Как да използвате Хена за сива коса? | Стилове в живота

Сивата коса е проблем, който повечето хора на средна възраст страдат без значение дали са мъже или жени. Сивата коса е естествена фаза на живота и доказва, че сте стареещи, но с всички, които искат да изглеждат млади, това се оказва доста проблем. Сивата коса може да се появи и в по-младото поколение, но това е болест и може да се лекува.

За да спрете косата по-късно в живота, можете да започнете да вземате предпазни мерки в по-млада възраст, къна е една такава преобладаваща предпазна мярка. Използвайте къна ежедневно върху косата си, за да укрепите косата си и да й дадете блясък, който никога преди не сте виждали. Хена е билков агент, който ексфолира косата и скалпа ви, което също помага за предотвратяване на зреенето до голяма степен.

къна for grey hair

Употреби на Хена за сива коса:

1. Естествен цвят на косата:

Чувствайки се разочаровано от сивата коса, не се притеснявайте, че къна е перфектен оцветител, дава естествен цвят и къна ви помага да накарате косата ви да расте по-бързо, по-лъскава и безупречна. Нанасяйте къна ежедневно, за да предпазите косата от почервеняване и да я запазите здрава и здрава.

2. Обем на косата:

Една от най-важните части за къна е, че когато се прилага редовно, тя помага за укрепване на корените, прилагайки дебелина на нишките, което допълнително помага за ускоряване на обема. Обемът ви помага да запазите косата си здрава и да намалите падането на косата и косата. Хена със сигурност ще ви направи 10 години по-млад.

Виж повече:  Как да направите постоянно изправяне на косата у дома

3. противогъбично, антибактериално:

Понякога гъбични или бактериални проблеми могат да причинят ускорена коса; Хена е естествен агент, който помага да се бори с всички проблеми на скалпа и косата, за да се предотврати подобен проблем. Хена също помага да се стабилизира киселинно-алкалния баланс на скалпа, което е друга причина за космите.

Начало Методи за намаляване на косата Graying чрез използване на Хена:-

как to use henna for grey hair

1. Съхранение и употреба:

Опитайте да съхранявате къна прах в шкаф, който има сухо око; прахът ще придобие по-голяма сила чрез ферментация и ще загуби плътност, ако се съхранява в хладилник. Опитайте се да използвате къна за сива коса веднъж на няколко седмици, за да получите необходимите резултати, които се изискват по отношение на предпазването от бяла коса. Хена работи като естествен овлажнител за вашата коса, помага да се възстанови равновесието на скалпа и премахва външната заплаха като гъбична или бактериална заплаха. Той също е страхотен оцветител и наистина работи, за да се отърве от тези сиви.

Виж повече: Билкови съвети за падане на косата

2. Черно Хена:

Ако търсите естествен цвят на косата, който ще ви помогне да намалите гравирането без странични ефекти, тогава не е нужно да отивате твърде далеч. Черната къна е перфектното средство за домашно приготвяне на сива коса. Черната къна помага за оцветяването на косата и на свой ред я прави копринено и блестящо. Внимавайте да не печете кожата си с този изключителен цвят на косата. Прилагането отнема около 10-15 минути, след което трябва да поставите дупчица на косата си за около час.

как to mix henna for grey hair

3. Домашно или търговско:

Винаги можете да купувате прах от къна или паста от всеки пазар, но винаги е по-добре да направите къна у дома, защото не само ще запазите хранителните вещества, но ще се задоволите и с удоволствието, че прахата от къна, която сте направили, е естествена. Ако не искате да губите време, тогава прах и паста от къна се предлагат във всеки магазин на различни цени в зависимост от марката.

Виж повече: Здравни продукти

Leave A Comment

82 − = 76