Как да използвате мед за студено? | Стилове в живота

Изпитването на студ е най-дразнещото заболяване, което някога може да има, всеки се опитва да го предотврати и ако някой вече го преживява, той се опитва да се справи с това възможно най-скоро. Очевидно е, че всеки път за нормално хладно приемане на лекарство не се препоръчва до голяма степен хората да се опитат да го оставят да се лекува с времето, а някои се опитват да вземат лекарства вкъщи или да започнат да избягват охладените или киселите вкусови неща. Статията е за това, как медът може да излекува или предотврати студа, тъй като това е домашно лекарство, така че е евтин и също така и най-ефективният начин за лечение на настинката възможно най-рано. Медът е естествено лекарство за кашлица Медът се използва от векове за успокояване на симптомите на горните дихателни състояния, като кашлица. Вече е научно доказано, че медът намалява нощната кашлица и подобрява съня. Предложената доза е само две супени лъжици мед преди лягане.

Има различни начини, по които можете да приемате мед като като чай или топла лимонена вода, смесена с мед, е похвален начин за успокояване на възпалено гърло.

Пчелен мед for cold

Виж повече: Рецепта за супа от чесън за студ

Скъпа Помощ за Студената?

Традиционно, медът се комбинира с чай или вода, за да помогне за облекчаване на студа. Скъпа, сам е добър потискащ кашлицата. Много изследвания през последните години са доказали, че суровият мед помага да се потиска кашлицата и да се помогне на студа, особено при децата. Медът обаче може да се дава само на деца на възраст над 2 години.

Мед с канела за студ:

Тъй като студеният сезон е на! И грип достига своя връх, най-доброто средство за лечение или предотвратяване на студа е смес от мед и канела. Тази смес често се нарича лек за настинка. Доказано е, че е довело до намаляване на продължителността на настинката с най-малко 2 дни и също така намалява тежестта на симптомите.

Защо да имаме смес от мед и канела за студ или грип

Както знаем, Honey има антибактериални, антивирусни и антимикробни свойства в него, както и много проучвания показват, че той е ефективен при борбата с външни и вътрешни инфекции. Докато ако сравнявате Канела е също така полезно, тъй като съдържа противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства.

Ето защо, Скъпа и канела са мощни имуностимулатори! Така че, взети заедно, ще излезе с добър мощен имунен бустер. Използвайте това средство, за да намалите не само тежестта на настинката, но и да предотвратите бъдещи настинки или други вируси.

Какъв вид мед е най-добър?

Лесно можете да намерите мед близо до някой от супер пазарите на вашето място. Консумирането на чиста форма на мед е най-доброто и е по-ефективно, нормално наличният мед в магазините не е чист. По тази причина най-добре е да се използва само биологичен суров мед, който не е пастьоризиран. Суровият мед съдържа най-много хранителни вещества, което го прави по-ефективен при подсилване на имунната система и предпазване от вируси. Идеалното сурово лекарство за студено медене е суровия мед, смесено с всяка естествена съставка от вашата кухня. Можете да купувате и мед онлайн!

Виж повече: Джинджифил сок за кашлица

По-долу са дадени съвети и трикове, с които можете да консумирате мед, за да предотвратите / излекувате студа

Смес от мед и канела:

Съставки:

 • 1 чаена лъжичка суров мед
 • 1/4 чаена лъжичка канела

Инструкции:

Това не е сложен процес:

 1. Смесете мед и канела.
 2. Вземете го 2 пъти на ден, в продължение на 3 дни, веднага щом почувствате студ или грип.

И това е направено!

Мед и канела чай:

Съставки:

 • 1 чаена лъжичка суров мед
 • 1/4 чаена лъжичка канела
 • 1/2 прясно изцеден лимон
 • 1 чаша вода

Инструкции:

 1. Вземете вода до леко кипене, извадете от огъня и се изсипете в чаша.
 2. Добавете мед, канела, лимон и разбъркайте добре.
 3. Пийте чая 2 пъти на ден, в продължение на 3 дни или докато не се почувствате леки от студа.

Друг лесен начин да вземете сместа е да я разнесете върху парче хляб като конфитюр.

Внимание: медът не се препоръчва за бебета под 1 година.

Виж повече:  Джинджифил за студено

100% органични медови марки:

Скъпата се консумира най-добре в оригинално или естествено състояние. В наши дни много добавки се влагат в мед и не са естествени. Въпреки, че синтетичният мед не съществува, консумирането на чист мед е по-добре. Биологичният мед се отнася до естествен мед, който се обработва минимално и няма добавени консерванти.

Ето и топ 3 марки от органичен мед:

Nature Nate's 100% чист, суров и нефилтриран мед:

Как да използвате мед за студено? | Стилове в живота

Един от най-продаваните продукти на Amazon, органичният мед на Nature Nate идва директно от кошера. Този мед не е обработен или пастьоризиран. Няма добавки като захар или царевичен сироп или някакъв скрит консервант. Добавете го към вашия чай или сок или към вашата храна, можете директно да консумирате този мед без притеснения.

Десерт Крийк Мед Суров Тексас Мед:

Как да използвате мед за студено? | Стилове в живота

Desert Creek е семейна марка, която има свои собствени кошери. Този суров мед не се нагрява, пастьоризира или филтрира. Марката се гордее с високото си хранителен мед, а диабетите също се отдават на този мед, тъй като той е слабо гликемичен. Добавете го към сандвича си с фъстъчено масло или го използвайте като спред, този суров мед има единствен по рода си аромат на меласа и определено е органичен.

Steens сурово студено пресован манука мед:

Как да използвате мед за студено? | Стилове в живота

Манука мед обикновено е на високо цени, поради висококачествената продукция. Steens Raw студено пресовано Manuka Honey е от Нова Зеландия. Този органичен мед има един от най-добрите източници на аминокиселини и витамини В, които помагат за по-добро храносмилане. Известно е също така да се подобри здравето на дихателните пътища и повишените енергийни нива. Манука мед има естествен вкус и свеж аромат. Отидете напред и изстийте този суров мед на вашия тост и се насладете на него здравословна доброта.

Източник на изображението: 1

Leave A Comment

53 − = 47