Древна египетска красота тайни и съвети Стилове в живота

Обсебването на красотата е преобладаващо в обществото от незапомнени времена, но никоя култура не е прегърнала красотата и великолепието с такъв плам като древните египтяни. Цивилизацията, която се гордееше с нейното новаторско мислене и творчество, беше тенденция, когато става дума за украсяване и грижа за тялото.

древен egyptian beauty secrets

Древните египетски жени се гордееха с постигането на красива кожа и коса, като цяло подобриха физическия им вид. Съвременната цивилизация дължи на голяма част от съветите и тайните си на красотата на древните египтяни, които се възползваха от естествени материали и ресурси, за да създадат ефективни рецепти и процедури за красота. Днес ние копаем дълбоко в миналото, за да ви донесем някои от най-естествените и днес копаем дълбоко в миналото, за да ви донесем някои от най-естествените и древни египетски тайни за красота и съвети.

Грижа за кожата:

древен Egyptian skin acre

Да бъдеш изложен на горещия и сух климат на Средиземно море, направил древния Египет да се грижи за тялото и личната хигиена много сериозно. Козметичните процедури за кожата, които първоначално са били използвани като защита от горещото слънце, са били прегърнати за своите предразполагащи и красиви ефекти. Паста, направена от вода и натрий (сода за хляб), се използва за нейното върховно пречистване на тялото и също така е известно, че предотвратява недоволството от миризми на тялото. Многобройните ползи от солта от Мъртво море също бяха признати и използвани широко, най-вече от Клеопатра, легендарната египетска кралица и празнува символ на красотата, който би добавил 1 до 2 чаши сол в банята си. Известно е, че има успокояващ ефект и борба със стреса и кожни проблеми като екзема и псориазис, солта от Мъртво море действа и като естествена овлажняваща кожата и забавя стареенето на кожата.

Банийки в млякото и меда е много популярен сред жени от висок клас, които също използват тази комбинация, както и смес от мед и натрон като маска за лице. Алое Вера е от първостепенно значение за изглаждане на кожата и изцеление на незначителни порязвания и изгаряния. Есенциалните и ароматни масла, като розмарин, маслиново масло и бадемово масло, са били ключови съставки дори и в козметичните процедури на жените от по-ниската класа, докато ароматизирани масла като ливан и митра се използват за създаване на ценни парфюми.

Виж повече: Съвети за красота за жени през зимата

коса:

древен Egyptian hair care

Жените в древен Египет обичат гъстата коса и прекарват дълги разстояния, за да поддържат дебелия си парченце коса, да го почистват и да го приготвят с кокосово мляко и топло зехтин извънредно девствено. Масла като розмарин, рициново масло и бадемово масло се използват за стимулиране на растежа на косата. Хена е много предпочитаният оцветител, докато какао и масло от шеа бяха използвани като гелове за коса, за да украсят и запазят сложните си прически на място. Жените с по-висок социален статус предпочетоха перуки и разширения за коса, които бяха плетени или плетени, добавяйки към своята изящна красота. Космите на тялото обаче се считат за непривлекателни и са премахнати от древното египетско изкуство на захарното тяло, което включва използването на сладка паста, направена от вода, захар и лимонов сок.

Виж повече: Знаменитост Червения килим грим

Грим за очите:

древен Egyptian eye makeup

Голям акцент беше даден на очите както от мъжете, така и от жените, които смятаха, че гримът за очите е основно изискване не само за подобряване на красотата, но и за нейните чудотворни свойства. Зеленият и черен кохл, направен от малахит (медна руда) и галена (оловна руда), служи за двойна цел. Използва се за боядисване на веждите, потъмняване на миглите и очертаване на очите, като същевременно предпазва очите от слънцето и праха. Плувчицата около очите се третираше с авокадо.

Виж повече: Тайните на красотата на Холивуд

Фитнес и диета на древните египтяни:

фитнес and Diet of Ancient Egyptians

Много спортове днес са комбинация от удоволствие и фитнес в древния Египет. Спортни като плуване, вдигане на тежести, борба, риболов, дълъг скок, гребане, лов, стрелба с лък и разнообразни игри с топка се играеха с удоволствие и бяха насочени към укрепване на телата им и повишаване на тяхната атлетична сила.

Що се отнася до хранителните им навици, хлябът и зърнените храни съставляваха основната им диета. Зеленчуци като боб, грах, зелен грах и леща също се консумират заедно с месо от домашни птици и дивеч и ядивна риба от Нил в равни пропорции. От малкото известни плодове, консумирани от древните египтяни, датите са най-популярните, които също се използват като естествен подсладител и при приготвянето на вино.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4.

Leave A Comment

+ 75 = 85