Аюрведа лечение за отслабване Стилове в живота

Светът е дошъл да признае древната и възрастна индийска медицинска система, наречена аюрведа, за ефективен метод за отслабване. Тъй като ние остаряваме, мазнините в тялото ни са склонни да стават по-твърди или упорити и става много трудно да се пролее това, тъй като дори упражненията не остават ефективен метод. Аюрведичният метод е по-скоро като домашно лекарство, което е насочено към мастните клетки и повишава метаболизма ви, така че тялото ви да изгаря калории по-бързо. Тя е безопасна и напълно органична. Резултатите са дългосрочни и нямат странични ефекти.

аюрведа treatment for weight loss

Концепцията за Ama:

В аюрведа Ама е ключът към отслабване. "Ама" е токсина, който се намира в организма. Тези примеси са или водоразтворими, или мастноразтворими. Мастните клетки в тялото ни се разрастват, когато количеството и концентрацията на тези токсини се увеличават, което ви кара да наддавате, особено около средния регион на тялото - талията, тазобедрената става, стомаха и бедрата. Аюрведическите техники по-специално са насочени към премахване на Ама от тялото ви и основно детоксикация.

Виж повече: Програма за отслабване на Herbalife

Процедурата:

Първата стъпка е да разберете дали имате някакъв токсин и нивото на токсичност. Аюрведа има някои съставки, които са мощни мазнини бойци и ще покаже впечатляващи резултати, ако се следва правилно. Те помагат не само да отслабнете, но и да помогнат за поддържането на теглото си.

Познайте съставките си:

лимон:

Лимонът е мощна съставка, която помага на тялото да изгаря мазнините по-бързо. Добавете лимон към редовната си диета, като започнете със сутрешния си чай и храна. Той изчиства системата ви най-силно и най-бързо. Нетърпеливите цитрусови хора трябва да заемат задната седалка по този начин.

Triphala:

Това е аюрведа билка, която е комбинация от три сушени индийски плодове, Amalaki, Haritaki и Bibhitaki. Амалаки е естествен антиоксидант; Haritaki поддържа естествения процес на почистване на организма и помага при функционирането на дебелото черво и Bibhitaki помага за намаляване на натрупването на мазнини и течности в тялото ви. Triphala е по-добре и е по-лесно да я консумирате под формата на таблетка.

Виж повече: Аюрведа медицина да отслабвам Бързо

Къри на прах:

Добавянето на къри на прах на всяко хранене е ефективен начин за комбиниране на шестте вкусове, за които аюрведа говори, което помага да се подобри храносмилането и да се стопят съхраняваните мазнини в тялото ви. Или гответе храната си с къри на прах или просто поръсете я с храната.

Дезоксиращият чай:

Този чай е комбинация от ефективни съставки, които помагат за разграждането на мазнините, подобряване на храносмилането и увеличаване на метаболизма. Добавете половин чаена лъжичка от следното към един литър вряща вода

  • Цели семена от кимион
  • Цели кориандър семена
  • Цели семена от копър

След това издърпайте семена и ги съхранявайте в колба. Пийте тази течност, топла, през целия ден.

Яжте мъдри:

Това, което е уникално за тази диета, е, че не прекалявате прекалено много на калориите, но просто променяте времето, когато консумирате най-много от нея. Консумирайте 50% от калориите си на обяд. Според тази лечебна система обядът е най-важното хранене за деня, защото през това време е най-силният храносмилателен огън или "agnee". Консумирайте най-малко калориен прием през нощта, тъй като пожарът е най-слаб в края на деня.

Виж повече: Хомеопатия медицина за отслабване в Индия

вода:

Пийте достатъчно вода през целия ден. Това е вода, която поддържа равновесието на всички елементи в тялото ви и я поддържа активно. Вашият метаболизъм е задължен да скочи, ако сте добре хидратирани и става по-лесно да изплакнете токсините от тялото. Плюс вода помага да се счупи и да се стопи мазнините, като се намали изгарянето.

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

1 + 5 =