Чай от мента по време на бременност Стилове в живота

Бременността е много щастлива фаза за една жена и нейното семейство. Човек трябва да се грижи за всяко дребно нещо, за да гарантира, че майката и бебето получават най-доброто от всичко. Здравословното хранене и доброто хранене по време на бременността е задължително условие за здравето на майката, както и да дадете на бебето възможно най-доброто начало. Добрата диета е балансирана диета, която осигурява достатъчно количество протеини, въглехидрати и здравословни видове мазнини, влакна, витамини и минерали. Билковите храни и напитките се считат за най-добри за тялото. Мента е една такава мощна билка, която има огромни ползи по време на бременност. Подобно на всички хранителни продукти трябва да се запитате, че е безопасен за мен по време на бременност? С всички предупреждения за консумирането на кофеинови напитки по време на бременност, се колебаете ли да пиете любимия си чай?

мента Tea During Pregnancy

Черен мента:

Чайът от мента се произвежда от изсушените листа на ментовото растение. Обикновено известен като мента чай, мента Menta piperita се влива в този билков чай. Тя не съдържа кофеин. Когато смес от мента и листа от мента се използва за приготвяне на чая, той е известен като двоен ментов чай.

Предимства на чаестата мента по време на бременност:

При сравнение с кофеиновите напитки, билковият чай е по-препоръчително. Напитките с кофеин са известни с диуретичен ефект. Консумацията на кофеин намалява способността на организма да абсорбира хранителни вещества и причинява изчерпване на надбъбречните жлези. Междувременно билковите чайове са инструмент за хидратиране на тялото, усвояване на хранителните вещества и хранене на тялото, докато сте бременна. Като естествен билков чай ​​от мента по време на бременност не причинява нежеланите ефекти на кофеина. Чай от мента по време на бременност повишава здравето ви и ви опреснява по време на стресовия период на бременността. Подобрява храносмилането, намалява възпалението и болката, излекува лошия дъх, облекчава стреса и подобрява имунитета на тялото.

Подобряване на здравето на храносмилането:

Чай от мента докато сте бременна може да ви помогне да успокоите стомашните мускули. Той е много полезен за храносмилателната система и стомашно-чревната система и леко излекува стомашните проблеми. Менът от чай от мента се счита за карминалин, което означава, че не позволява натрупването на газ и причинява дискомфорт в стомаха. Аналгетичната природа отстранява проблеми като спазми, подуване на корема и лошо храносмилане, което води до успокояващ и успокояващ ефект върху мускулите на червата и стомаха. Болести като синдром на раздразнителни черва, диария и запек могат да бъдат излекувани чрез консумиране на чай от мента по време на бременност, тъй като оптимизира активността на цялото тяло. Той стимулира производството и потока на жлъчните сокове, които спомагат за подобряване на ефективността на храносмилателната система и подобряване на движенията на червата. Мента е изпълнена с антиоксиданти и витамин С, които наистина са невероятни революционери на стреса и могат лесно да понижат безпокойството ви. Освен това, мента чай по време на бременност може да се използва за лечение на симптомите на сутрешната болест.

1. Излекуване на гадене и повръщане:

Гаденето е обичаен дискомфорт на очакват майка. Чай от мента може да помогне за облекчаване на газовете и гаденето, които могат да се появят по време на ранна бременност. Билковият чай от мента действа като антиспазмичен. Чаят от мента помага да се контролира усещането за повръщане, което излекува гаденето, което означава сутрешно гадене по време на бременността.

2. Улесняване на треската:

Треската е често срещан здравен проблем, докато сте бременна. Ментолът, съдържащ се в мента, причинява външно изпотяване и помага за охлаждане на тялото отвътре. Тази техника може да се използва за намаляване на температурата, като по този начин се намалява възпалението и дискомфорта, свързани с нея.

Виж повече: евкалиптното масло по време на бременност

3. Подобряване на имунната система:

Антибактериалните свойства на мента чай може да лекува болести, които включват треска, обикновена настинка и кашлица. Това не само третира симптомите, но и предотвратява връщането им. Също така има следи от витамин В, калий, антиоксиданти и калций, които могат да помогнат на тялото ви да приема хранителни вещества, за да се бори с болестите и да изпълнява необходимите функции, за да поддържа тялото здравословно.

4. Втвърдяване на респираторните проблеми:

Като антиспазматик, с мента чай, докато бременна ви освобождава от тенденцията да кашлица, успокоявайки дразнещото усещане в гърлото ви, като по този начин подобрявате респираторното си състояние. Тя осигурява отпускане на мускулите в гърлото и гърдите, което ви помага да се отървете от симптомите на грип и студ много лесно.

5. Намаляване нивата на безпокойство:

С появата на бременност, повечето жени се чувстват тревожни, нервни или стресирани. С неговата седативна природа, тя облекчава умствения стрес. Поради своето противовъзпалително и успокояващо естество, тя намалява телесната температура и поддържа кръвното налягане. Менът от мента се използва и за отпускане на мускулите, осигурявайки усещане за спокойствие и спокойствие.

Виж повече: етерични масла за бременност

Странични ефекти:

1. Има шанс да се отпуснете от матката, докато сте бременна, като приемате чай от мента. Това може да доведе до спонтанен аборт.

2. Чай от мента има някаква отрицателна химическа реакция, когато се среща с лекарства, които са задължителни по време на бременност.

3. Чай от мента може да има различни алергични реакции. Ако страдате от респираторни нарушения като астма, трябва да избягвате да пиете билковия чай.

4. Консумацията на излишен чай мента по време на бременност може да бъде причина за мускулна болка, треперене, намален сърдечен ритъм и сънливост.

Виж повече: масло от риган докато сте бременна

Когато се консумират в малки количества, билкови чайове са безопасни за пиене; но излишъкът от нея може да причини проблеми както за майката, така и за бебето. В някои случаи, пиенето им може да е по-вредно от тяхното хранене. Ако не превишите дозата, билковите чайове са напълно безопасни по време на бременност.

Leave A Comment

+ 61 = 69