Garudasana Йога (орел Pose) – Как да направите и техните ползи Стилове в живота

Някога сте направили Гарудасана? Ако предпочитате йога, а не тежки упражнения, тогава трябва да знаете за гаудасана поза. Това асана има предимства за премахване на тежки физически и психически заболявания. Това не е толкова активно упражнение, но част от нежната йога поза и също така показва голямо предимство за нашето здраве. Ето защо, днес в тази статия ние обсъждаме за Garudasana представляват, както и техните ползи за здравето.

garudasanaВсички знаете, че Garuda означава епичната, която е "царят на птиците" и превозното средство на Вишну. Първоначално Гаруда е признат с "всеобхватния огън на слънчевите лъчи". На английски език "Garuda" означава "орел" и тази поза се задължава да се ангажира с "Garuda". Основната цел на тази йога поза е много полезна за краката ви, долната част на гърба и бедрата. Вие трябва да стоите на един крак, докато изпълнявате тази поза и следователно това асана е така наречено.

Инструкции за Garudaasana Yoga (орел Pose):

Сега, тук ви даваме важната информация, с която можете да направите това асана много перфектно. Насоките са както следва:

стъпки:

1. Започнете с изправена позиция на мат като планински поза и извийте в коленете си, въпреки че издигате левия си крак. Балансирайте стабилно на десния крак, като пресечете лявото бедро на другата. Запазвайте посоката на левия пръст на земята, макар че бутате крака си назад.

2. Отпуснете, както и омекоте рамото си. Поставете върха на краката си след долната част на телето и поддържайте натоварването на тялото на десния крак.

3. Разпръснете ръцете си, равностойни на пода, и уголемете гърдите си напречно на торса. Прекарайте ръцете си в права линия по пътя на торса.

4. Поставете дясната ръка точно над лявата и постепенно отпуснете лактите. Повдигнете предмишниците и ги създайте под прав ъгъл спрямо земята. Запомни едно нещо, че задната част на ръцете ви е противоположна един на друг.

5. Натиснете двете си ръце една до друга, за да се уверите, че дланите ви са обърнати един към друг. Палчето на дясната ви ръка трябва да може да премине и да се извърши с малкия пръст на лявата ръка.

6. Натиснете двата длани по организиран начин и увеличете бавно лактите. Разпръснете пръстите си и ги насочете към горната граница.

7. Спрете в това положение за около 30 секунди и отпуснете ръцете или краката си. Върнете се в планината и повторете позицията по-късно, като обърнете посоката на ръцете си, както и краката.

Ползи за здравето на Гарудасана Йога:

Гарудасана е поза, която включва няколко ползи за здравето и някои от тях са както следва:

 •  Възстановява усещането за баланс между тялото и нервната мускулна координация.
 •  Увеличава гъвкавостта на тялото чрез разтягане на раменете, бедрата на горната част на гърба и ханша.
 •  Полезни за бъбреците, както и за заболявания на простатата.
 •  За да коригирате структурните и постуралните грешки.
 •  Ползи за премахване на издръжливостта от раменете.
 •  Удобен за отстраняване на проблеми с урината.
 •  Тя повишава мощта ви на размисъл, като прогресира фокусът на ума.
 •  За трениране на лигатурата и мускулите на пръстите и краката
 •  Мотивира организацията между раменете и спира нараняванията.
 •  Той помага за предотвратяване на астма, ишиас и ниски проблеми с гърба.
 •  Много е полезно да се увеличи концентрацията.
 •  Препоръчва се също и за елиминиране на крампи в мускулите на телетата.
 •  Укрепва глезените, краката, краката и телетата.
 •  Създава неподвижност на основните мускули и вдъхновява спокойствие.
 •  Разтягане на мускулите на рамото, ръцете, гръдния кош и стомаха.

Гарусасана Предпазни мерки:

 •  Ако имате какъвто и да е вид нараняване, тогава не изпълнявате тази поза.
 •  Не е подходящ както за бременни, така и за затлъстели.
 •  Трябва да се обучават стриктно под ръководството на учител по йога или в командата на йога експерт само.

Виж повече: Ползите от Гомукхасана

Някои от предимствата на Garudasana Yoga (орел Pose):

Вече сме се запознали с доста предимства на гарудасана и сега ще научим повече за някои, за да можем да се мотивираме да започнем редовно да практикуваме тази поза.

1. Провеждането на гарудасана редовно укрепва и укрепва не ръцете и крайниците, а цялото тяло. Това е казано една от най-кротките поза на йога и изглежда много лесно. Въпреки това случаят не е така, и изпълнението на цялата поза всъщност не е толкова лесно.

2. Масажът се оказва много полезен за напрегнати мускули и всички други подобни проблеми. Орлическата поза осигурява този масаж естествено. Той осигурява триене на частите на тялото, като вашите отелвания, върхове, ръце и лакти заедно с няколко други, така че вибрациите се създават във всяка част. Това става изключително полезно, за да ви освободи от стреса и болката в тялото, причинени от него.

3. Балансът на тялото е много важен, а гарудасана йога прави това перфектно. Той помага за изграждането на фиксация чрез успокояване на ума и също ви помага да увеличите силата си на концентрация. Това е още по-полезно, когато работите, защото един много често срещан проблем е как хората се чувстват изключително неспокойни, докато работят.

4. Кръвта на кръвта се подобрява и нервите и вените се простират добре, докато изпълнявате гарудасана. Кръвта предава корабите отворени добре и всички запушени области се изчистват добре. Това помага в кръвообращението и по този начин да получите кръвта работи правилно, докато вашите мозъци, за да ви даде много необходимо почивка.

5. Лечението на болки в ставите и мускулите са някои други предимства на гарудасана. Вярно е в сърцевината, че стречинг упражнения като тези са много добри стречинг фактори за цялото тяло и по този начин ви освобождава от болка.

Garudasana ( Eagle Pose)

Garudasana Йога за начинаещи:

Възможно е в началото да ви е трудно да завършите ръцете или краката си по начина, по който трябва да се направи, за да имате перфектна гарусасана поза. Това може да стане малко по-лесно. Преди всичко не забравяйте, че не трябва да принуждавате крайниците си по такъв начин, че да се напрегнат. Йога е за релаксация и трябва да следвате по същия начин. Сега за това можете да опънете ръцете си внимателно прави и успоредни и просто се опитайте да ги прикрепите към дадена поза. Направете същото и за краката. Можете да изберете своето собствено ниво на комфорт и след това да работите. Много е важно винаги да се постигат най-добрите предимства.

Напредък:

Ако смятате, че сте достигнали нивото на комфорт по време на поза, сигурен сте, че се нуждаете от известно напредване и това може да се случи с промяна в начина, по който дишате. За напреднала структура можете да дишате напълно и да изтласкате корема си и да се опитате да накарате коляното да докосне лакътя. Дръжте дишането постоянно и не го държите дълго време.

Орловият полюс е нежна йога, която можете да опитате да включите в ежедневния си фитнес режим и със сигурност ще получите ползи много скоро. В началото е малко сложно, но с практиката нещата стават много добри.

Виж повече: Как да направя Сухасана

Leave A Comment

− 6 = 3