9 Удивителни ползи за здравето на канела Стилове в живота

Сред многото естествени билки, канела се предпочита от най-много. Той е вкусен и има широко приложение в медицинската област. Някои предпочитат да използват канела вместо сурова съставка поради алергични проблеми.

Научното наименование на канела е Cinnamomum zeylanicum и е тропически плод, открит най-вече в азиатските страни. Здравните ползи от канелата са безкрайни. Той помага за развитието на мозъка, кръвообращението и т.н. Освен това той е основната съставка на много ефективни лекарства за студ, летене и т.н. Аюрведа лекарства съдържат най-вече канела като основен елемент. Векове наред този подправки обслужва индианците в много области, особено в лечебните лечения. Днес тази билкова съставка се използва в целия свят за лечение на кожни проблеми, респираторни заболявания и т.н..

Ползи of cinnamon oil

Най-добрите предимства на канела са обяснени по-долу в цифров ред според тяхната важност.

Ползи за здравето на канела масло:

1. Мозъчна функция:

Канела помага в подобряването на функциите на мозъка. Заедно с това е ефективен при възстановяването на загубената памет, премахва напрежението и е отличен мозъчен тоник. Само малко количество канелен аромат ще спомогне за повишаване на мозъчната активност. Това прави ума внимателен и увеличава скоростта на визуалния отговорник.

2. Пречистване на кръвта:

От векове азиатците използват канела като средство за пречистване на кръвта. Той премахва нечистите елементи в кръвта и го прави чист. Нечистата кръв е една от основните причини за пробива и други кожни заболявания. По този начин може да се каже, че канелата косвено слага край на образуването на пъпки и много други кожни инфекции.

3. Поток на кръвта:

Както споменахме по-рано, канелата помага в кръвообращението. Билката има уникално изтъняващо кръв съединение, което помага при неограничен поток от чиста кръв в тялото. Всякакъв вид болка, която се причинява от неправилния поток от кръв, ще бъде намалена. Наред с доброто кръвообращение ще започне непрекъснат поток на кислород, който ще ви осигури по-добро сърце и дълъг живот.

4. Диабет:

Канела е от полза за контролиране на диабета, тъй като е ефективен при контролирането на нивата на кръвната захар. Ако консумирате канела, можете да намалите употребата на инсулин, препоръчан за диабет. Многобройни храни, съдържащи канела, са чудесни за поддържане на желаното ниво на кръвна захар за пациенти с диабет тип 2. Канела съдържа MHCP, който работи заедно с инсулина и помага за правилното използване на жизнените органи на тялото.

Виж повече:  Предимства на бадемовото мляко

5. Бързо изцеление:

Билката също помага за бързо излекуване на рани. Успешно спира кървенето и подпомага лечебния процес.

6. Храносмилане:

Хората, страдащи от проблеми с храносмилането, могат да използват канела. Много рецепти включват канела за бързо храносмилане. Билката също така ще ви спести от повръщане, гадене, стомашно разстройство и т.н..

Виж повече:  Използва за мед

7. Контрол на раждаемостта:

Канела помага при естествен контрол на раждаемостта. След раждането редовната консумация на канела ще забави менструацията и ще избегне зачеването.

8. Готвене:

Канеленото масло има съединение, наречено цинамалдехид, което е едно от най-добрите естествени ароматизиращи агенти в света. Ето защо хората често добавят канела в рецепти.

Виж повече:  Канелено масло ползи за кожата

9. Да се ​​отървеш от комарите:

Редица кремове против комари съдържат канела. Канеленото масло убива комарите успешно. За премахване на ларвите на комарите канелата е най-доброто естествено решение. Кората на канела дърво също е от полза за изкореняване на комарите. Според много експерти, канелата е ефективен противогъбичен и антибактериален агент.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

42 + = 43