9 известни най-стари храмове в Индия с снимки Стилове в живота

Индия има най-доброто от културата си, съчетание от различни религии, сливане на различни светски култури и преди всичко - страна, в която всеки може да се чувства като у дома си. Индия, както всички знаем, е страна, която се бои за много идоли и богове. За всеки случай, подобно на древногръцката митология, има отделен бог, който ни предпазва. Това е преди всичко причината, поради която един религиозен благ в тази страна може да отиде на многобройни места, за да предлага своите богослужения. Има храмове, разположени на фона на тихо село, докато има и храм, разположен точно в центъра на оживен град. В тази статия днес ще се върнем към историческите страници на Индия, където сегашните храмове, които са изброени тук, все още стоят изправени и горди.

Популярни и красиви стари храмове в Индия с изображения:

Нека да разгледаме най-старите 9 най-стари храмове в Индия.

1. Храмът "Конрак Слън", Одиша:

най-старите temples in india

Един от най-старите храмове, предлагащи богослужение на слънцето Бог, Konark слънчев храм в Ориса е изброени като едно от седемте чудеса на Индия. Построена по времето на династията Източна Ганга от Нарасимадева I, уникалната част от този храм е неговата архитектура, която прилича на екстравагантна изваяна колесница с каменни резбовани колела и колони. В санскрит "kona" означаваше ъгъл, докато "arka" означаваше слънцето.

2. Златният храм, Амритсар:

златист temple

Дарбар Сахиб от Харманджир Сахиб в Амритсар, Пенджаб е храм, боядисан в меко червено злато, но това не е единствената причина, поради която го разпознаваме като "златния храм". Куполът на тази компактна конструкция е позлатен с 750 килограма чисто злато, тъй като храмът се отваря от четири страни, като изобразява отвореност на всички хора, всяка кастрация, всяка религия. Построен от четвъртия сик гуру, млечните бели мраморни проходи и самият храм са ведър въплъщение на богатата сикх религия.

3. Храм Лаксамараян, Делхи:

Laxminarayan temple

Разположен в оживения град Делхи, храмът Laxminarayan се нарича още Бирла Мандир, който е построен сами от Б.Р. Бирла и Югал Кисор Бърла. Ветешният борец за свобода, самият Махатма Ганди откри храма, който сега е разпрострян през 7,5 акра, включително фонтани, градини и красиви живописни структури. Този храм е построен за лорд Вишну, съседните храмове, включително Буда и господаря Шива.

4. Храмовете на Дилвара Джайн, връх Абу:

Dilwara Jain Temple

Храмът Дилвара в планината Абу, Раджастан използва най-доброто от архитектурата, че човешката ръка може да предложи интегриране на екстравагантни и великолепни ръчни структури, гравирани в мраморни камъни и колони, тавани и подове. Интериорът към храма е истинско удоволствие с пет основни раздела, посветени на петте светии на Джейн.

5. Храм Дакшинесвар, Калкута:

Дакшинешвар Temple

Разположен срещу бреговете на река Хоугли, старият древен храм, посветен на богинята Кали, се извисява висок и висок. Хиляди хора се събират в този великолепен храм, който има дванадесет светилища, посветени на лорд Шива, по-голямата половина на богинята Кали, докато деветте християнски храма отварят вратите си за хора от всички сфери на живота.

Виж повече:  Красива джамии в Индия

6. Tirupati Balaji, Андхра Прадеш:

Тирупати Balaji

Известен също като Тирумала Венкатешвара, храмът Тирупати Баладжи в хълмистия град Тирумала, Андхра Прадеш е построен като знак за преданост към лорд Венкатешвара или "Баладжи", който е прераждане на Бог Вишну. Освен от тълпата, този храм е известен със своите вкусни ладони, които се предават като религиозен дар.

7. Храмове на пещерите Бадами, Карнатака:

Badami cave temples

Разположен в района на Bagnatot в Карнатака, пещерите Badami формират обширно помещение от четири основни храма, построени като преданост към различни богове. Храмът е разположен срещу изкуствено зелено водно езеро, а самата пещера е изработена от мек кафяв пясъчник. Първата пещера е посветена на лорд Шива и следващите две за лорд Вишну. Четвъртият храм е създаден за джайнизма и наличието на друга природна пещера отстрани е запазено за Господ Буда.

Виж повече: Най-големите храмове в Индия

8. Храм Shirdi Сай Баба, Махаращра:

Shirdi Sai baba temple

Разположен на 296 километра от Мумбай е Ширди, който има един от най-красноречивите богати храмове на Сай баба на всички времена. Хиляди посветени последователи се намират в подножието на храма всяка година.

9. Храмът на пещерата Amarnath, Джаму и Кашмир:

Амърнат cave temple

Един издължен храм с естествен лед сталагмит, елегантен, милостив и красиво красив е последният в списъка ни с древни храмове в Индия. Пещерата Amarnath се намира в Джаму Кашмир, разположена в една куха пещера, която привлича огромна тълпа всяка година.

Виж повече: Списък на църквите в Индия

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

+ 77 = 85