Как да избелите ноктите си? | Стилове в живота

Белите и лъскави нокти са знак за добро здраве. Винаги се казва, че здравето се отразява от ноктите. Добрите нокти са знак за добро вътрешно здраве. Понякога обаче може да има петна по ноктите поради прекомерна употреба на химикали за лакиране на нокти или бои за акрилни нокти. Ако имаме навика да носите фалшиви нокти, тогава също остава голям шанс за получаване на петна по ноктите от лепилото, което трябва да се приложи, за да се фиксират фалшивите нокти върху оригиналните нокти.

Има няколко лесни средства за борба с ноктите петна и да получите по-справедливи и бели нокти. Днес ще ви покажем как можете лесно да избелите ноктите си, като следвате някое от посочените по-долу средства.

Процедури за това как да избелите ноктите си?

Процедура 1: Използване на лимон

избледнявам nails using Lemon

Както всички знаем, лимонът има естествени избелващи свойства. Лимонът може да се използва за избелване на всеки емайл на човешкото тяло, т.е. Нокти и зъби, както добре. Поради това просто лекарство за домашно избелване на ноктите и да ги отървете от ноктите петна може да бъде с помощта на лимон върху тях.

Ето една проста процедура за същото.

Неща, които ви трябва:

  • Пластмасова купа
  • Четка за почистване на нокти или нормална четка за зъби, която е нова и не се използва
  • 2-3 лимони със среден размер
  • Необходимо количество вода

Метод:

Вземете пластмасова купа или стъклена купа и я напълнете 1/3 с вода, а останалите 2/3 с прясно изцеден лимонов сок. Сега натопи пръстите си в нея и се накиснете ноктите за около 15-20 минути. Уверете се, че ноктите ви нямат базово покритие или някакъв вид лак за нокти. Вашите нокти трябва да бъдат правилно нагънати и подстригвани преди тази процедура. Извадете ноктите, след като ги накиснете във вода и почистете повърхността с четка за почистване правилно за 5-10 минути. Потопете отново във водата и повторете процеса. Това трябва да се оцветява в един опит или да се повтаря 2 или 3 пъти седмично за най-добри резултати. След премахване на петна, не продължавайте да правите това. Прекаленото използване на лимонов сок върху ноктите може да повреди вашите кутикули.

За по-лесен начин, можете понякога да разтривате повърхността на ноктите си с прясно нарязан лимон. Почистете повърхността и повторете, ако е необходимо.

Виж повече: Домашни красиви съвети за ноктите

Процедура 2: Използване на паста за зъби

избледнявам nails using toothpaste

Ако пастата за зъби може да ви даде по-чисти зъби, тя също може да ви отърве от ноктите петна. Това е много лесен процес.

Метод:

Вземете избелваща паста за зъби и неизползвана четка за зъби или четка за почистване на ноктите. Нанесете паста за зъби върху повърхностите на ноктите и ги държите за около 10 минути. Сега намокрете четката за зъби и разтрийте повърхността на ноктите. Процесът се повтаря 2-3 пъти седмично, докато петната напълно изчезнат. Отново, не забравяйте, че преди да изпълните тази процедура, ноктите ви са пълни без бои за нокти или базово покритие.

Виж повече: Как да направя маникюр у дома

Процедура 3: Използване на водороден пероксид и сода за печене

избледнявам nails using hydrogen peroxide and baking soda

Това е химическо третиране и само ние ще го препоръчаме за нокти, които имат тежки петна за ноктите. Ако нямате тежки петна по ноктите, моля, избягвайте тази процедура, защото винаги е най-добре да отидете за естествени лекарства преди всичко друго.
Можете обаче да опитате тази процедура по следния начин.

Необходими неща:

  • 2 пластмасови или стъклени чаши
  • 2 супени лъжици сода за хляб
  • 1 чаена лъжичка водороден пероксид (3% концентрация)
  • Част от памук
  • Накиснете ноктите или 2 супени лъжици шампоан
  • Вода според изискванията

Метод:

Първо разбъркайте водородния пероксид и содата за хляб в купа. Нанесете правилно сместа върху ноктите, където има петна. Ако петна са на върха, след това използвайте сместа върху под повърхността, заедно с горната част на ноктите. Оставете сместа да седи около 6-10 минути. Сега го почиствайте с памучния тампон. В друга купа направете смес от пирони или шампоан и достатъчно вода, за да накиснете ноктите. Потопете ноктите за около 5 минути и попийте ръцете си сухи. Процедурата повторете два пъти седмично, докато петната напълно изчезнат.

Виж повече: Как да се грижим за ноктите си

Надявам се тази статия да е от полза за всички вас. Оставете вашите предложения и обратна връзка.

Изображения Източник: 1, 2, 3.

Leave A Comment

3 + 6 =