Дали Paneer е безопасно по време на бременност? | Стилове в живота

Имате ли фетиш на ядене панеар, докато сте очаквали? Харесва ли ви, други майки се притесняват, че ядат само подходящата храна за вашето бебе? Чудите ли се, че можете да ядете панеар, когато сте бременна, без да причинявате вреда на вашето бебе? Ако отговорите на тези въпроси са "да", определено сте стигнали до точното място. е вярно, че по време на бременност, очаквайки майките да са с по-висок риск от заразяване с болести, причинени от храна. Това е така, защото имунната система на тялото претърпява промени, за да осигури защита на развиващото се бебе.

Paneer during pregnancy

Предимства на Paneer по време на бременност:

Панеър сред другите млечни продукти е важна основна диета за много от нас. Той също така се нарича "чена" или "извара". Paneer е известен като изключително добър източник на важни хранителни вещества, които са от съществено значение за здравословния растеж и развитие на вашето бебе. По време на бременност винаги е препоръчително да ядете 2-3 закуски между редовните Ви хранения. Панеър прави отлична храна, за да задоволи гладния си глад по време на нечетните часове. Просто готвяйте няколко парчета панеар с някои подправки или го добавете към вашата салата. Научете повече за невероятните ползи за здравето на ядене панеар, докато се очаква:

1. Среща вашето протеиново изискване:

Протеинът е много важен за правилното развитие и растеж на мускулите и тъканите на вашето бебе, на по-ранните етапи. Поради това, Панеър, който е електроцентрала от протеини, е изключително полезен за бъдещите майки по време на бременност.

2. Помага в оформянето на костите и зъбите:

Панерът е натоварен с фосфор и калций, което е изключително важно за здравословното развитие на зъбите и костите на плода. Освен че яде панеар по време на бременност, също помага да се предотврати деминерализация на костите при бременни жени. Калцийът в панера също подпомага функционирането на кръвоносната и нервната система.

3. Подпомага управлението на теглото:

Панелът за ядене по време на бременност се свързва и с мониторинга на телесното тегло по време на бременност. Известна е превъзходна закуска, която е много пълна и не осигурява нежелани калории.

4. Противовъзпалителни свойства:

Панерът има отлични противовъзпалителни свойства, които помагат да се преодолеят някои от често срещаните проблеми, възникващи по време на бременност, като болки в ставите и подуване.

Виж повече: тиква по време на бременност

Paneer During Pregnancy 1

Насоки, които трябва да бъдат следвани:

Листерната инфекция, причинена от яденето на сирене, е единствената причина, поради която бременните майки се колебаят да консумират пана. Въпреки това трябва да се отбележи, че само панерът, произведен от непастьоризирано мляко, е най-вероятно да причини инфекция с листерия. Поради това, за да се насладите на безопасното хранене на панела по време на бременността си, уверете се, че ядете само тези, приготвени от пастьоризирано мляко.

Също така никога не се отказвайте от желанието си да ядете сурова или сурова панера, докато сте бременна. Панерът, произведен от пастьоризирано или непастьоризирано мляко, трябва да се избягва в несготвена форма. Това е така, защото суровият панеар от всеки от източниците е по-податлив на бактериална инфекция. Въпреки това, когато готвите панера, той елиминира бактериите, които се намират в него, като по този начин го прави безопасно да се яде по време на бременност.

Виж повече: по време на бременност

Paneer During Pregnancy 2

Така че сега много добре знаете, че отговорът на въпроса е безопасен по време на бременността? Предимствата на панера са известни на вас. Панелът за ядене по време на бременност не представлява опасност за развиващото се бебе, при условие че имате предвид посочените по-горе указания. Препоръчително е обаче да се съгласите с Вашия лекар за същото. Така че сега се наслаждавайте на вашите желания, като се опивате на вкусни и устните,.

Виж повече: яде лук по време на бременност

Leave A Comment

39 − = 31