Как да предпазим косата от слънце Стилове в живота

Лятото е сезонът, в който можем да имаме най-добрите моменти от живота си. Това е времето, когато излизаме, играем и се забавляваме на слънце. Но в същото време слънчевите лъчи причиняват големи увреждания на косата, което причинява разрушаване на косата. Лятната топлина ни ограничава да се наслаждаваме на здрави и подгряващи коси през цялата година, тъй като отслабва нивата през лятото. Косата става безжизнена и поради такава експозиция на слънцето, елиминирането на ефекта на лъскавия и лъскавия ефект. Заедно с това, ние се сблъскваме с други проблеми на косата като пърхот, падане на косата и т.н. Топлината също причинява увреждане на скалпа. Изгорели маркери се разкриват след продължително излагане на слънце.

как to protect hair from sun

Тези наранявания са неизбежни, освен ако не ги контролираме навреме. Трябва да приемем някои лесни стъпки, които ще гарантират безопасността на косата ни дори през лятото.

Съвети за предпазване на косата от слънце:

Следват някои от най-добрите начини за предпазване на косата от слънце.

1. Избягване на козметика:

слънце lotion bottles

Продуктите за коса, макар че нашата коса изглежда лъскава и красива, причинява много щети на корените и скалпа. Използването на прекалено много козметика, като оцветяване или козметични процедури при спа, отслабва косата и я подсушава. Косата ви вече е суха, докато се наслаждавате на лятото. Следователно, прекомерната сухота няма да е добра за вашата коса. Въпреки това, можете да използвате козметика на косата си преди лятото да започне след края на сезона.

2. Избягване на продукти на основата на лимон:

Избягването Lemon Based Products for Protect Hair From The Sun

Продуктите на основата на лимон правят космите ниви сухи, което е една от основните причини за разпадане на косата. Консумирането на напитки или храни или използването на продукти, които имат лимон като основна съставка, ще изсушат косата с много по-бърза скорост от обичайната. Следователно избягването на такива продукти е задължително през лятото.

Виж повече: Как да издухате косата си у дома

3. Използване на шапка:

употреба hat and protect hair

Шапката ще предпази косата от пряко излагане на слънце. Той ще действа като чадър за косата и ще го предпази от вредните UV лъчи. Освен това шапките са тенденция в наши дни. Така че купете си един и рок, докато защитава косата си по едно и също време.

4. Използване на балсам:

Използвайки a Conditioner andProtect Hair From The Sun

Използвайте подходящ балсам за косата си след шампоани, за да запазите косата овлажнена. Досега летните горещини са направили косата ви суха. Следователно, трябва да се опитате да възстановите тази сухота, като използвате най-доброто овлажняващо решение върху косата. Тази стъпка ще гарантира, че косата е добре подхранвана и ще намали степента на увреждане от слънцето.

Виж повече: Поддържане на косата безопасна

5. UV защита:

UV Protection cream for hair

Можете да използвате крем за лице с UV защита на вашите косъмчета. Смесете го с подходящ процент вода и го използвайте на косата си, за да го предпазите от вредните слънчеви лъчи. Освен че предпазват лицето, SPF кремовете също така ограничават скалпа от директно излагане на слънце.

6. Избягване на топлина:

Избягването Heat to Protect Hair From The Sun

Опитайте се да не използвате изправяне на коса или сешоари за коса през лятото. Лятото е горещ сезон, който основно причинява увреждане на косата ви и няма друг външен фактор за увреждане на косата ви. Освен използването на такива неща, поддържайте косата хидратирана и овлажнена.

Виж повече: Как да получите обем в косата естествено

7. Свързване на косата:

Защита Hair from the Sun7

През лятото косата ви става естествена. Не позволявайте на косата да изсъхне и да се изплаши. Свържете го правилно и възприемайте стилове като плитки, кончета и т.н..

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

+ 84 = 86