Как да използваме Алое Вера в диабет? | Стилове в живота

Има различни причини в наши дни, че човек може да страда от хипергликемия или диабет. Това е много често нарастваща загриженост за няколко души. Това може да бъде фатално, тъй като това води до неправилен баланс на захарта в кръвния поток, което може да доведе до внезапни инсулти или дори сърдечни проблеми. Това може да доведе до други здравословни и физически проблеми като умора или прекомерно изпотяване. Това също може да причини неправилна циркулация на кръвта, което може да доведе до мигрена и други дихателни проблеми. Ето защо това е нарастваща загриженост за много хора, които страдат от или са били тествани с това заболяване.

алое vera for diabetes

Има няколко начина, по които човек може да държи това под контрол. Един добър режим на физическа работа се счита за доста полезен и това може да контролира правилното разпространение и пациентът остава под контрол, че нивата на захарта остават под контрол. Това може да включва редовни практики на лека тренировка, като упражнения за свободни ръце и други видове медитация или йога, също могат да бъдат полезни.

Има и други форми на разтягане, които могат да помогнат при контрола на физическата тренировка. Другият лесен метод е да включим ефективните плодове и зеленчуци, които гряха диетата и да имаме по-малко глюкоза диета.

Хората често препоръчват хранителната сладост като добавки и по-малко приема на сладки продукти. Пресни плодове и зеленчуци в балансирана диета винаги са важни и това трябва да се прави в подходящи количества, така че тялото да получава достатъчно хранене.

Виж повече: Amla Предимства за диабет

Изследванията и проучванията показват, че алое вера или гел, когато се консумират, или дори екстракти, могат да бъдат полезни при контролирането на глюкозата. Вижда се, че екстрактът на това растение съдържа ефектите, които превръщат хипергликемията в хипогликемия и това работи добре за понижаване на нивата на захарта и за пациенти с IDDM или инсулинозависим мелитус.

Това също е доста добро и ефективно за NIDDM или неинсулинозависими пациенти с диабет мелитус. И двата типа пациенти могат да се възползват в голяма степен от съвет от лекар и чрез консумиране на органичен сок от растението в естествена форма в количество от 5 ml до около 10 ml на ден. Тази доза варира съответно. Това може да бъде увеличено до 15 мл съгласно инструкциите на лекаря. Това помага за намаляване на проблема. Това обаче трябва да се направи със съветите на лекаря. Предпазните мерки трябва да бъдат взети под внимание.

Виж повече: Как да увеличите витамин В12

Други точки и предпазни мерки относно приема на алое вера:

  • Трябва да се отбележи, че сокът от Алое Вера трябва да бъде органичен и да не се обработва, тъй като намалява естествените стойности. Също така трябва да се има предвид. Обработката на сока може да намали ползите, които може да даде, когато е естествено.
  • Вкусът може да бъде горчив, поради което може да се направи смесване само на капка мед. Това не трябва да бъде повече.
  • Това съдържа естествени антиоксиданти и това помага да се намалят всякакви форми на възпаления и също така детоксикира организма. Това може да бъде полезно за нормално дишане, отстраняване на кашлица и студ и други малки рани, които могат да бъдат вътрешни или външни.
  • Лигавицата на растението е богата на полизахаридни влакна, които се наричат ​​глюкоманан. Това лесно се разтваря и намалява съдържанието на глюкоза.
  • Това също съдържа антрахинони и протеини, наречени лектин, които могат да обвържат глюкозата заедно и да подпомогнат правилното протичане на кръвта в тялото.
  • Редовната консумация може да доведе до намаляване на нивата на захар около 40% до 60% за около два месеца.
  • Това обаче е богато на лаксативни агенти. Ако се приемат в неправилно дозиране, това може да причини диария, а също и неправилно черво.

Виж повече: Дали рициново масло е добро за очите

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

97 − 91 =