Как да използвате кокосово масло за тъмни кръгове около очите Стилове в живота

Тъмните кръгове под очите са причинени от различни фактори като липса на сън, дехидратация, триене на очите, алергии; стареене и т.н. Един от най-добрите домашни средства е кокосово масло за тъмни кръгове. Ето няколко мерки за домашна защита, които ще ви помогнат да излекувате тъмните кръгове на по-ниска цена и според вашето удобство във времето.

Как да използвате кокосово масло, за да премахнете тъмните кръгове:

Нека видим как да опитате това кокосово масло, за да премахнете тъмните кръгове.

1. Кокосово масло с носещо масло за яйца от ябълка:

Кокосов орех Oil with Evening Primrose Carrier Oil

Как да направя:

Разбъркайте добре - 3 до 4 капки кокосово масло за тъмни кръгове под очите с 2 капки масло от вечерна иглика в купа.

Как да използвам:

Използвайте тази смес с кокосово масло за очни кръгове, ежедневно през нощта, преди да си легнете.

Как да кандидатствам:

Нанесете няколко капки масло върху засегнатите места и внимателно масажирайте с пръстите на пръстите. Оставете я за една нощ и измийте с нормална вода сутрин.

2. Кокосово масло с куркума паста:

Кокосов орех Oil with Turmeric Paste

Как да направя:

Вземете 1 инч сурова куркума и направете гладка паста от нея. В случай, че нямате сурова куркума, можете също да използвате куркума на прах. Добавете половин лъжица кокосово масло към пастата и смесете добре.

Как да използвам:

Използвайте тази паста от куркума и кокосово масло за тъмни кръгове около очите, ежедневно за 15 минути, за предпочитане през нощта преди лягане.

Как да кандидатствам:

Почистете областта около очите. Нанесете гъста палто от паста, направена от куркума и кокосово масло върху тъмните кръгове. Оставете го за около 15-20 минути и го избършете с памук. След 30 минути, измийте с нормална вода. Тази комбинация от кокосово масло е подходяща за тъмни кръгове.

Виж повече: Начало средства за тъмни кръгове

3. Кокосово масло с бадемово масло:

Кокосов орех Oil with Almond Oil

Как да направя:

Пригответе еднакво количество кокосово масло и бадемово масло в купа и я разбъркайте добре

Как да използвам:

Използвайте го ежедневно през нощта, за да разберете ползите от кокосово масло за черни кръгове.

Как да кандидатствам:

Почиствайте областта около очите с помощта на мек сапун или почистващо мляко. Нанесете тази смес от кокосово масло върху тъмните кръгове, както и върху клепачите. Оставете я и измийте сутринта с нормална вода.

4. Кокосово масло, картофи и краставици:

Кокосов орех Oil, Potato and Cucumber

Как да направя:

Обелете средната краставица и картофа и ги нарязайте на малки парченца. Смесете картофите и краставиците в гладка паста с помощта на миксер. Кокосовото масло трябва да се използва отделно след пастата.

Как да използвам:

Използвайте го ежедневно през нощта в продължение на 2 седмици. След това може да се повтори в алтернативни дни.

Как да кандидатствам:

Нанесете пастата върху тъмните кръгове и горния клепач. Внимателно масажирайте с кръгово движение с върховете на пръстите. Оставя се за 20 минути и се измива със студена вода и се суши. След това вземете няколко капки кокосово масло на върха на пръстите си и масаж, подобно на това, което правите с пастата. Оставете маслото за една нощ и измийте със студена вода на следващата сутрин.

Виж повече: Как кокосово масло е добро за кожата

5. Кокосово масло с брашно от нахут, лимонов сок и мед:

Кокосов орех Oil with Chickpea Flour, Lemon Juice, and Honey

Как да направя:

Смесете заедно 1 чаена лъжичка топло кокосово масло, мед и мляко и лимонов сок. Към тази смес добавете 2 супени лъжици куркума и 2 супени лъжици брашно от нахут (besan) и сместа, докато стане гладка паста.

Как да използвам:

Използвайте го три пъти седмично, преди да си легнете през нощта за най-добри резултати.

Как да кандидатствам:

Почистете областта около окото с почистващо мляко или сурово мляко. Нанесете паста под очите върху тъмния кръг и след това внимателно масажирайте с върха на пръстите в кръгообразно движение. Оставете я за около 20 - 30 минути, след което се измийте с нормална вода и я покрийте, докато изсъхне.

Кокосовите масла имат много силни противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства. Също така е установено, че съдържат витамини и мастни киселини, които помагат при ремонта на увреждания на кожата и хидратират кожата. Той помага и за намаляване на зачервяването.

Виж повече: Как да премахнете тъмните кръгове под очите

Leave A Comment

11 − 3 =