9 Най-добри туристически места в Харяна Стилове в живота

Малката държава Харяна е постигнала голям напредък през годините, като от туристическия отдел на държавата са разработени много обекти с природно, религиозно и историческо значение, за да се подпомогне туризмът. В резултат на това Хариана е видял приток на туристи, които идват да се чудят на многото великолепие на тази живописна държава. Включихме някои красиви туристически места в Хариана с картинки.

Известни места за посещение в Харяна:

Тук ще разгледате някои от най-добрите туристически места в Харяна с картини.

1. Sohna Sulphur Springs и туристически комплекс:

Харяна Tourist Places

Разположен в подножието на Aravallis в квартал Gurgaon в Хариана, този малък град Sohna е популярна туристическа атракция, известна най-вече с горещите водни извори. Сярата вода, излъчвана от извора, достига температури от 46 ° C до 51.7 ° C и се смята, че има лечебни и лечебни свойства. Околният комплекс включва СПА център със сауна и парна баня, както и плувен басейн за туристите, които да се насладят. Това е едно от най-известните туристически места в Харяна.

2. Sheesh Mahal:

Sheesh-mahal_haryana-туристически дестинации

Построен в началото на 18-ти век от Faujdar Khan, Sheesh Mahal е една от най-старите оцелели исторически сгради в Farrukhnagar, Haryana. Двуетажна сграда в червен камък, която служи като дворец на Науаб на Фарукнагар. Шейш Махал, което означава, че Стъкленият дворец получава своето име от орнаментираното огледало, което украсява интериора на двореца. След като са паднали в развалини, археологическият отдел полага усилия да възстанови двореца обратно на прилика на бившата си красота.

Виж повече: Джаму Кашмир Туристически места

3. Пинджор Гардънс:

pinjore-garden_haryana-туристически дестинации

Градините Pinjore в района Panchkula на Харяна свидетелстват за красотата на градините в стил Mughal на някогашна епоха. Тази градина от 17-ти век е инкрустирана със седем тераси, всяка от които има различни архитектурни структури, вариращи от дворци до градини, до открит театър. Всички паметници и градини могат да бъдат посетени с помощта на наследствен влак, който минава през целия комплекс на градината. Това е едно от най-добрите туристически места в харяна от всички. Това е най-доброто туристическо място в харяна.

Форт Фаррук Нагар:

Фарук-Нагар-fort_haryana-туристически дестинации

Farrukh Nagar Fort в Гургаон е друга популярна туристическа атракция, най-известна със своите входове, които водят към съседни градове, след които са обявени входовете. Дили Darwaza или Delhi Gate, която се отправя към Делхи притежава най-голямата атракция, следвана от останалите два оцелели входа, Patli Darwaza и Jhajjari Darwaza.

Виж повече: Места за посещение в Chhattisgarh

5. Развлекателна долина:

свободното valley_haryana-туристически дестинации

Leisure Valley, разположен в разтегатия град Гургаон, е специално пригоден за посетители и туристи. Широката открита зелена площ се простира на 101171 квадратни километра и е изпълнена с великолепието на градина и музикални фонтани, които танцуват до най-новата музика в вечерната светлина на градинските светлини. Път на джогинг, детски площадки и ресторанти изпълват останалата част от ландшафта, като осигуряват приятно време за всички.

6. Забавно хранилище:

забавно-н-хранително-village_haryana-туристически дестинации

Тя осигурява перфектна разходка със семейство и приятели, пълна с много забавления и водни игри. Самият воден парк разполага с най-дългия воден канал с дължина 400 фута, който се откроява като една от основните атракции на този увеселителен парк. Част от парка е посветена на традиционната художествена и занаятчийска работа на индийски занаятчии и занаятчии, откъдето туристите могат да приемат сувенир.

Виж повече: Туристически места близо до Guwahati

7. Кралство на мечтите:

царството-на-dreams_haryana-туристически дестинации

Забавленията и развлеченията са изхвърлени заедно в едно от Кралството на сънищата, първата в света за театър и за отдих на Индия. Кралството на съня, разположено в Гургаон и разположено върху 6 акра земя, е проектирано да изглежда като велик индийски дворец. В двата театъра Натуканки Махал и театър "Шоу Хаа" се провеждат живи представления и представления, докато някои от най-хубавите изкуства и занаяти и регионални деликатеси в страната се показват в занаятчийски магазини и тематични ресторанти на булевард, известен като "Култура".

8. Карна езеро:

карна-lake_haryana-туристически дестинации

Езерото Карна е много посещавано туристическо място в района Карна на Харяна. Изработена от някога блатна земя, езерото сега е красив участък от изумрудена вода. Спокойствието на езерото се разрушава само от изпръскването на патици и гъски във и извън водата. Плуване в цветни лебедни лодки са допълнителна атракция.

9. Национален парк Султанпур:

Султанпур-национално-park_haryana-туристически дестинации

Разположен на 15 километра от Гургаон, този птичи светилище е най-посещаван от наблюдатели на птици. Зимното време е най-доброто време, когато човек може да забележи голям брой мигриращи птици. Паркът е популярно място за пикник.

Това бяха едни от най-хубавите неща в Харяна. Най-доброто време за посещение в Харяна е от октомври до март, е най-готиният сезон, спокойно и приятно време за посещение на Харяна, а летния сезон не е за предпочитане, защото е твърде горещо.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

+ 62 = 71