Фестивали “Дадра и Нагар Хавели” Стилове в живота

Помещава се някъде между Махаращра и Гуджарат е един от нашите съюзни територии. Дадра и Нагар Хавели. Разположен на западните брегове на Индия, това е разделено на две половини, като Гуджарат обгръща дъждовете "Дадра" и "Нагар Хавели" на ръба на Махаращра и Гуджарат. Това е едно от основните туристически места както за местните жители, така и за местните жители. Доста разтегнати ивици от тучна зеленина сред широка гама от цветни красоти, открито чисто небе, блестящите потоци, които преминават, меките реки, които текат миналото, или интригуващият силует на планините, обхванати от мъгла - Дадра и Нагар Хавели са небето на земята.

Дадра-и-Нагар-Haveli-фестивали

Фестивали Дадра и Нагар Хавели:

Докато живописната красота си струва да се покланят друг интересен факт, предизвикващ привличането, са фестивалите, които са радушно празнувани на това място.

Виж повече: Фестивали в Гоа

Докато тази урбанизирана територия на Съюза празнува свободно Коледа и новите години, основата на традиционните корени е твърдо засадена на местните жители. И двата фестивала са празнувани и забавни. Докато някои хора празнуват милада, някои хора празнуват Ганеш Чатути. Милада се празнува благодарение на големите пророци, като помага на бедните и бедните и по същия начин; Chaturthi се празнува, носейки идола, последван от голямо шествие.

Около юли или август фестивалът "Monsoon Magic" се празнува от "dadra" и "nagar haveli". Туристическото отделение в тази област организира доста малко кратки чудати панаири и фестивали, като един от тях е масонската магия. Дъждът, завладяващ драконите от дракон и нагар хавели, измива сухия дух и заедно с мусонът идват зелените и цветята. Дейности като мусонски преходи, бягство на мусони от кръстовища, мусонова рага или джалса представляват неразделна част от този фестивал.

Фестивали "Дадра и Нагар Хавели" Стилове в живота

Другият фестивал включва фестивала "Tarpa", проведен на края на Decembers, кръстен на оживения танцов режим на племето на това място. Събития като фолклорен танц, плуване, ранголи и др. Са част от това.

В средата на годината около май се празнува Националният племенни фестивал на изкуствата и храната. Агломерация от различни племенни изкуства, заедно с изкуството на различни вкусни сладки за окото ястия, се събира заедно, за да отпразнуват това събитие. Безброй гама от приятна племенна храна и изкуство намира силна платформа за изразяване.

Виж повече: Културата и фестивалите в Карнатака

Фестивали "Дадра и Нагар Хавели" Стилове в живота

Докато Craft mela се провежда през ноември, където се изследват различни ръчно изработени домакински парчета, фестивалът на кайт се провежда в началото на януари. Всяка къща се задвижва с различни хвърчила с различни форми и размери и се озовава на открито небе. Фестивален фестивал, отворен за всички.

Другият фестивал е Nariyeli Poornima, където кокос се предлага на всемогъщия като знак за просия за неговата защита. Като цяло рибарите и хората, свързани с водата, изпълняват това, докато търсят защита от господаря. Но тя е отворена за празнуване за всички. Кокосовият се смята за благочестив. Денят започва с пуджа, последван от весело време. Това е денят, в който се радват Ракша Банган, където сестрите и братята се молят за благосъстоянието на другите.

Освен това има няколко други фестивали, свързани с племена като племето Varli и Kokna, които празнуват diwali като Barash, докато фестивалът Akha-Tij се съобразява само с женските племена Kokna. Divaso и Baleo са известни сред племето Dhodias.

Като религиозна поносима територия, Дадра и Нагар Хавели приютяват широк кръг хора от хиндуисти към мюсюлмани на християни, така че когато става въпрос за фестивала, тази целогодишна обединена територия ги празнува.

Изображения Източник: 1, 2, 3.

Leave A Comment

30 − = 26