Кафяво освобождаване от отговорност по време на бременност Стилове в живота

Кафявото разтоварване по време на бременност може да е причина за тревога за майката и нейното семейство. Кафявото разреждане по време на бременност често се заблуждава за лек период. Кафявото разреждане е всъщност застояла или коагулирана кръв, която е изгонена от родовия канал. Кафявото отделяне по време на бременност понякога е признак за предстоящ спонтанен аборт. Но по-често не, кафявото разреждане е напълно нормално и не е причина за притеснение. Най-добре е обаче най-рано да се консултирате с лекар, за да изключите риска от усложнения при раждане и да дишате лесно.

кафяв Discharge during pregnancy

Кафявото освобождаване от отговорност при бременност е нормално?

През първия триместър по време на бременност, кафявото разтоварване под формата на няколко петна е безобидно и в повечето случаи е напълно нормално. Той обикновено завършва в рамките на два до три дни без никаква медицинска помощ. Изхвърлянето е без мирис и не е свързано с неприятни чувства като изгаряне или спазми. Някои жени нямат кафяв цвят, но червено или леко розово. Това също е нормално. Ако няма прекомерно вагинално кървене, майката трябва да вземе много течности и да си почине много добре. Въпреки това, повтарям, най-добре е най-рано да се консултирате с лекар, за да изключите по-късно каквито и да е възможни усложнения при раждане.

Виж повече: Хип болка по време на бременност

Защо се случва Браун освобождаване от отговорност в ранна бременност?

Кафявото изхвърляне може да се случи поради различни причини. Имплантационното кървене е една от причините. Имплантационното кървене настъпва, когато оплоденото яйце е прикрепено към лигавицата на матката. Една на всеки четири жени има имплантационно кървене като причина за кафяво разтоварване. Ако кървенето не е леко, но дори умерено - да не говорим за тежки - трябва да се потърси лекар.

Кафявото разтоварване може да възникне и поради допълнителната чувствителност на вагиналния родов канал и шийката на матката в този период. Увеличаването на хормоните и кръвообращението във влагалището и шийката на матката причиняват тази чувствителност. Дразненето и вътрешното залепване могат да доведат до кафяво изхвърляне. Този проблем обикновено се грижи за себе си скоро, тъй като тялото започва да се приспособява към причините за промените, дължащи се на имплантирането на оплоденото яйце. Ако дразненето и кафявото разреждане продължат, консултирайте се с лекар.

Други причини включват безобидни цервикални полипи върху шийката на матката, растеж на фиброиди в лигавицата на матката и свързани с кръвта заболявания като болестта на Вин Вилебранд, които пречат на естественото съсирване на кръвта.

Освен за кървене при имплантиране, при всяка друга причина за кафяво изхвърляне е необходимо да се навлязат в непосредствена консултация с лекар. Ако има тежко кафяво разтоварване, майката може да усети умора, замаяност, гадене, примамливи магии, коремни спазми и висока температура, което е много нездравословно както за майката, така и за бебето. В зависимост от причината за изхвърлянето може да има различни видове лечение.

Ако кафявото разтоварване продължава дълго време, това обикновено е показателно за спонтанен аборт. За да предотвратите при първите признаци на нездравословно кафяво разтоварване да вземете съвет от лекар. Тежко и често животозастрашаващо кървене възниква по време на състояние, наречено извънматочна бременност, когато оплоденото яйце започва да се развива не в матката, а в самата фалопиева тръба. Това може да бъде животозастрашаващо поради прекомерно кървене и съответно спадане на кръвното налягане. Ако има тежко вагинално изпускане и болки в корема и спазми, не чакайте, но незабавно посетете лекар. Кафявото разтоварване може да се случи и поради изключително редки случаи на моларна бременност, когато развитието на ембриона не е правилно, но плазмените клетки растат и се размножават така или иначе. Моларската бременност е изключително сериозна и трябва да се лекува незабавно, за да се предотвратят тежки последствия. Кафявото разреждане, макар че може да започне да изглежда нормално, може да има много сериозна причина зад него. Тя не трябва да се приема леко.

Кафявото отделяне може да се осъществи и поради плацентарни аномалии, когато плацентата покрива устата на шийката на матката или плацентата е преждевременно отделена от матката. Има тежки кръвоизливи заедно с тежка болка в случай на последната плацентарна аномалия. Плазмените аномалии са много сериозни и изискват незабавно медицинско обслужване за безопасността както на майката, така и на бебето.

Виж повече: Гръдна инфекция по време на бременност

Инфекциите във влагалището и шийката на матката също могат да доведат до кафяво разтоварване. Те обикновено са съпроводени от неприятно усещане във влагалището. Необходимо е незабавно лечение, за да се предотврати разпространението и влошаването на инфекцията и причиняването на сериозно усложнение при раждане.

Кафявото разтоварване може да възникне и поради внезапна физически стресова дейност или може би от падане. И в двата случая не се колебайте да се консултирате с Вашия лекар.

Как да разреша този проблем с разреждането на кафяво?

За начало, не се паникьосвайте. За здравето на майката и бебето е необходима спокойна умствена атмосфера. Вземете запас от състоянието си обективно, със спокоен ум. Изхвърлянето е тежко или само няколко места? Какъв е цветът на изхвърлянето? Имам ли някакъв дискомфорт? Имам ли някаква умора, гадене или коремни спазми? Ако е така, колко често се появяват спазмите? След като сте отделили известно време, за да вземете запас от Вашето състояние и да отговорите на горните въпроси, незабавно се консултирайте с Вашия лекар, за да определите причината за кафявото разтоварване.

След посещението при лекар, ако присъдата е кървене от имплантация, дишайте леко. Кръвта при имплантиране може да доведе до промени в настроението и главоболие. Има много естествени начини за противодействие на симптомите на имплантационното кървене. Пийте много вода и други течности, като плодови сокове и зелен чай, за да подсилите, освежете и детоксикирате тялото си. Вземете достатъчно почивка, за да подмладите себе си. Отидете на приятни разходки за упражнения, след консултация с Вашия лекар.

Можете да опитате упражнения за дишане, за да успокоите ума си. Уверете се, че изобщо не изпитвате умствено напрежение. Прочетете утешителните книги и слушайте нежна музика. Ключът към здраво тяло е щастливото и здраво психическо здраве. Ще повторя обаче още веднъж. Не вземайте кафяво зачервяване, докато сте бременна леко. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, за да не се появят ненужни усложнения по-късно. Останете здрави, останете щастливи!

Виж повече: Миризма при бременност

Leave A Comment

+ 32 = 40