Gomukhasana Йога (крава Face Pose) – Как да правим и ползи | Стилове в живота

Гомукхасана йога:

Gomukhasana или Cow Face Pose е една от най-добрите и най-често срещаните позиции, записани в Hatha Yoga. Gomukha се дешифрира в Face Cow ", което предполага, че лицето на специалиста се свежда до това на Кравата, когато прави тази позиция.

Всъщност краката ви ще приличат на ушите на кравата, която е най-обичаното същество, което носи извънредно значение в индуизма. Това предполага, че това асана също има духовни измерения.

Gomukhasana - How to do and Their Benefits

Големината на тази йога асана е, че тя се фокусира особено върху бедрата и раменете ви, които са най-чувствителните региони за болка и дистрес. Съответно, тези, които имат здраво рамо, могат да открият тази поза обезпокоителна в началото; във всеки случай, тъй като те продължават, с тяхната практика, те вероятно ще получат големи печалби.

Виж повече: Поберен паун Pose

Gomukhasana - как да направите стъпки, ползи и начинаещи Съвети:

Тук ние споменаваме стъпка по стъпка инструкции за Gomukhasana йога, заедно с ползи и съвети за начинаещи.

Gomukhasana йога или крава Face Pose Стъпки:

Gomukasana

 •  Изпълнете позицията на персонала.
 •  Наклонете левия си крак и докоснете петата му под дясното бедро, близо до дясната страна на бедрото.
 •  Наклонете десния си крак над лявото коляно и оставяйте дясната си пета по ръба на лявото бедро. Дясното коляно трябва да се намира точно над лявото коляно.
 •  Поставете дланите си на краката.
 •  Натиснете сядащите кости в пода и насочете короната на главата към покрива.
 •  Завийте левия лакът, докато захващате лявата ръка пред гърба си.
 •  Поставете гърба на лявата си ръка в центъра на гърба; докарайте раменете си близо. Лявата долна ръка и пръстите на лявата ръка трябва да сочат нагоре.
 •  Вдишвайте, докато разтягате дясната си ръка над главата.
 •  Завъртете десния лакът, задръжте дясната си лакът между раменните кости. Дясната длан трябва да е обърната към гърба ви, а пръстите на дясната ръка трябва да са насочени надолу.
 •  Хванете пръстите на лявата ръка с дясната ръка.
 •  Издърпайте раменете далеч един от друг, за да се сблъскате с разтягането на раменете и отварянето на средната част.
 •  Останете в тази позиция от 10 секунди до половин минута, преди да освободите ръцете да се върнат в позата на персонала.
 •  Репетирайте гореспоменатите стъпки за другата страна на тялото.

Виж повече: Гарудасана Йога

Предимства на гомукхасана йога или крава лице Pose:

 • Гомукхасана е изключителна позиция за отпускане и изкореняване на депресия, напрежение или стрес.
 • Също така е известно, че каретата е полезна за бъбречни пациенти.
 •  Gomukhasana също е възстановителен в сексуални проблеми, диабет и хипертония.
 •  Gomukhasana също е полезно при лечение на ишиас, гръбначна болка и скованост на основанието, че тя леко разширява гърба ви.
 • Това лице на крава позира, когато се извършва редовно, допълнително стимулира и масажира репродуктивните органи.

Gomukhasana Съвет за начинаещи:

Стажантите отново и отново откриват, че е трудно да поддържат постоянно седящите си кости на земята. Това, по този начин, ще им попречи да скупчат коленете си равностойно един на друг. За да разгледате този проблем, всичко, което трябва да направите, е да използвате сгънато одеяло, за да повдигнете костите си от земята. Като правиш това, стабилността ще последва.
Гомукхасана йога (крава лице Pose) Вариации:

Gomukhasana Variation

За да се изпробвате допълнително, натиснете тялото си напред от тази позиция и се опитайте да задържите предната част на средната част над горната част на бедрото. Като го направите, задръжте този каре около 30 секунди. В този момент вдишвайте докато вдигате тялото си.

Предпазни мерки за Gomukhasana Or Cow Face Pose:

Не извършвайте тази дейност в случай, че имате проблеми с бедрената кост, коляното или раменете. Дръжте каишка с ръцете си, колкото е възможно по-близко, тъй като не можете да закрепите ръцете зад гърба.

Ползите в сърцевината:

1. Както беше споменато по-рано в списъка на формуляра за гомукхасана йога, че помага за облекчаване на човек с депресия. Това е главно защото, когато изпълнявате тази поза, това, което се случва, е, че основните мускули на тялото се разтягат и вие получавате много спокойствие, макар че може да не се чувстват така. Много е вярно обаче, че в тялото има много мускули, които не работят много и на свой ред също не им харесва да работят. В този случай цялото тяло се разтяга заедно с по-малко полезните мускули.

2. Има много ползи от гомукхасана, но един от най-важните е, разбира се, че тази асана е много полезна за хора, които страдат от бъбречни проблеми. Причината за една от най-важните ползи от gomukhasana е, че когато изпълнявате същото, двете страни на талията ви се простират перфектно, давайки добра тренировка на бъбреците. Това е много необходимо тренировка за органи и по този начин помага да се защити бъбреците добре.

3. Много хора знаят, че вашият сексуален живот, както и вашето здраве могат да бъдат добри, ако имате по-малко стрес. Дори за пациент с диабет е много важно да се поддържат нивата на стрес, за да се контролира нивото на захарта в организма. Той gomukhasana йога помага много, ако контролира стрес и умора, както вече беше споменато в първата точка и така двете работят ръка за ръка.

4. Сцинтиала е много често срещано разстройство в днешно време и това е основно много често срещан проблем за жените. Смята се, че това заболяване се дължи основно на невъзможността за движение на ставите и мускулите, където се образуват химикали и по този начин причинява болката. Стъпалата на гомукхасана са много полезни, както се казва няколко пъти за движението на ставите и безполезни мускули, така че изобщо няма химически образувани. Това ви освобождава от болката.

Виж повече: Симхасана Йога Предимства

Leave A Comment

+ 20 = 21