Как да постигнем постоянно изправяне на косата – ползи и свързани странични ефекти

Почти всички жени харесват вида на лъскавата и копринена коса. Може да се окаже много проблематично да използвате ежедневното изправяне. Отнема време и топлината може да повреди валовете. Можете да отидете за постоянна изправяне на косата, която въпреки че е скъпа, но може да продължи няколко месеца. Това може да ви струва от 4000 / - INR до 6000 / - INR. Нормалните салони могат да направят това за вас на по-ниски цени. Ако изберете професионални салони като L'Oreal Professionals или The Habibs, то вероятно може да изгори джоба ви.

Пазарите бързо представиха някои постоянни кремове за изправяне на косата, които трябва да поддържат косата ви перфектна след изправяне.

постоянен Hair Straightening

Трайният процес на изправяне на косата е нормален. Първо, кератиновата структура се разгражда, като се използва натриева основа. Това прави валовете управляеми за втория процес. Вторият процес е използването на оксидант, който неутрализира кератина и прави косата прави.

Виж повече:  Билкови съвети за растежа на космите

Постоянни процедури за изправяне на косата:

Има обаче различни процеси за това. Някои процеси могат да имат повече химикали и топлина, отколкото други. Това зависи от вида на лечението, което избирате. Има основно 3 известни типа процедури за изправяне на косата. Тук имаме и метод за обработка на как да правим постоянно изправяне на косата.

 • Лечението с кератин.
 • Японската термична обработка.
 • Химическата обработка.

1. Кератиновото лечение също известно като бразилската техника:

Бразилската техника е много популярна техника. Това е най-известната от всички други техники за изправяне на косата. В този процес обикновено кератиновият слой се влива с вече съществуващата кератинова структура на нишките и това перфектно седи с влакната, за да се направи тяхната естествена текстура омекотена и изправена. Това ви дава копринен прав поглед и ключалките стават много блестящи.

Ако решите да го направите от скъпи салон като L'Oreal, тогава може да ви струва около 4000 / - INR до 6000 / -INR. Това може да бъде нещо скъпо, но резултатите продължават няколко месеца. Никое от тези лечения не е постоянно, въпреки че те са посочени като постоянни, защото няма да се налага да приемате редовно оборудване като изправяне и други четки или удари, за да направите косата прави постоянно.

Ползи:

Той също така ви помага да се отървете от гасенето и шахтите стават много гладки. Косата ви връща блясъка и блясъка си. Заедно с това идва и разходите за лечение. Тя може да бъде скъпа в зависимост от това коя марка кератин избирате, а също и репутацията на салона.

Това ви дава безпроблемно изправяне. Резултатите с подходящи грижи могат да продължат до 6 до 8 месеца. Това обаче зависи и от скоростта на растежа на косата ви. Тъй като косата израства, те ще получат нормалната си структура и следователно, ако косата ви е frizzy преди, тя ще се върне на така след 6 месеца. Това не са лечение, което можете да разчитате на цял живот. Но няма такова лечение през целия живот. Косата винаги връща оригиналната си структура като вълнообразна или къдрава или суха, както сте се родили.

Тази техника е най-използваната и е безопасна за вашата коса. Няма извод за това защо това се нарича бразилско лечение, но това ви прави прави ключалки в продължение на няколко месеца. Това също е естествен постоянен разтвор за изправяне на косата. Освен това е подходящ както за мъже, така и за жени.

2. Японска термична реконструкция и ползи:

Това не е метод с много доказателства. Това също не дава по-добри резултати от процедурата, посочена по-горе. Това обаче може да има добри резултати, които се извършват на последно място, но при условие, че сте готови за редовни ретуши. Това е по-евтино от горепосочената процедура и може да се направи в избрани салони. При този метод валовете първо се обработват широко с химикали. Той дава химическо свързване над оригиналните валове.

Това от своя страна нарушава първоначалните кератинови връзки. След това, когато връзките са счупени, за да накарате новия слой кератин да стои твърдо върху него, той се обработва с висока топлина. Това може да е много вредно и обикновено тези хора не ходят на това лечение, докато и ако не искате да похарчите няколко долара по-малко, а не да отидете за бразилско лечение.

След като връзките на вала се разрушат и кератинът се нагласи правилно, космите отново се подлагат на тежко химическо третиране. Този втори слой химикали прави кератините още по-здрави. Така че в този процес шахтите преминават през много химикали, а също и голямо количество топлина. Това може да бъде много вредно и шахтите може да загубят своята жизненост. Трябва да се консултирате с трихилога или с подходящ експерт, преди да обмислите това лечение. Ще се нуждаете и от редовни докосвания, за да запазите правилния външен вид.

Те също използват някои постоянни продукти за изправяне на косата, за да го направят правилно, което означава, че не е химически свободен. Косата може да загуби своята естествена жизненост и може да се наложи да планирате редовни срещи в салона.

3. Химическа обработка и ползи:

Това е друга постоянна техника за изправяне на косата. В този случай определен брой кератинови връзки се разграждат с химикали и това прави текстурата на вала гладка. Ако по-малък брой облигации са счупени, косата няма да стане права. Ако се разруши повече брой връзки, това може да доведе до крехка и слаба коса. Това зависи от професионалната работа на тази техника. Това лице трябва да е усвоило химическото умение, в противен случай може да доведе до лоши резултати. Този процес на изправяне е изпълнен с химикали, но прилагането на топлина не е много в този процес.

Най- Chemical Treatment For Permanent Hair Straightening

Странични ефекти на постоянно изправяне на косата:

Има ли трайно изправяне на косата за тънка или гъста коса? Има някои възможни странични ефекти от изправянето на косата. Погледнете някои.

 • Когато валът израсне, можете да се изправите пред смесена текстура. Върхът на вашия може да бъде frizzy и къдрава, която е оригиналната текстура на косата, докато долните части ще останат права. Това може да ви даде странен външен вид.
 • Понякога използването на изправяща се у дома също става необходимост.
 • Необходимо е редовно докосване, за да се задържи правият поглед.
 • Редовните посещения в салона могат да ви причинят много разходи.
 • Това може да доведе до пресъхване и сухота.
 • Тя може да направи клатаците крехки.
 • Ако косата стане прекалено суха или е прекалено химична, може да се изправите пред сърбящи проблеми на скалпа, пърхот или други проблеми.
 • Може да има някои сериозни алергии, които могат да причинят някои тежки увреждания на скалпа и до корена на растежа на косата, както добре. Ако сте готови да обезщетите щетите, причинени от процедурата за постоянно изправяне под наем, тогава ще се изисква професионален лекар.
 • Това може да доведе до трайно увреждане на оригиналната текстура на вала. Това ще направи косата да изглежда зле, както и това също може да бъде пречка за бъдещия растеж на косата.
 • Освен това, може да се наложи да изберете тези техники, ако искате прави брави, защото наличните на пазара комплекти не помагат много.
 • Няма да можете да изберете различна прическа като къдрава. Ще трябва да се придържате към правилната си коса до края на живота си, освен ако не отрежете цялата коса и я оставете да расте сама от самото начало. Понякога процедурата за изправяне на косата може да се обърка и това може да доведе до сериозно увреждане на скалпа. Такива случаи наскоро са дошли на вниманието на хората и това е една от главните причини зад масовото отричане на трайния процес за изправяне на косата.

Както беше обсъдено по-рано, това е скъп процес за поддържане на косата. Един от основните проблеми, които често са пренебрегвани от жените, е, че косата пада. Много жени, които са се възползвали от постоянния процес на изправяне на косата, често са се сблъсквали.

Виж повече: Как да изправите вашата къдрава коса

Постоянни центрове за изправяне на коса в Индия:

В Индия има някои постоянни центрове за изправяне на коса, които предлагат най-доброто обслужване някога. Те са както следва. Следните 5 са ​​досега някои от най-добрите центрове за изправяне на коса в Индия.

постоянен Hair Straightening Centers In India

1. Натурални:

Това е най-добрият център за изправяне на коса в Banaswadi, Бангалор и е един от най-високите центрове за изправяне на косата в страната. Ако търсите най-доброто обслужване в тази област, това може да се каже, че е един от най-добрите в този бизнес. Тяхната работа е напълно изключителна. Всеки, който влиза в тази дестинация за изправяне на косата, винаги е осигурявал на търсещите обратна връзка с добра дума и е оценявал техните усъвършенствани техники и също така се е възхищавал от начина, по който този център използва своята механизирана система, за да предложи най-доброто обслужване.

2. Naturals Hair and Beauty Salon:

Това е един от най-добрите постоянни центрове за изправяне на коса в Индия и се намира във Висакапатнам. Тя не предлага нищо друго освен най-доброто обслужване в класа на клиентите, които нямат нищо друго освен добри неща за предлагане по отношение на обслужването си. Мястото предлага едни от най-професионалните хора в тази област и ще бъде напълно подходящо за вас, ако търсите пакети за по-достъпни цени. Използват качествени кремове за изправяне на косата и осигуряват решение за тънката ви коса.

3. VLCC Отслабване, красота и фитнес:

Това е още един постоянен център за изправяне на коса, който се намира във Висакапатнам, Индия. Той предлага едни от най-достъпните и лесни за ползване сделки на всички свои клиенти. Модерните техники, използвани за получаване на постоянна права коса на това място, са едни от най-добрите в този бизнес.

4. Маркирайте салон за красота:

Някои от най-добрите центрове за индиректно изправяне на коса се намират в град Бангалор. Този конкретен център за изправяне на коса се намира в Bannerghatta Rd. Бангалор и предлага някои от най-добрите пакети за обслужване на клиентите. Тя им осигурява най-добрите в класа машини. Това е един уникален салон.

5. Venus Beauty Care:

Той се намира в Manjalpur, Vadodara и е едно от най-доброто място за изправяне на косата за постоянно. Те осигуряват постоянни и временни услуги за изправяне на косата и са едни от най-добрите в тази област. Ако страдате от проблеми с изправянето на косата, това може да се каже, че е едно от най-добрите места за посещение.

Как да направите постоянно изправяне на косата у дома?

как To Do Permanent Hair Straightening at Home

Чудехте ли се дали можете да получите постоянно изправяне на косата у дома без химикали? Е да! Можеш! Изпробвайте тези естествени постоянни съвети за изправяне на косата у дома, без да се налага да минете през химикал, който се връща в салон. Ето как можете да го направите.

От какво имаш нужда:

 • 3 супени лъжици царевично брашно.
 • 250 ml кокосово мляко.
 • 3 супени лъжици лимонов сок.
 • 3 супени лъжици бадемово масло.

Стъпки за постоянно изправяне на косата:

 1. Изсипете лимоновия сок в малка купа и постепенно добавете царевицата в него, докато го смесвате.
 2. Разбъркайте добре сместа и се уверете, че няма бучки.
 3. След това излейте кокосовото мляко в тенджера и го оставете да се загрее. Докато се нагрява, добавете лимоновия сок и сместа от царевица в него. Продължавайте да бъркате, докато ги добавяте.
 4. В тази последна стъпка добавете бадемовото масло за коса към пастата от кокосово мляко.
 5. Продължавайте да бъркате и оставете крема да къкри. Уверете се, че няма бучки.
 6. Когато пастата се сгъсти, извадете я от газа.

Бадемовото масло е много важно за тази маска, защото добавя копринена текстура към косата, тъй като е богата на Омега-3 мастни киселини, фосфолипиди, магнезий и витамин Е.

Оставя се сместа да се охлади. След като се охлади, приложете косата си от корените. След като направите това, гребете си косата направо надолу. Нанесете друго покритие върху него и го оставете да изпържи за 30-40 минути. Измийте с мек шампоан. Можете да видите резултатите!

Виж повече: Как да се прави коса естествено у дома

Постоянното изправяне на косата може да изглежда като лесна опция за избор. Не забравяйте обаче да забележите страничните ефекти, свързани с всеки един от тях. Някои от тях работят за сметка на косата ви. Въпреки че има редица възможни кремове за изправяне на косата на пазара, уверете се, че тя работи най-добре и костюмира косата ви за добър външен вид. Не правете компромиси по отношение на качеството или може да има дългосрочни последици за растежа на косата ви.

Leave A Comment

− 4 = 1