Болки в ставите по време на бременност – как да се избягвате? | Стилове в живота

Какви са причините за болки в ставите по време на бременност?

По време на бременността жените преминават през няколко физически промени и малка част от тях изпитват определени здравословни проблеми, една от тях е болката в ставите по време на бременност, която може да се появи във всяка област на тялото.

Болките в ставите обикновено се наблюдават при възрастните хора поради отслабването на костите или натрупването на течност, но това не е случаят при бременни жени. Болките на ставите по време на бременност се появяват поради екстремалния натиск на плода върху тялото ви през периода на бременността.

Възможно е също така да имате болки в ставите поради липсата на правилно хранене, защото по време на бременност голяма част от консумираните хранителни вещества се използват за поддържане на бебето. Ето защо е много важно бременните жени да консумират здравословна и питателна храна за благополучието както на себе си, така и на бебето. Някои други причини за болки в ставите по време на бременност са:

Става Pain During Pregnancy

  • Хормони. Хормоните, освободени по време на бременност, могат да утежнят ставите.
  • Тегло. Прилагането на допълнително тегло по време на бременност може да утежни ставите.
  • Хипотиреоидизъм. Това може да е една от причините за болки в ставите по време на бременност и ниските нива на щитовидната жлеза дори могат да причинят усложнения при бременност. Лекарите обикновено тестват щитовидната жлеза при първото ви пренатално посещение.
  • История на артрита. Ако страдате от артрит или автоимунно състояние, може да имате болка в ставите, докато сте бременна.
  • Допълнителни течности. Излишните течности са най-честата причина за малки болки в тялото. Болката на коляното се причинява и от допълнителни течности, които се влошават поради повишеното тегло.
  • Синдром на карпалния тунел. Ако имате болка в китките и ръцете си, може да се появи синдром на карпалния тунел по време на бременност.

Видове болки в ставите по време на бременност:

Нека различните видове болки в ставите да са изправени пред жени, докато са бременни.

Болки в ставите по време на бременност:

Увеличаването на водата, освен увеличаването на теглото, увеличава сковаността на краката, бедрата, коленете и глезените. Това води до увеличен натиск на китката, а ръцете и пръстите предизвикват огромна болка, водеща до болки в ставите по време на бременност. Възможно е дори да имате изтръпване на пръстите или изтръпване в ръцете и краката, причинено от натрупване на течност. Жените с болка в ставите по време на бременност трябва да се консултират с Вашия лекар, за да открият и лекуват всички основни проблеми; Вие също така правите точка, за да ги уведомите за внезапно подуване или увеличаване на теглото на водата в ръцете или лицето или особено в краката.

Виж повече: Стомашен бъг по време на бременност

Sacroiliac болки в ставите по време на бременност:

Бактерията на сакроилиакалната става също е причинена по време на бременност, сакроилиачните стави са ставите, разположени в долната част на гърба на двете гънки.

Свещената болка по време на бременност може да се появи на едната или на двете страни на гърба и често е дълбока болка. Малко бременни жени изпитват огромна болка, излъчваща се до бедрото, която се простира по задната част на бедрото. Sacroiliac болка може да започне по време на всеки триместър, но обикновено започва през втория триместър и тя се увеличава става по-интензивен до края на третия триместър.

Сакролиалната болка обикновено се преустановява в рамките на 3 месеца след раждането, освен в няколко случая, в които тя може да стане хронична и увреждаща. Повечето жени също изпитват бременност при болки в ставите през второто или третото тримесечие. Обикновено се дължи на разхлабване на връзките, които държат заедно сакроилиачните стави, които свързват гръбначния ви стълб с таза.

Болка в таза по време на бременност:

Дискомфортът или болката в тазовата област също са доста чести по време на бременност. Това е често срещано явление, тъй като сухожилията в областта на таза се простират, докато нивата на хормоните се променят и органите наоколо се преместват, за да се създаде пространство за растящата ви матка.

Болка в ставите по време на бременност:

Бременност на тазобедрената става е също така, защото; обикновено до края на третия триместър хормонът, наречен релаксация, причинява отпускане на таза, особено при половата кост. Това се случва, защото тялото се подготвя за раждането на бебето. В редки случаи обаче този процес става преувеличен и жените изпитват крайна болка до края на бременността или в ранния период след раждането.

Как да се избягва болки в ставите по време на бременност:

Има няколко мултивитамини и здравни продукти, които са на разположение онлайн и офлайн, които помагат в осигуряването на подходящи хранителни вещества за тялото ви, както и да ви помогнат да се справите със ставните болки. Тези продукти ви помагат да избегнете и дори да намалите болката в ставите до голяма степен, но винаги е по-добре да се консултирате с професионалист и да направите малко проучване по въпроса, за да можете да установите репутацията на компанията на пазара, преди да използвате нейните продукти.

Най-добрият начин да се справите със ставните болки е да започнете да ядете по-здравословна храна през самия първи триместър. Като започнете да ядете здраво от самия първи триместър, вие позволявате на тялото си да получи необходимото хранене, от което се нуждае, за да се движи и да остане силен през целия си втори триместър, както и в третия триместър. Макар че това изисква много повече време и внимание, за да се стигне до нещата по този начин, то е много по-безопасно и по-възнаграждаващо и помага да се запази здравето ви.

Виж повече: Артрит по време на бременност

Има много начини, които да ви помогнат да се справите успешно у дома с болката в ставите. Някои от тези начини са изброени по-долу-

Мляко:

Да се Avoid Joint Pain While Pregnant - Milk

Пиенето на много мляко по време на бременността дава на тялото ви калций, който е необходим, за да поддържате здрави костите си. Можете също да ядете моркови и ябълки, които помагат да направите същото с техните калциеви нива. Пиенето на мляко помага да се стабилизират нивата на калция в тялото ви, което ви позволява да поддържате костите си здрави и здрави, като в същото време намалявате шансовете за ставни болки. Включете този навик по-рано по време на бременността си за най-добри резултати, което го прави лесно средство за болки в ставите по време на бременност.

Зелените:

Да се Avoid Joint Pain During Pregnancy - Greens

Храненето с много зеленчуци е не само по-здравословен начин да вървите нещата, но също така ви помага да получите нужното хранене, за да запазите всичките си телесни функции по-силни от всякога. Опитайте и поставете в голяма салата от време на време или я включете в ежедневната си диета за най-добри резултати, правейки болка в ставите по време на бременност - тривиална тема.

Йога:

Да се Avoid Joint Pain During Pregnancy Yoga

Йога е чудесен начин да поддържате болки в ставите. Тя е сертифицирана като безопасна за бременността, така че е лесно да се направи в лукса на вашия дом. Поемането на помощта и мнението на специалист се препоръчва преди да започнете каквито и да било физически упражнения.

Виж повече: Рак на яйчниците при бременност

Болката в ставите е много естествена част от бременността, но лесно може да се справи с подходящите инструменти, които могат лесно да се намерят и използват у дома. С подходящите инструменти можете да се насладите на период на бременност, свободен от болки, изпълнен с щастие. Оттогава, когато някой ви пита за болки в ставите по време на бременност, знаете какво да съветвате.

Leave A Comment

13 + = 19