Индийска диета диаграма за Отслабване Стилове в живота

Затлъстяването и проблемите с теглото са изправени пред всички днес. От деца до възрастни никой не е далеч от съединителите на затлъстяването. Затлъстяването води до различни неблагоприятни ситуации в живота, както физически, така и вътрешни. Диетата винаги е била ключът към загубата на килограми и постигането на подходящо тяло. Това, което трябва да направим, е да подготвим диета и да я следваме религиозно, без да нарушаваме нормите. Ако нарушите нормите на таблицата за диета, тогава никога няма да можете да постигнете желаните резултати, които търсите.

индийски Diet Chart For Weight Loss

Днес ще обсъдим индийска диаграма на диета за отслабване, която трябва да следва, която ще отговаря на техния тип тяло.

Индийските храни са в контрастираща природа сами по себе си. Те са богати на витамини, протеини и други хранителни вещества и в същото време се считат за съдържанието на мазнини.

Така че, докато подготвяте индийска диета, трябва да сте внимателни относно съдържанието на мазнини и въглехидрати в храната. За това човек трябва да има достатъчно познания за храните, а информацията за хранителната стойност също трябва да бъде известна.

Диетата се счита за важна част от процеса на загуба на тегло. Различните диетични планове имат свой собствен ефект върху организма, давайки подходящи резултати.

Виж повече: Диета да отслабвам бързо

Една балансирана диета е ключът към успеха. Балансиран диетичен рендер от зърнени култури до плодове от зеленчуци до млечни продукти до яйца и меса.

Индийска диета диаграма за отслабване:

1) Закуска:

Тъй като индианците вярват в храната и вярват в тежката закуска, индийските храни предлагат много вкусни продукти, които ще обичате.

Можете да консумирате мултен или кафяв хляб за тост заедно с белтъчини или омлети. Ако обичате Южна Индия, можете дори да консумирате 2 idli със sambar. Не яжте кокосовите чушки, тъй като те са много угоени. Избягвайте приема на тежки хранителни продукти, които ще доведат до правилно храносмилане на храната, докато пристигне следващото средно време за хранене.

2) Средни закуски:

Една чаша кисело мляко заедно с нарязаните ябълки. Това е много здравословен вариант и запълва стомаха до ръба. Ядки като орех и бадеми също могат да се консумират, тъй като са много здрави. Освен това може да се приема и един плод, с изключение на грозде, манго, личи и т.н., които са богати на мазнини и въглехидрати.

3) Обяд:

Обядът трябва да има разнообразие, тъй като разнообразието е подправка на живота. Ние, индианците вярваме в това лозунг, умираме сърдечно. 2 до 3 роти без ghee, една чаша зелени зеленчуци, една купа дала и една купа пиле къри. Тъй като пилето и пилето съдържат много протеини, човек винаги трябва да ги консумира без проблеми. Оризът не трябва да се консумира поради съдържанието на мазнини и факта, че ви кара да се чувствате наистина сънливи, което ви прави неактивни в края на деня

4) Следобед SNACKs:

Винаги можете да се отдадете на сандвичи, но се уверете, че хлябът е кафяв и няма допълнителни добавки като сирене майонеза и различни сосове на пазара. Салата от бобови кълнове също може да се консумира, тъй като е здравословна и съдържа по-малко мазнини. Това е сладко буржоа

5) Вечеря:

Много лека вечеря трябва да се консумира, тъй като през нощта едва се отдадем на всякакви дейности. Ниската въглехидрати трябва да бъде фокусът. Можете да консумирате варени соеви зърна с варени зеленчуци и някои плодове, както добре. Можете да имате гладен, ако горното не е достатъчно. Човек трябва да опита да яде по-малко през нощта. Първоначално тялото реагира и имаме проблеми при приспособяването към по-малко храна и постепенно тялото се свива напълно. Ние сме това, което ядем.

Виж повече: Диета Съвети за отслабване

6) Нощ:

През нощта човек трябва да консумира чаша мляко с няколко ядки или плодове. Много хора смятат, че млякото е за угояване и се пази от него по време на диета. Добрата мазнина обаче се изисква от тялото да функционира добре. Обезмасленото мляко или соевото мляко може да бъде избрано за нормално мляко, тъй като те имат много ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на калций и витамин D, което е много важно за тялото.

Индийска диета диаграма за Отслабване Стилове в живота

Индийският план за хранене на вегетарианци за отслабване:

Този план за диета се провежда в продължение на седем дни. Първоначално тя се извършва от фирма, наречена General Motors Inc, в полза на техните работници. Оттук нататък се нарича GM Диета план. Този план не само ви помага да намалите теглото си, но и за тънкото и здраво тяло. Планът включва също така различни плодове и зеленчуци, които помагат да се увеличи обмяната на веществата в тялото ви. За да се следва този метод, индийската диета за загуба на тегло за този метод е както следва:

Ден 1 - Това ще бъде труден ден, тъй като ще ви бъдат разрешени да консумират само плодове, с изключение на грозде, банани, личиз и манго.

Ден 2 - Вторият ден от индийския план за диета за отслабване ще бъде само зеленчуци. Можете да ги консумирате сурови или варени по ваш избор. Това ще увеличи влакната и хранителните вещества и ще намали калориите.

Ден 3 - Този ден от индийската диета за отслабване ще бъде комбинация от ден 1 и 2. Можете да консумирате всякакви плодове или зеленчуци, с изключение на картофите. Вие също трябва да увеличите приема на вода.

Ден 4 - Този ден ще включва 6 банана, 4 чаши мляко и супи. Бананите тук ще ви помогнат да поддържате калий и натрий в тялото си. Представената супа трябва да включва домати, чесън, лук и капишуми.

Ден 5 - Този ден на диета за отслабване Индия включва приема на домати, кълнове, панеар и соя. Можете да направите супа от нея и да го използвате максимум 6 домата. Не забравяйте да увеличите приема на вода днес.

Ден 6 - Този ден ще ви позволи да имате панеар, кълнове и зеленчуци, но не и домати. Можете да направите супа от нея и да включите вода в големи количества. Зеленчуците ще увеличат влакната и витамините, необходими за вашето тяло.

Ден 7 - Този последен ден ще бъде благословия за вас. В този ден може да сте започнали да усещате промяната във вас. Този ден на индийската диета за загуба на тегло включва пресен сок, чаша кафяв ориз, който може да бъде заменен с половин чапати и зеленчуци. Също така трябва да се съсредоточите върху количеството на приема на вода.

Наред с тази диаграма трябва да се вземат и други предпазни мерки, като избягване на приема на алкохол. Алкохолът в този случай може да бъде заменен с черно кафе, черен чай или лимонена вода, но с изключение на захар в някоя от тях. 45-минутна тренировка или сутрешна разходка също се предлага заедно с диета диаграма. Това се казва, че е най-добрият план за отслабване за индийските жени, тъй като те изискват нещо за ядене междувременно след задълженията си към дома й. Салатите могат да бъдат взети от зеленчуков ден с лимон, билки, чесън или винен оцет. Заедно с малко упражнения и ходене на тази диета диаграма ще ви помогне да намалите до 5-8 кг от теглото си.

Виж повече: Дневен план за хранене за отслабване

Индийска диета диаграма на South Beach за Отслабване:

Тази безопасна диета за отслабване Индия е силно препоръчана от лекарите поради успешните резултати в световен мащаб. Тази диаграма ви дава 3 предимства. Първата е, че ви е позволено да ядете различни нискокалорични храни, за да напълнете корема си. На второ място работи на вашите желания и ви дава успешни резултати за 14 дни. И накрая, можете да осъществите тази диета през целия си живот. Той ви осигурява гъвкава диета и се препоръчва предимно на сърдечни пациенти. Следва един поглед към диетата.

Фаза 1.

В тази фаза на индийската диета, за да отслабнете, трябва да приемате храни, богати на протеини. Можете да включите мазнини като маслиново масло, авокадо и рапично масло. Зеленчуци като доматите, brinjal, спанак и броколи са разрешени. Първата фаза би изключила приема на плодове, сокове, алкохол, млечни продукти и скорбяла храна.

Фаза 2.

Тази фаза на индийския план за отслабване включва приема на плодове, богати на фибри като ябълки, пълнозърнест хляб или ориз, паста от пшеница и сладки картофи. Уверете се, че консумирате подходящо количество вода, което е приблизително 6-7 чаши минимум.

Фаза 3.

Докато сте богати на третата фаза, вие сте узнали какво да имате и в какви количества. Следователно третата фаза се смята за поддържаща фаза. Всичко, което трябва да направите в тази фаза, е да поддържате загуба на тегло. След като не успеете да продължите с фаза 3, ще трябва да започнете отново с фаза 1, за да премахнете упоритото нежелано тегло от тялото си.

Точки, които трябва да се запомнят:

 • Увеличете приема на плодове и зеленчуци, богати на фибри и витамини, с изключение на тези, които увеличават мазнините и въглехидратите.
 • Ограничете консумацията на кафе, чай, алкохол, рафинирана захар и т.н. Ако е необходимо, имайте чай и кафе само с храна.
 • Имайте навик да имате здравословна закуска Всеки ден. В закуската си включете зърнени култури, пълнозърнест овес, дай или овесени ядки и т.н..
 • Увеличете приема на вода до 8-10 чаши на ден. Можете също да имате вар вода без захар и кокосова вода.
 • Нямате голяма разлика между храненията, които приемате. Уверете се, че имате нещо за ядене след всеки 3 часа.
 • Избягвайте глад, тъй като това води до отрицателно въздействие върху вашето здраве.
 • Вечеряйте поне 2-3 часа, преди да си легнете.
 • Намалете приема на храни, богати на калории, като торти, шоколадови бонбони, сладки, пържени храни и т.н..
 • Консумирайте здравословни закуски на редовни интервали като плодове, сухи плодове, дахи, пълнозърнести храни, оризови торти и т.н..
 • Направете 45 минути работа или разходка. Дайте правилно упражнение, както и почивка на тялото си.
 • Избягвайте храни, богати на мазнини. Премахнете мазнините от вашата диета като месо, колбаси и бургери и др.

Има много индийски диета диаграма за загуба на тегло на разположение за намаляване на теглото си. Освен това, диетата на Аткинс и палео диетата също са ефективни за премахване на нежеланото тегло в тялото ви. Всички имат свои собствени плюсове и минуси, поради което човек трябва да бъде внимателен, докато избира диета план и остават строги в него.

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

+ 9 = 17