9 Най-добри туристически места в Бангладеш да посетят Стилове в живота

Бангладеш е държава, разположена в Южна Азия. Тя има много интригуващ микс от култура, архитектура, стил и хипнотизираща красота. Зелените земеделски земи, красивите плажове, паметниците и реките са нещо, което със сигурност няма да пропуснете. Повечето от градовете са украсени с много красиви градини и музеи, които правят това място изключително специално за ваканционни и туристически цели. Някои от най-добрите места, наблюдавани до момента, са изброени в следващите параграфи.

1. Paharpur:

Paharpur Bangladesh-Tourist-Places

Пахарпур от Бангладеш е признат за най-висшата сграда в Будизма. Те имат велики манастири и музеи, които включват забележителни предмети като грънчарски изделия, надписи, теракотни плочи и изображения на различни индуски богове и богини. Това е най-доброто място за онези, които очакват да опознаят обичаите и традициите на Бангладеш.

2. Дака:

dhaka_bangladesh-туристически дестинации

Дака е столицата на Бангладеш. Той има хиляди пътници всяка година и е едно от най-добрите места в Бангладеш за посещение. Тъй като това е столицата, тя е добре развита и се разглежда като център на търговски, културни, търговски, образователни, икономически и политически дейности.

Виж повече: Бутан туристически места

3. Rajshahi:

rajshahi_bangladesh-туристически дестинации

Раджаши от Бангладеш е добре известно с манго, личис и чиста коприна. Копринените продукти тук са доста разумни и многото археологически обекти със сигурност ще ви помогнат да научите и разберете повече за страната. Rajshahi се намира на брега на река Padma и наистина е истинска красота. Това е най-добрите туристически места в Бангладеш.

4. Махастхангар:

mahasthangarh_bangladesh-туристически дестинации

Mahasthrangarh е най-старият и най-признат археологически обект в Бангладеш. Той е пълен с исторически храмове, музеи и паметници, които със сигурност трябва да бъдат посетени. Нещо, което е много важно тук, са светилищата на Шах Султан Булки Машевари, които правят това място добре познато и прочуто. Това са чудесните туристически места в Бангладеш.

Виж повече: Япония туристически места да отида

5. Mainamati:

mainamati_bangladesh-туристически дестинации

На склоновете на хълмовете Mainamati се намират много подробности и информация за великата будистка цивилизация. Има някои от най-добрите музеи, в които се намират големи археологически находки като ковчежета, монети, бижута, прибори, керамика, глупаци и будистки надписи.

6. Kuakata:

kuakata_bangladesh-туристически дестинации

Бангладеш не е само страна на блестяща мода, история, традиции и обичаи, но и най-доброто място за романтични и красиви плажове. Плажът Kuakata на Бангладеш е място, където можете определено да отидете за кратка почивка. Кухнята тук е невероятна и времето винаги е глухо и приятно. Пристигането на това място ще ви даде най-добрата възможност да гледате прекрасните залези. Разходете се с приятелите си рано сутринта на този плаж ще бъде прекрасно преживяване. Това е красивите туристически места в Бангладеш, които да посетите

Виж повече: Най-добрите места за посещение в Индонезия

7. Sundarbans:

sundarbans_bangladesh-туристически дестинации

Sundarbans се намира на около 320 километра от Дака. Това е 6000 кв. Км делтата на блата и гори. Най-добрите атракции тук са дивата природа и уникалните видове, особено царският бенгалски тигър. Гепи, мечки, хиени, маймуни и питони и някои от обикновените животни, които ще видите тук. Това място също има няколко къщи за гости, където можете да се насладите и да се отпуснете със семейството си.

8. Силх:

sylhet_bangladesh-туристически дестинации

Sylhet е красива долина, разположена в Бангладеш, известна с невероятните си чаени плантации. Неговите ананасови насаждения, чаени градини, портокалови гори и горещи гори са някои от забележителните неща, които ще намерите тук. Това място е известно и с великия мюсюлмански светец, наречен Хазрат Шах Халал, признат за велик водач на ислямската общност.

9. Chittagong:

chittagong_bangladesh-туристически дестинации

Читагонг е вторият по големина град в Бангладеш и е чудесно място за почивка. Той има някои красиви плажове, хълмове и гори, което е крайната дестинация за любителите на празниците. Времето тук също е приятно.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

2 + 7 =