мека в идеалното състояние. Това е задължителна предпазна мярка за предотвратяване на разцепването на космите. Проверете косата си, след като тя е напълно суха. Можете да стил косата си във всеки режим просто. Не забравяйте, че влажните власинки са слаби, плюс тях може да доведе до прекъсвания плюс пукнатини в тях. Затова най-добре първо изсушете косата си, след това я изтъркайте. Това е задължителна предпазна мярка за предотвратяване на разделените краища.

2. Изберете правилния продукт:

Изберете The Right Product for split ends hair

Избягвайте да използвате евтини шампоани и балсами за косата си. Тези продукти могат да приложат вредни химикали, които могат да увредят косата и да доведат до по-нататъшни загуби. Използвайте добри ленти за коса, които са удобни за коса и спокойни за носене. Освен това се прилагат добри гребени с големи пролуки сред зъбите си за стилизиране на косата.

3. Носете шапка за плуване преди да отидете в басейна:

нося Swimming Cap Before In Going The Pool

Можете също така да решите проблема как да се отървете от разделените краища, като носите плуваща шапка в басейна. Водата в басейна съдържа хлор, което води до обезцветяване и изсушаване на косата. Нормалният контакт с космите от тази вода може да създаде грубо плюс водач за падане на косата.

4. Състояние Косата:

състояние The Hair to control split ends

Поддържайте косата си 3 пъти седмично, за да подобрите здравето си, като го направите по-силен и по-дълъг. Потопете добър балсам, шампоани и серуми за преброяване на превъзходството на косата. Сменете балсамите на косата и го оставете за малко време. В момента го почиствайте с хлад, в противен случай хладка вода. Това ще ви помогне да запазите косата си мека плюс хидратирана.

Виж повече: Люспи на скалпа

5. Избягвайте разтриване на кърпа за влажна коса:

Триенето Towel To Wet Hair

Това е една от най-честите причини за разделяне на краката сред хората с дълга коса. За да се избегне това, човек трябва да използва кърпа, за да стърже влагата от косата. Просто увийте косата си с кърпа за 15-20 минути. Третирането на кърпа енергично може да доведе до разцепване на косата и в най-лошия случай води до загуба на коса.

6. Подрязването може да предотврати изкривяването на слотовете:

подстригване Can Prevent Slit Ends

Това е един от най-добрите начини да се отървете от разделените краища. Тя е директен да се намали 1 инч от косата в рамките на един месец, за да се елиминира разлом в косата. Нарежете 1 инч от косата всеки месец, докато откриете, че косата ви е идеална. Колкото по-дълго чакате, за да се отрежете, допълнителни разкъсвания ще се случат във вашата коса. Ето защо редовното подрязване е жизненоважно за премахване на разделените краища. В момента се нуждаете от следните мерки за безопасност, за да получите идеална коса.

7. Избягвайте използването на високи температури за сушене на косата:

да се избегне High Temperatures Drying to prevent split ends

Горещите температури премахват влагата, изграждат изсъхналите коси и водят до разделяне между тях. На негово място намалете температурата на сешоара, за да изсушите косата си, за да я поддържате здрави и здрави. Защитата до слънцето е изключително важна. Покрийте косата си с капачка, в противен случай по време на слънчеви следобеди.

Начало обжалване да се отървете от разделяне завършва:

Ето списък на 11 ефективни домашни средства за защита, за да премахнете разделените краища, естествено у дома.

как to get rid of split ends naturally

1. Далеч или друг черен леща Pack:

черно Lentil pack for split ends

Получете половин чаша черна леща и я разтрочете, за да получите гладък прах. Включете лъжица, пълна със семена от сминдух. Сега комбинирайте това с чаша кисело мляко. Поставете това на косата си за 2 часа и след това почиствайте с мек шампоан.

2. Кокосово масло:

Кокосов орех oil for split ends

Кокосово масло отново е чудесно масло за борба с грубо всички проблеми с косата. Масажирайте косата си с топло кокосово масло, за да разделите краищата на удоволствието, треперенето и падането на косата.

3. Маслиново масло:

маслина Oil to control split ends

Предлагайте на косата си релаксиращ и успешен СПА център с топла зехтин. Разтрийте косата си тихо от зехтин. Можете да го оставите за една нощ, в противен случай го почиствайте след час.

4. Чай от лайка:

лайка Tea to control split ends

За да ограничите разделените краища, плюс косата ви, дайте на косата си мивка от чай от лайка. Стръмен малко чай чай чай в топла вода. Оставете го да се охлади. Измийте косата си с това решение, за да освободите косата си от разделените краища.

5. Маска за яйца:

яйце To Get Rid Of Split Ends

Комбинирайте яйчния жълтък с 3 супени лъжици зехтин плюс 1 супена лъжица мед. Нежно масажирай тази маска в косата си плюс козината с душ капачка. Напуснете го за половин час плюс изплакнете с мек шампоан.

6. Маска от папая:

папая to control split ends

Папая е богат на протеини, които косата ви желае, за да поддържа блясъка, влажността и растежа си. Смажете 2 сребърни парчета папая с вилица, в противен случай в миксер. Комбинирайте 2 л. Л. Кисело мляко в него, попийте го на скалпа плюс косата. Покрийте косата си с душ капачка, за да заключите влагата. Заминавайте за 30 минути и изплакнете с шампоан.

7. Мед:

Пчелен мед to control split ends

Медът е огромно лечение за разделените краища. Смесете лъжица пълна с мед плюс малко извара. Предлагайте масаж на косата си чрез тази смес, особено в краищата на косата. Оставете тази смес да остане във вашите нишки за 20 минути и след това да я измие. Тази смес не само ще ви облекчи от разделените краища, но и ще ви възложи косата с прекрасен блясък.

8. Алое Вера гел:

алое vera gel to control split ends

Този процес обяснява как да предотвратите разделените краища, като използвате гела от алое вера. Той е изключително добър природен продукт, който е антисептичен, освен това има антиоксидант, освен това, различни екстракти, които се използват широко за грижа за косата. Извадете гела от алое плюс Сменете този гел на косата. Оставете го да почива на косата за 20 минути, след което да го почиства с топла вода. Проверявайте отново тази процедура два пъти седмично и ще видите, че вашите разделени краища се намаляват.

Виж повече:  Пърхот аюрведа лечение

9. Маска за ремонт на рибено масло:

риба oil to control split ends

Комбинирайте няколко капсули с кокосово масло и лавандула в тенджера, след което загрейте сместа при ниска температура за около пет минути. Изпразнете го в голяма купа, измийте разделените си краища и поставете сместа на косата си (избягвайки корените си). Разгънете го в кърпа, в противен случай Саран се увива и го оставете на косата си за 40 минути. Chase с двоен шампоан за намаляване на натрупването и избягване на лимфните нишки.

10. Бира:

Бира to control split ends

Да! Чухте го правилно. Мечката може да бъде елемент за спиране, за да се разделят краищата. Бирата идва с цялата доброта на балсам и по този начин тя прави условия и подхранва косата ефективно и може да се каже, че е изключително ефективна, когато ще се възползвате от помощта й за лекуване на разделените краища. Тя предлага известна блясък и блестяща текстура на косата ви, която продължава доста дълго. Правилното изплакване на косата с бира може да бъде добър и лесен начин за лечение на разделените краища. За някои жени може би е по-предпочитан начин да се отървете от разделените краища. Ето защо много марки за грижа за косата в наши дни са измислили толкова много продукти за шампоан за бира.

11. Банан:

банани to control split ends

Банан може да се каже, че е един от най-ефективните начини за намаляване на разделените краища в косата. Как ще го направите? Е, първо ще трябва да разбиете напълно узрелия банан и да добавите в него подходящо количество мляко, мед и цялото яйце и да го използвате като маска за коса. След това я измийте. Тя ще овлажнява косата и ще запълни с добри протеини.

.

Leave A Comment

41 + = 43