9 известни паркове в Ченай с снимки Стилове в живота

С около 4,5 процента зелено пространство, покриващо град Ченай, обществени паркове и буйни зелени пространства могат да бъдат намерени във всяко кътче и ъгъл. От повече от 500 парка и открити пространства, които се намират в града.

Популярни паркове в Ченай с изображения:

Ето списък на най-добрите паркове в chennai.

1. Национален парк Guindy:

паркове in chennai

Широката зелена покривка на Ченай е доминирана от площ от 2,71 кв. Км на Националния парк Guindy. Паркът, който е 8-мият най-малък национален парк в Индия, обхваща красива горска територия, земи, езера и потоци. Паркът е дом на 14 вида бозайници, над 60 вида пеперуди и насекоми, голямо разнообразие от влечуги и повече от 130 вида птици. Паркът и неговите затворници виждат повече от 700 000 посетители всяка година.

2. Tholkappia Poonga:

паркове-в-Шенай-tholkappiar-екологично-парк

Известен също като Adyar Eco Park, Tholkappia Poonga е екологичен парк, създаден от правителството на Тамил Наду и създаден в устието на Адяр в Ченай. Тропическите гъсти вечнозелени гори представляват екосистемата на парка. Паркът е засенчен от над 160 вида дървета. Назован след известния тамилски учен Tholkappiar и открит за обществеността на 22 януари 2011 г., паркът осигурява задълбочено проучване на опазването на влажните зони, еко-реставрацията и управлението на водите.

Виж повече: Водни паркове в Пуна

3. Зоологически парк "Анна"

паркове-In-Ченай-Анна-зоологически парк

Намира се в Vandalur в югозападната част на Ченай, зоологическият парк Анна е известен още като зоопарка Vandalur. Паркът, основан през 1855 г., е първата обществена градина в страната и най-голямата зоологическа градина. Много диви и застрашени видове от фауната се намират в рамките на 160 заграждения на парка. Тази зоологическа градина има за цел да насърчи опазването на дивата природа чрез обучение на обществеността и насърчаване на оценката на дивата природа сред тях.

4. Секретариат Парк:

паркове, в Ченай-секретариат парк

Парк "Секретариат", разположен срещу секретариата във Форт Свети Георги близо до пристанището в Ченай, е класически случай на грозното пате, което се трансформира в красив лебед. Благодарение на корпорацията от Ченай през 2009 г., 18,5 акра земя на чудесата се появи от неразвит парцел земя с разпръснати дървета. Паркът е украсен с огромна кръгла чешма в центъра и с пешеходни пътеки. Ако имате нужда от почивка или спокойно място за чат-чат, можете да го направите в уюта на дърво двор, който е обграден с 18 гранитогрес пейки. За йога чудовища грандиозният площад е специално конструиран за практикуване на вашата медитация. Паркът е също така удобен за хора с увреждания с три рампи, които позволяват на хората с увреждания да се свързват с всички части на парка. Две обществени къщи за почивка в района гарантират, че посещението ви в парка не трябва да бъде прекратено.

Виж повече: Увеселителен парк в Тайн

5. Ана Нагар кула парк:

паркове-In-Ченай-Анна-Нагар-кула-парк

Най-високият парк в Ченай е паркът Anna Nagar Tower, официално известен като д-р Visveswaraya Tower Park. Върхът на парка, построен през 1968 г. като част от Световния търговски панаир, е кула, която се намира на височина 135 фута. Кулата е съставена от 12 етажа с циклична рампа, която се върти до върха. Можете да стигнете до върха на кулата в асансьор, разположен в центъра. Другите характеристики на парка включват амфитеатър, бадминтонни игрища, пързалка, детски площадки, наблюдателна палуба и живописно езеро. За съжаление, обаче, случаите на самоубийство са забелязали, че паркът затваря врати от 2011 г. насам.

6. Народен парк:

паркове-в-Ченай-народи-парк

Народен парк в Ченай е един от най-старите развлекателни паркове в града, построени през 19 век. Завършен през 1861 г., паркът в бившата си слава се простира върху площ от 112 дка, обхващаща 12 езера. "Виктория Лейк" предлага радостна разходка с лодка. Намира се в парка и зоологическият парк "Мадрас", преди да бъде преместен в "Вандалър". Веднъж известен парк, сега е паднал до пренебрежение и посегателство.

Виж повече: Увеселителен парк в Агра

7. Semmozhi Poonga:

паркове-в-Шенай-semmozhi-poonga

Semmozhi Poonga е първата ботаническа градина в Ченай, открита през ноември 2010 г. В градината са отглеждани над 500 вида растения, заедно с екзотична флора и лечебни билки. Сред многото дървета, които съществуват по време на развитието на парка, някои от тях са повече от 100 години. Цялата градина е разделена на осем под-градини, всяка от които има собствена тема, варираща от водна и скална градина до градинска ограда до златна градина, която витрира цветя в различни нюанси на злато. Гледката на патиците, плуващи в изкуствено езеро с патица, е още една прекрасна гледка.

8. Увеселителен парк Куинсланд:

паркове-In-Ченай-Куинсланд-увеселителен парк

Ако търсите за едно смешно и scintillating открито преживяване, тогава Queensland увеселителен парк и тематичен парк в Ченай е мястото да бъде. Можете да се возите на вълните в американския басейн с вълни или да отскочите на 300 фута от кулата за свободна есен, която просто не е за слабите сърца. Има и множество разходки за деца, така че можете да планирате перфектна семейна екскурзия с много забавления в магазина.

9. Nageswara Рао Парк:

паркове-In-Ченай-nageswara-Рао-парк

Парк с площ от 4 акра, който се намира в Mylapore, Chennai, е райско кътче и утринният пътешественик. Отделно игрище за деца и игрище за бадминтон гарантира, че децата и младежите се забавляват също. Паркът също така открива своето основание за музикални събирания и граждански форуми.

Leave A Comment

59 + = 67