9 Упражнения по време на бременност през втория триместър Стилове в живота

Ние всички трябва да сме чували как упражняването на всеки ден ни държи тялото и ума по-подходящи и активни. Здравните експерти и лекарите не изглежда да говорят достатъчно за значението си. Но какво ще кажете за бъдещите майки? Да, те също трябва да упражняват, спазвайки определени ограничения. Майчинството е стресиращо за ума и тялото. За да преодолеят този период, гинеколозите предписват много леки и леки упражнения за бременни жени във втория триместър, освен здравословна диета и медикаменти.

втори Trimester Exercises

Обикновено се смята, че упражняването през втория триместър, когато плодът започва да развива тъканите и скелетната структура, е от полза както за майката, така и за бебето.

Упражнение по време на бременност Втори триместър:

Разглеждаме най-препоръчителните и безопасни тренировки от втория триместър по време на бременност.

1. Разходки:

Упражнения During Second Trimester-Walking

Нищо не бие кратка разходка рано сутрин или по-късно вечер по време на втория триместър на бременността. Направете го с партньор, за да стъпите заедно, независимо дали сте съпруг или близки приятели, и вие сте длъжни да получите освежаващ ден съвсем. По-добре е да избягвате пренаселените райони, за да предотвратите инциденти. Краткото разстояние от 20 минути може да направи чудеса за увеличаване на кръвообращението през целия плод и да ви помогне да премахнете общата летаргия по време на бременност. Просто се вмъкнете в удобна чифт обувки и сте добре да отидете!

2. Повдигане на крака:

Упражнения During Second Trimester-Leg Raise

Тъй като укрепването на долната част на тялото представлява най-важното упражнение, това е идеално упражнение за укрепване на сърцето и вътрешните бедра. За да направите рейз на крака, трябва да лежите настрани, като поставите главата на сгънатата ръка и след това повдигнете крака направо на удобна височина, като поддържате крака подравнен на тялото всеки път. По време на това другият крак трябва да бъде сгънат и свободната ръка, лежаща на земята за стабилност.

Виж повече: Упражнение за бременни жени

3. Раменна преса:

Упражнения During Second Trimester-Shoulder press

Това упражнение освобождава налягането, което се развива върху гръбначния стълб поради детското носене, за да се облекчи общото напрежение на горната част на тялото. За да започнете, седнайте на един стол изправен, докато издавате ръцете направо паралелно на бедрата. Леки тежести се препоръчват по време на разтягане. Дишайки, повдигнете бавно протегнатите ръце, като ги подравнявате с ушите. Докато издишвате и повтаряте цикъла, върнете ръцете обратно към бедрата.

4. Прости Squat тренировки:

Упражнения During Second Trimester-Simple Squats

Въпреки че редовните клякалки не се препоръчват да се тренират по време на бременност в 2-ри триместър, човек трябва да очаква с нетърпение да даде тласък на силата на коленете. За това разпространение на краката, колкото краката на стола, които ще бъдат използвани за подкрепа. Бавно започнете да слизате, като огънете коленете. Трябва да спрете, когато бедрата ви са успоредни на земята и да се издигнете до предишната позиция.

5. Странични разтягания:

Упражнения During Second Trimester-Side Stretches

Седнете изправени, докато разтягате единия крак правилно и сгъвате другия. Уверете се, че краката на сгънатия крак се докосват до бедрото на изправения крак. С една ръка, простряна успоредно на ухото, опитайте да завъртите движението си с ръцете си. Това се прави, като се опира тялото в посока на изпънатата длан и се отскубна другата ръка към посоката на постно. Това упражнение укрепва торса.

6. Плочи тренировка:

Упражнения During Second Trimester-Plank

Това упражнение е предназначено да подобри силата на гърба и предмишниците ви. Повдигнете тялото си, като го поставите на лактите и китките и на дъгата на палеца. Тялото трябва да е прави по време на позата. Понякога повдигайте един от краката над равнината на тялото, за да упражнявате тазобедрената става.

Виж повече: Какво да се избягва при бременност

7. Седящо колоездене на въздух:

Упражнения During Second Trimester-Sitting Air Cycling

Това упражнение може да бъде направено по време на седене или лъжа. Когато се направи докато седите, изисква краят да бъде повдигнат достатъчно, за да се даде възможност за циклично движение на краката. Това е основно мимикрия на действителното колоездене.

8. Избутателна и раменна преса:

Упражнения During Second Trimester-Lunge and Shoulder press

За излитане трябва да изкараме един метър пред другия и да крепнем толкова леко. Сега започнете с изпъване на ръката си нагоре, докато клекнате надолу едновременно, докато коляното от същата страна като ръката е на инча от земята. Това укрепва раменете, бицепсите и гърба.

9. Кегел Упражнения:

Упражнения During Second Trimester-Kegel Exercises

Упражненията на Kegel са предназначени да укрепят тазовите мускули, които трябва да се укрепят, когато плодът растат. Това включва притискане на мускулите на тазовото дъно чрез контролиране на дишането.

Виж повече: Упражнения за бременност Трети триместър

Ежедневните упражнения стават част от рутинната процедура, води до удобна и безпроблемна бременност и цялостен плодотворен втори триместър. Ако все още не сте започнали, стартирайте най-рано. По-добре е късно, отколкото никога!

Leave A Comment

8 + = 14