Горна болка в гърба по време на бременност Стилове в живота

Въпреки че крайният резултат е красив, деветте месеца на бременността може да се окаже изпитание за бъдещите майки. Докато жените са благословени със способността да се размножават, бременността води до хормонални промени, които често водят до множество здравни усложнения.

обратно pain during pregnancy

Горната болка в гърба по време на бременност е често срещана и е резултат от теглото на бебето, което расте в майчината утроба, промени в тялото на майката и хормонални промени. Прочетете по-нататък, за да разберете причините за болки в горната част на гърба по време на бременността, симптомите и лечението.

Виж повече: Рамдев Баба Йога за болки в гърба

Причини и причини:

Има много причини и причини за болки в горната част на гърба по време на бременност. Най-очевидната и честа причина за болка в гърба по време на бременност е растящата маса на бебето в утробата. Това, комбинирано с увеличаване на теглото при бременни майки, е известно, че увеличава натиска върху горната част на гърба. Това е най-вероятно да се случи през третия семестър. Освен увеличаването на теглото както при майката, така и при детето, по-късният етап от бременността води и до хормонални промени. По време на последните етапи на бременност, някои хормони се освобождават в тялото, подготвяйки го за доставка.

Това обикновено води до разхлабване на мускулите и лигаментите. В резултат на хлабав мускул и връзки, гърбът и тазът стават нестабилни и мускулите полагат повече усилия за поддържане на баланса на тялото. Този стрес върху всички основни мускули, включително горната част на гърба, често може да доведе до болка и мускулни спазми. Друга причина за болки в гърба е нарастващият размер на млечните жлези, които оказват натиск върху горната част на гърба. Докато всичко това е неизбежно и болкоуспокояващите не са препоръчителни, простите упражнения и предпазни мерки могат да облекчат болката. Прочетете повече, за да научите повече.

Предпазни мерки и лечение:

За щастие има някои стъпки, които може да предприеме една бъдеща майка, за да избегне прекомерната болка в горната част на гърба. Някои методи дори могат да осигурят облекчение по време на пристъпи на дискомфорт и болка в горната част на гърба.

Виж повече: Болки в гърба средства в Аюрведа

1. Правилно поза, докато стоиш:

Докато бременните майки биха се радвали на почивка за цялата продължителност на бременността си, това не е напълно възможно или препоръчително. Възможно е да има случаи, когато бъдещата майка може да се наложи да остане да стои за продължителен период от време. При такива обстоятелства трябва да се осигури правилно положение, което поставя най-малкото възможно напрежение върху горната част на гърба. Поддържането на широка позиция, с раздалечаване на крака и равномерно разпределение на телесното тегло от двете страни може да помогне в огромна степен.

2. Правилно положение при спане:

Продължителните часове на почивка на гърба по време на бременност могат да причинят болка. Най-добре е да спите от едната страна и по този начин да поддържате безопасна и неутрална позиция. Само точното количество възглавници също ще гарантира, че врата и гръбнакът са удобно уредени по време на продължителността на съня. Високите възглавници са определено не.

3. Правилно поза при сядане:

Човек трябва да поддържа правилна поза, докато седи. Коленете никога не трябва да бъдат над краката, така че най-добре е да се избягват накланящи се столове и дивани. Един стол с добра лумбална опора или лумбални възглавници може да бъде много удобен по време на етапа на бременността.

Най-добре е да държите двата крака на земята и ширината на раменете. Това осигурява равномерно разпределение на теглото и минимално напрежение на гърба. Когато долната част на гърба е добре омекотена и поддържана, горната част на гърба е без стрес и спокойна.

Масаж и Упражнение:

Консултирането на физиотерапевт и редовни масажи може да помогне по време на бременността. По време на пристъпи на болка, техники за преживяване като приложения за топла и студена вода могат да помогнат.

Виж повече: Болки в горната част на гърба

Надявам се, че по-горе болка в горната част на гърба по време на бременност е полезно за вас.

Leave A Comment

+ 31 = 37