9 Традиционни дизайни на Раджастани Маан Тика Стилове в живота

Раджастан е земя на изкуството и архитектурата. Тя има художествената традиция, която представлява древната Индия. Освен пустинните исторически места, Раджастан има своята древна култура на бижута. Бижутерията е очарователното поле за всяка жена и задължително за всеки женски гардероб. Раджастан е известен със своите бижута Rajputana. Тази бижутерия изглежда толкова богата и кралска. Maang tikka нарича Borla или rakhdi в Раджастан, която е най-известната мангак така сред всички мангани тикаки. Изглежда като "звънец". Тя дава чист кралски вид на жените. Този дизайн Rajasthani maang tikka може да се предлага в различни сортове.

Последни и красиви Раджастани Маан Тика Дизайн за жени в модата:

Нека да разгледаме първите 9 дизайна на rajasthani maang tikka.

1. Мед многоцветен Borla:

раджастански maang tikka

Този многоцветен боляр с формата на шанда и червената топка в центъра дава грациозен външен вид и малко по-различен от стария. Тя има три струни, бора е висящ с основната струна и двете перла странични струни дават благодат на бора. Може да се носи с всякакви традиционни облекла.

2. Цветна форма Tikka:

цвете shape tikka

Камъните с формата на цветя borla могат да вървят с всякакви съвременни и традиционни изгледи. Бял камък в центъра, обкръжен от перлата и кундан, придава на жените привлекателен вид.

3. Раджастани Лах Тика:

раджастанска lakh tikka

В културата на Раджастан, жените вярват, че лак е толкова благоприятен, че най-вече носят този вид бора на културния фестивал. Тази единична верижна бора висеше над челото. Този зелен и кафяв диамант Borla изглежда чудесно със зелената розова рокля Rajput. Тя може да варира по форма, може да се намери според лицето.

4. Позлатен дизайнер Borla:

злато plated designer borla

Всяка булка иска да изглежда елегантна и великолепна в сватбата си, така че тази златна и перлена бира дава чисто злато и кралски вид на булката. Тя дава чист небесен външен вид на булката.

Виж повече: Маан Тика със странични взривове

5. Mathapatti Дизайн:

Mathapatti design

Матапати виси под линията на косата, той заобикаля лицето, което го привлича вниманието на всички. Веригите са силно достъпни с кундан и вериги; това дава на всяка булка прекрасен елегантен външен вид.

6. Традиционна поля тика:

традиционен polki tikka

Поли е великото индийско наследство, поради което причината да изберете дали искате да отидете с пълен традиционен екип. Поли е съставен от недовършени диаманти. Жените получават изключителен външен вид с тази раджастанска тика.

Виж повече: Голям кръг Маан Тика

7. Кундан Тика:

Kundan tikka

Кундан е най-старата форма на изработка, отколкото полка. Кундан е любимите за всяка булка; Кундан използва скъпоценни и полускъпоценни камъни като сапфири и рубини. Този кундан и менекари борла прави кралски призив на жените и момичетата.

8. Meenakari Tikka:

Meenakari tikka

Meenakari е изкуството на боядисване и оцветяване на повърхността на металите с прекрасен дизайн. Невеста дава максимално внимание при избора на бижута за нейната сватба, което придава на хареса на булката.

Виж повече: Пенджаби Маан Тика

9. Множествена верига Tikka:

Многократни chain tikka

Съвършена комбинация от модерен и традиционен външен вид, съвременната възраст предпочита някои нови стилове в tikka. Това ще върви с всяка индо-западна рокля. Тази уникалност го прави по-предпочитана бижутерия за момичетата. Тя може да носи във всяка традиционна функция или колеж.

Раджастани мангак тика дават страхотен поглед към жените. Това maang tikka идва в много опции като цвят, дизайн, камъни и т.н. може да се върви с екипажа по свой избор. Вземете екипа със саре, лехенга и раджатана. Никаква индийска булка изглежда красива без мангак. Това е символ на богата култура с традиционни ценности. Rajasthani tikka се състои от различни скъпоценни камъни, менакари. Този стил на раджутана дава богат и кралски облик и този стил, който можем да открием в филмите в Боливуд като "jodha akbar".

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

84 − 75 =