Известни Пондишери Фестивали Стилове в живота

Градска бетонна джунгла по протежение на южните брегове на Индия, която по-рано беше някога процъфтяващ римски търговски център или може би френска обитаема област, сега е център на туристическа атракция. Да, говорим за Пондишери или Пудъдри. Но освен да привлича туристи на екзотични плажове и мечтани гледки, Пондичери е известен със своите изящни храмове, ботаническите градини и храната. Смес от индийски и френски се чувстват преобладават във въздуха, което го прави перфектно място за почивка почивка.

Пондичери festivals

Популярни фестивали в Pondicherry:

Основното привличане на Pondicherry е известните му фестивали.

1. Понгален фестивал:

Един от основните празници, които празнува тук, е "Понгалският фестивал". Той е широко разпространен в продължение на три до четири дни в южните райони по отношение на реколтата и продажбата й. В ранните дни на януари някъде между 13-ти до 15-ти този фестивал цъфти в пълна форма. Наречен на името на ястие с варено ориз с мляко и мляко, този фестивал също така отбелязва маркировката на зимното слънцестоене. Богинята на слънцето се покланя и показва благодарност за огромното си

Виж повече: Фестивал Андаман и Никобар

Помогнете на реколтата. Първият ден, Pongal Bhogi, празнува края на всичко старо, като хората изграждат огнени огньове и се справят със старите си притежания, с нетърпение очакват новите, които обещават реколтата. Вторият ден, известен като perum pongal празнува готвенето на pongal ястие с нов реколта ориз. Новият вкус. Новите нетърпеливи лица чакат врящата гърне, водата - най-важното от дните. Третият и последен ден, който е мату-пигалът, се обръща наоколо с благодарение на животните за тежките им дни на полето. На четвъртия ден канамът преминава, докато семействата се срещат и се поздравяват. Това всички на всички 4-дневен фестивал е прегърнал от всички южни.

Известни Пондишери Фестивали Стилове в живота

2. Фестивал Masi Magam:

Веднага след януари настъпва февруари и с него идва фестивалът Masi Magam. Това е много от религиозен фестивал, който описва възбудата и вярванията на местните жители, докато се къпят

храмови божества в близко езеро, река или море. В този благоприятен ден всички идоли от различните храмове се извеждат на открито близо до някакво водно тяло, където се къпят. Като религиозен град, местните хора показват своята божествена благодарност към своите идоли. Докато дългите шествия вървят напред и назад заедно със своите божества, хората, придружени от голям брой посетители, обикалят цял ​​ден. Този ден фестивалът затваря деня си заедно с обратното шествие обратно към съответните храмове.

Виж повече: Известен фестивал на Делхи

3. Puthandu:

През април идва Puthandu или тамилската Нова година. Този повод се отбелязва главно в средата на април 14-ти, за да бъдем точни. Поставянето на хубавите си облекло хора празнуват този ден, като се поздравяват взаимно puthandu vazthukal, което означава щастлива Нова година в тамилски термини. Точно както всеки друг празник на Нова година, хората следва да декорират къщите си с майките и бабите, които прекарват значителната си част в дъното на кухнята и точно както всяка друга нова година всичко свършва в един ден.

Известни Пондишери Фестивали Стилове в живота

През май, това е времето за фестивала на храмовете на вилиангур. Вековна традиция, в която известното божество Тирукамесвар Кокиламбал е ръчно издърпано в колесница от преданоотдадени в местните райони, последвано от масивна шествие от други преданоотдадени. След това идва денят на трансфера Puducherry De Jure, който се отбелязва през август като фестивал на независимостта.

Виж повече: Фестивали празнуват в Джаму и Кашмир

Pondicherry е място, погълнато от празненства, и жизнерадостни блестящи местни жители, които прегръщат всичко това със своето сърце. Отделно от тези основни фестивали съществуват и фестивали като Деня на Бастилията, фестивал на Верампатитайм, Fete de Puducherry, френски фестивал на храната до декември, който отбелязва края на тазгодишния фестивал с фестивала за пазаруване.

Със своите безброй фестивали и невероятната си живописна красота, Pondicherry е място, което си заслужава да бъде проучено.

Изображения Източник: 1, 2, 3.

Leave A Comment

+ 78 = 81