Джинджърът ли е добър за кашлицата? | Стилове в живота

Ако страдате от упорита кашлица, следващата статия е точно това, от което може да се нуждаете, за да получите безопасно, естествено излекуване от кашлица без никакви неприятни странични ефекти.

джинджифил for cough

Всеки път, когато горните дихателни пътища се стимулират поради наличие на запушване или задръствания или някакъв дразнител за това, вашият мозък води до опити за експулсиране на дразнещия от тялото чрез кашлица. Докато пазарите са наводнени с всички видове сиропи за кашлица и подсладени таблетки за сухи, както и индуцирани от храчки - Продуктивна кашлица, естествените лекарства са нещо, с което винаги можете да търсите без съмнение. От всички кухненски принадлежности, които могат да се използват за лечение на кашлица, най-ефективният и надежден е джинджифил.

Джинджифил, корен на растението, който се отглежда предимно в части от Китай, Азия и други тропически страни, е известно, че се състои от определени влакна и някои естествени вещества, наречени: джинджилол, 6-шагол и зениберне. Те работят заедно, за да облекчат затрупването на белите дробове, да действат като антибактериални, за да намалят бактериалното натоварване на горните дихателни пътища, а също така помагат да действат като отхрачващо средство срещу кашлицата, като помагат при изтъняване и експулсиране на храчки / храчки. Джинджифилът е използван в традиционната натурална медицина в продължение на повече от 5000 години и е еднакво ефективен като терапевтично лекарство, наречено кодеин, което се използва широко за лечение на кашлица. Джинджифилът е еднакво ефективен като противовъзпалителен и редуциращ телесната температура.

Виж повече:  Мед за студ и кашлица

Така че, прочетете по-долу за това как можете да използвате Джинджър по различни начини като ефективно лекарство, за да получите облекчение от студ и кашлица, в резултат на хронично бронхиално възпаление.

Покрийте малка част от джинджифила със сол, дъвчете го и поглъщайте сока, за да се спрете при продължителна кашлица.

Джинджифил лимон мед чай Remedy:

нарязания джинджифил на малки парченца и леко ги смажете. Сварете тези парчета във вода. Отпийте на тази вода три до четири пъти през целия ден. За да направите това лекарство по-приятно, можете да добавите малко мед във водата. Също така можете да добавите тънко нарязани лимонови клинове към врящата вода. Трябва да позволите на съставките да кипнат във вода за около пет до десет минути. Извадете топлината и издърпайте парчетата джинджифил. Пийте този джинджифил чай, докато все още е топъл. Можете да го охладите за употреба, по-късно през деня.

Виж повече:  Чесънът е добър за студено

Дата и чаша джинджифил Чай Remedy:

Вземете почти 15 грама счукан джинджифил и кафява захар и 30 грама нарязани червени дати. Сварете всички тези съставки в чиста вода в продължение на десет минути. Свалете от топлина и пийте това, докато отварата все още е топла.

Тълси Джинджър Билкови паста за отстраняване:

Смажете почти десет листа Tulsi в фин паста и се разбърква със сок, извлечен от джинджифил. Към това добавете малко мед и чаена лъжица от тази паста два или три пъти на ден. Също така, ако изберете, можете да добавите щипка черен пипер и куркума към тази паста, за да го направите още по-ефективна.

Предпазни мерки при консумиране на джинджифил:

  • Джинджифил е известно, че причинява изтъняване на кръвта, така че тези, които са на разредители на кръв като: Варфарин, аспирин и т.н. не трябва да вземат джинджифил средства, преди да се консултира с naturopath / лекар.
  • Можете да помогнете на кашлицата още повече, ако редовно вземате пара, за да разрушите храчките, така че тялото да се отърве от него лесно. Също така, отпиването на топли течности ще ви помогне много.
  • Надявам се, че сте намерили информацията, предоставена в тази статия, полезна и със сигурност ще се възползвате от нея, като изпробвате тези средства за домашно приготвяне и забележите намаляване на продуктивната и суха кашлица.

Виж повече: Джинджърът е добър за студено

Leave A Comment

47 − 37 =