Как да използвате горчивата тиква за диабет? | Стилове в живота

Част от съблазнителна торта със сметана и дебел млечен шоколадов сос, който капе от нея, е всеки сън и кошмар на всеки пациент на диабета. Да! Това, което е сладко като захар и сладко като шоколад, съблазнява всеки човек, но е вредно за пациентите с диабет и затова има определени правила и регулаторна диета, с които трябва да се съобразявате. Зеленчук, известен с много име, горчива тиквичка е една от тези страховити зеленчуци, които могат да вкусят лошо, но е един от най-полезните храни за консумация.

горчив gourd for diabetes

Какво причинява диабет?

Ако даде кратък отговор от една дума, захарта е с какво е приятелят на диабета. Има два типа диабет - тип 1 и тип 2. Храната, която консумираме, се разпада в червата, освобождавайки захар, нишестета и хранителни вещества в тялото в кръвния поток. Инсулинът, произвеждан в панкреаса, абсорбира тези захари и ги поставя в полза, но когато тази абсорбция на инсулин е смутена или прекъсната, диабетът възниква.

Тип 1 се причинява главно поради липса на инсулин, но най-честата форма на диабет е тип 2, когато заедно с ограничаване на правилното усвояване на захарта от инсулин, има и допълнителни проблеми.

Виж повече: Канела прах за диабет

Защо горчив тиквичка?

Въпросът е защо не? Това не е нито обичайно лечение, нито сладко миришещо вкусово плодово питие. Но всичко това блясък не е злато, така че този зеленчук е идеалното решение за намаляване на диабета, последвано от индийската и китайската мъдрост на възрастните традиции на лечението на диабета. На английски език го наричаме горчивия пъпеш или горчивия скуош или горчивата тиква, но най-страшното и мразеното име като дете е "карела", което е точно това.

Ако все още не сте диабетик, не чакайте за това. Диабетна или липса на диабет може да се консумира от всички, поне за бъдещото им подобрение. Горчивата тиква е доказан метод за намаляване или ограничаване на диабета и предотвратяване на по-нататъшно увеличаване.

Виж повече: Дати за диабетици

Ето как?

Този плод съдържа най-малко три антидиабетни свойства, което е първата стъпка, за да бъде считана за диабетно лекарство. Всички тези вещества трябва да си сътрудничат или понякога индивидуално да превъзхождат своите постижения. Първият е съединение, подобно на инсулин, полипептид-р, който заменя липсата на инсулин, другият е вивин, а другият е чарантин, който спомага за намаляване на съдържанието на глюкоза в кръвта, като по този начин заличава пролиферацията на диабета. Поради своето хипогликемично съединение, което е растителен инсулин, той е направил своя път до един от ожесточените диабетични контролери.

Виж повече: Как да използвате Снежен глупак за диабет

Това специално зеленчуци се отразява основно на Тип 2 Жанр на диабета.

Проучване показа, че причината за намаляването на нивото на захарта при консумацията на "карела" е активирането на AMP-активираната протеин киназа в клетките. Тези клетки, които вече са представени, но в деактивиран режим, се активират и използват, което помага за намаляване на нивото на кръвната захар. В другото проучване, проведено разкрива следа от лектин в горчиви тиквички, които му е известно, че намалява кръвната захар в кръвта и по този начин и съдържанието на глюкоза. Тези лектини действат върху периферните тъкани и е известно, че потискат апетита, като по този начин предизвикват в нас силно желание да се борим с цялата си вътрешна сила в пустинна страна.

Гарантирано доказателство:

Проблем, публикуван по въпроса за химията и биологията от 2008 г., посочва, че приемането на горчива тиква увеличава клетъчната абсорбция на глюкозата, което в случая на диабет няма да се абсорбира при нормални условия. Докладът също така посочва как хората, които са в контакт с горчива тиквичка, показват огромен диабетичен контрол на глюкозата.

Приемът:

Необработените резени могат да се консумират, но ако сте видът на слабото сърце, то го варете във вода, а после го консумирате заедно с водата, или направите сок от него и го изпивате, или може би го смесвате с малко ориз, за ​​да намалите нивото на горчивина са някои от начините, по които може да се включи във вашата ежедневна диета.

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

47 + = 49