Горчица по време на бременност Стилове в живота

Доброто хранене по време на бременност е наложително за здравословния растеж на бебето. Тъй като повечето от бременните майки страдат от повръщане и гадене през този период, правилното хранене става още по-трудно. Въпреки това е от съществено значение да се яде добре балансирана диета и да се изпълнят нуждите от пренатални витамини. Има определени храни, които могат да се окажат вредни за вашето бебе и най-добре да се избягват. Чудите ли се дали можете да ядете горчица, когато сте бременна? Ако отговорът е "да", прочетете нататък, за да сложи край на всички ваши притеснения. Яденето на горчица по време на бременността е безопасно и също така предлага множество други ползи за здравето както на майката, така и на бебето.

горчица During Pregnancy

Предимства на горчица по време на бременност:

Горчицата е обикновена кухня, която се използва в няколко деликатеси под формата на горчица, листа или сос. Бременните майки могат да имат необичайни желания по време на бременността си и една от тях може дори да бъде горчица. Ако мислите, че е безопасна от горчица по време на бременност, отговорът е "да". Когато се употребява с умереност, горчицата също осигурява множество здравни ползи за бъдещата майка, както и за нейния растящ плод. Някои от ползите от яденето на семена от горчица по време на бременност са:

1. Подобрява имунитета:

Яденето на горчица също повишава имунната система на тялото. Горчицата е богат източник на важни минерали като мед, манган и желязо, които предпазват тялото от опасни заболявания и инфекции. Освен това сярата, присъстваща в семената на горчицата, осигурява противогъбични и антибактериални свойства, които подпомагат борбата с кожни инфекции по време на бременност.

2. Провежда проверка за астма:

Противовъзпалителните свойства в горчивите семена също помагат да се предотврати астма и тежки студени инфекции. Добротата в семена от горчица също помага за изчистване на задръстванията в гръдния кош.

Виж повече: кисело мляко по време на бременност

3. Помага в управлението на теглото:

Наднорменото тегло по време на бременност може да доведе до сериозни усложнения в здравето. Горчицата е отличен източник на рибофлавин, тиамин, фолати и други основни витамини, които помагат при регулирането на метаболизма на организма. Това от своя страна подпомага управлението на теглото.

Горчица-време-Бременност-1.

4. Контроли на холестерола:

Горчицата е пълна с ниацин и витамин В3, които помагат да се намали нивото на холестерола в организма. Следователно, като ядете семена от горчица по време на бременност, очакващите майки се сблъскват с намален риск от атеросклероза. Също така, като включите горчица в ежедневната си бременност, диета помага да се контролира кръвното налягане чрез стимулиране на притока на кръв в тялото.

5. Предотвратява запек:

Повечето от бременните майки страдат от проблема със запек по време на бременност. природно лекарство за лечение на този проблем може да бъде консумацията на горчица под всякаква форма. Установено е, че горчицата притежава гъста, тлъста субстанция, наречена лепка, която помага за облекчаване на проблема със запек. Също така има високо съдържание на фибри, което спомага за облекчаване на движенията на червата, освен подпомагането на храносмилането.

Виж повече: подправки по време на бременност

6. Намалява артрита и мускулната болка:

Горчицата има високо съдържание на селен и магнезий, които осигуряват топлопроизводителни и противовъзпалителни свойства на организма. Това помага за намаляване на мускулната болка и симптомите на артрит.

горчица During Pregnancy 2

Докато яденето горчица е маркирано като безопасно по време на бременност, най-добре е да се консултирате с вашия гинеколог за същото. Добавянето на семената от горчица към вашата варена храна може да подобри аромата и да даде многобройни ползи за здравето, при условие че трябва да консумирате умерено.

Виж повече: бременните жени могат да ядат миди

Консумирането на прекомерно количество семена от горчица може да причини някои странични ефекти като умора, мехури, подуване на кожата, диария или дразнене в гърлото. Но в екстремни случаи може дори да доведе до сърдечни проблеми, спонтанен аборт и дори смърт в някои крайни случаи.

Leave A Comment

73 − = 69