Dharmachakra Mudra – Как да направим стъпки и предимства Стилове в живота

Някога мислиш ли за това, което е Дхармачакра Мудра? Мудрите са знак за ръце, който влияе върху енергията в тялото. На Изток, Мудрас се използват от хиляди години. Мудрас имат противоположен ефект върху пет елемента. Смята се, че мудрите могат да осмислят елементите в рамките на 45 минути. Така че, днес в тази статия ние обсъждаме стъпките и ползите от Dharmachakra Mudra.

Дхарма Chkra mudra 124Dharmachakra Mudra Значение Стъпки и ползи:

Виж повече: Аакаш Мудра

♦ Дхармачакра Значение:

Dharmachakra mudra pose е единствен от такъв мотивиращ и уникален ръчен знак, използван в статуите на Буда, което означава колелото на Дхарма в будизма. Освен това джармачарската мудра е идентифицирана като жест на Преподаването на колелото на Дхарма. Този знак изобразява един от най-важните мигове в живота на Буда, докато изпълнява драмачакравата мудра в първата си лекция в Сарнат, по-късно, отколкото постига обяснение. В Dharmachakra Mudra, показалецът плюс показалеца на двете ръце се докосва до върховете им, за да оформи кръг. Този кръг показва Колелото на Дхарма, иначе в метафизичен смисъл, обединението на метода плюс знанието.

Десните пръсти сочат към 3 основни учения на Буда. Средният пръст означава "слушателите" на ученията. Пръстенът на пръстена показва "самотните реализация". Малкият пръст показва махаяна или "велико превозно средство". Лявите пръсти обозначават трите бижута на Будизма, Дхарма, Буда плюс Сангха.

Дхармачакра в санскрит означава "Колелото на Дхарма". Тази Мудра е единична, за да превърне колелото на Дхарма по друг начин. Тази мудра е свързана предимно с първото учение на Буда.

От друга страна, има две колела плюс това показва учението на прераждането. Ръцете оформят две колела. Левият среден пръст (Сатурн) съответства на промяната от този свят в следващия, която е от смърт заедно с раждането. Лявата ръка, която сочи към сърцето, символизира вътрешния свят на тялото. Десната ръка показва близкия свят. Вътрешният и външният трябва да са в хармония един с друг. Тази Dharmachakra Mudra също се използва за вечна промяна.

Тази йога поза показва учението за повторно въплъщение, дясната ръка, която пищя на тялото, е символ на съседния свят. Въпреки това е изключително важно, че вътрешният и външният свят трябва да бъдат в хармония плюс синхронизация. Иначе енергиите не са балансирани, плюс това в крайна сметка ще се превърнат в причина за тъга.

Виж повече: Мудра за бронхит

♦ Как да извършим Dharmachakra Mudra:

1)  Носете двете си ръце срещу гърдите си.

2) Дръжте дясната си ръка доста по-високо от лявата.

3) В момента обединявайте палеца и показалеца на всяка ръка.

4) Дланта на лявата ръка трябва да е обърната към сърцето ти.

5) Задната част на дясната ви ръка трябва да е обърната към тялото ви.

6) Левият среден пръст докосва мястото, където палецът с показалеца на дясната ръка прави затворен кръг.

7) В същото време, когато създавате тази мудра, дишайте постепенно плюс изключително дълбоко.

8) Понастоящем се съсредоточавайте върху това, как трите върха на пръстите са уязвими един към друг.

Със сигурност ще преживеете промяна в настроението си. Незабавно анализирайте как се чувствате.

♦ Dharmachakra Mudra Предимства:

  •  Възстановява силата на медитацията.
  •  Изпълнението на тази йога мудра осигурява непрекъсната промяна в човека.
  •  Тя осигурява положително излизане към живота.
  •  Dharmachakra mudra, ръцете се оставят настрани на сърце, символизират кои са тези учения директно от сърцето на Буда.
  •  Тази йога поставя потупване на ума плюс помага на човек да остане оптимист в живота.
  •  Тя също така превръща в настроение за подобряване.
  •  Изпълнението на тази мудра помага да се запази вътрешната чистота и спокойствието.

Виж повече: Kalesvara Mudra Предимства

Leave A Comment

4 + 5 =