Дали плодът от мангостен по време на бременността е безопасен? | Стилове в живота

За бременна майка нищо не е по-важно, отколкото да дадете най-доброто от пренаталното хранене и храненето на растящото бебе. Пътуването от зачеването до доставката може да бъде приятно, като се приеме по-здравословен начин на живот. Не забравяйте, че бебето зависи единствено от майката за неговите нужди. Поради това по време на бременност яденето на много плодове и зеленчуци се счита за много полезно. Желанието за екзотични плодове като мангостан е много често по време на бременност. Някои майки обаче са загрижени, че са безопасни по време на бременност? добре, експертите предполагат, че няма никаква вреда, причинена на майката и плода, като ядете мангостан по време на бременност. ако все още не сте доволни научете повече за ползите за здравето на този екзотичен плод.

мангостан During Pregnancy

Хранителни ползи от мангостина по време на бременност:

Мангостенът е екзотичен плод, който се среща предимно в Югоизточна Азия. Тя се нарича още "царицата на тропическите плодове". Той е пълен с хранителни вещества, които са полезни както за майката, така и за растящия плод. След като научите за тези многобройни хранителни ползи от мангостан, със сигурност ги вземете по време на бременността.

Фолиева киселина:

Фолат е основно хранително вещество за жените по време на бременност и дори когато планират да заченат. Установено е, че чаша мангустин дневно осигурява около 60 микрограма фолат. Според няколко изследвания е установено, че фолиевата киселина при бременните майки помага за намаляване на риска от дефекти на мозъка и гръбначния мозък с близо 50-70%. Освен това е установено, че фолиевата киселина също намалява шансовете на небцето и специфични сърдечни дефекти при бебетата.

Виж повече: Хранене на магданоз по време на бременност

Витамин Ц:

Витамин С е важен по време на бременността както за майката, така и за бебето. Мангостенът е електроцентрала на витамин С, който е жизненоважен за функционирането на имунната система. Освен това също така помага за намаляване на риска от инфекция в растящия зародиш. Колагенът е важен за бременната майка, така че кожата й се простира, за да задържа растящото бебе и производството, ако колагенът също се подпомага от витамин С.

Манган:

Яденето на чаша мангустин дава 0,2 mg манган, който спомага за образуването на хрущял и скелетната система на бебето в утробата ви. Освен това наличният в мангостан манган осигурява антиоксидантни свойства, които предпазват плода, както и майката от всякакво клетъчно увреждане.

влакна:

Мангостенът има много високо съдържание на влакна, което помага да се облекчи проблемът с запек, скованост в движенията на червата, която се среща при повечето бременни жени. Установено е, че чаша мангостан осигурява 3.5 г влакна. Също така, храненето на мангостена по време на бременността също намалява риска от прееклампсия.

мангостан During Pregnancy 1

Xanthones:

Мангостените също притежават сложно съединение, известно като ксантони, което притежава противоракови свойства. Установено е, че това съединение предотвратява растежа на раковите клетки в тялото по време на бременността.

Добротата на мангостан също го прави ефективно средство за лечение на диабет по естествен път. Благоприятните свойства в него помагат да се регулира нивото на глюкозата в кръвта и по този начин забележително да се намали рискът от развитие на диабет по време на бременност.

Виж повече: Плюшени плодове по време на бременност

Предотвратява анемията:

Освен това, mangosteeen също е известно, че води анемия далеч. Неговата богата на желязо, фолиева киселина, витамин В12 и много други лечебни свойства спомага за регулиране на кръвните клетки, като по този начин предотвратява анемията.

Контролира холестерола и намалява риска от инсулт:

Също така е известно, че се стимулира сърдечно-съдовото здраве. Яденето на мангостенови плодове по време на бременност може да намали нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта, благодарение на богатото съдържание на фибри. Това има потенциала да увеличи кръвния поток в нервната система и по този начин да контролира появата на инсулт и инфаркт. Доброто количество калий в него е от полза при балансиране на нивото на натрий и артериалното налягане.

мангостан During Pregnancy 2

По-добро здраве на кожата:

Когато нанесете мангостенен сок върху кожата, ще видите как се лекува екземата и акнето. Той има антибактериални, антивирусни и противовъзпалителни свойства, които ще помогнат за подобряване на здравето на кожата. Също така поддържа нивото на влажност на кожата ви високо и по този начин предпазва от всякакви кожни заболявания.

Помага в смилането:

Заменете нездравословна храна с мангостан или сок от мангостан, за да помогнете за по-добро храносмилане. Той има добро съдържание на влакно съдържание, което ще помогне да изгони токсините от тялото си.

Виж повече: Прасковата е добра за бременност

Поддържа туберкулозата в залива:

Проучванията показват, че яденето на мангостенови плодове по време на бременност ще възпрепятства и убива Mtb или Microbacterium tuberculosis, единствените бактерии, причиняващи туберкулоза.

Сега, когато знаете за доброто на мангостан за бременни жени, е време да започнете да ги включвате във вашата диета. Въпреки това, трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да ядете мангостан по време на бременността. Това е така, защото в този плод има някои специфични химикали, които могат да повлияят на лекарствата, отпускани без рецепта и рецепта, обикновено предложени за бременни жени. Храненето в границите ще направят мангостан добре за бременност.

Leave A Comment

26 − 18 =