9 известни храмове във Висакапатням Стилове в живота

Едно от най-красивите места по лицето на Индия, Висакапанам, също известно като Vizag, е един от най-големите градове, както по отношение на акра, така и на броя на главите, в които живеят не само местните жители, но и хилядите туристи, на това място. Град на плажове и отлични живописни структури, една от най-привлекателните атракции на Vizag или Visakhapatnam е нейните културни или религиозни ценности, храмовете и религиозните центрове заслужават признание за това, че се събират в туристите всеки ден от годината. Според индийския фолклор тогава Визаг пада под царството на Ашока, който поема будизма, който е една от основните религии на този град.

Храм ISKCON:

храмове в-Висахапатнам

Един от най-големите планирани заведения на гордния град Висакапатнам, ISKCON е признат за клон на поклонници на Кришна, посветен на господаря, който обикновено носи оригинален оранжев светец, драпиращ с бели религиозни знаци, гравирани на челото. Също така къща до трио Jagannath, Balaram и Subhadra, храм, гравиран в млечен бял мрамор, наистина е красива обител.

Храм Шри Венекатесара:

храмове in visakhapatnam2

Живописната красота на това религиозно убежище е наистина ум, като се гмурка като панорамна гледка на изрязани и облечени растения и храсти заобикалят около бялото издълбано храмово пространство. Храмът има структура на гопура, посветена на лорд Венкатесвара.

Ширди Сай Баба Храм:

храмове in visakhapatnam3

Храм, построен за някога прощаващата Сай Баба, основното привличане към храма, събира истинска фигура от самия божествен живот, застанал срещу тъмно дърво от махагон, изглеждащ като живо и спокоен. Покривайки площ от осем акра в и около, този храм е място за спокойствие и спокойствие сред спасителите на Сай Баба.

Храм Шри Дургалама:

храмове in visakhapatnam4

Известната и попълнена структура на самата богиня се намира в храма, тъй като храмът носи името му след пребиваването на богинята Шри Дургалама. Разположена в квартал Арилове във Висакапанам, този храм е съвсем компактен и с неотдавнашните промени, които го преживяват, очакваме много по-широк акър за разширяване на храма.

Васави Каняка Пармесвари Храм:

PENGUNDA VASAVI TEMPLE ENTRANCE

Кулата е очарователна, изплитана в оттенък на всеки от сянката, където се помещава Шри Каняка Пармесвари. Високо и структурирано красиво, този храм е една от най-старите стоящи структури, оформени в архитектура на гопура, обединяваща просторна трева отпред. Ако не е за божеството, това място заслужава посещение, просто заради живописните му живописни структури.

Виж повече:  Храмовете на Южна Индия

Храм Шри Джаганада Свами:

храмове in visakhapatnam6

Елегантно облечена в изрязана архитектура, храмът Sri Jaganadha Swamy в Вистакапатнъм има три божества, Джаганнатх, Баларам и Шубадхра. Като един от най-старите храмове на Джаганнатх, старинната красота на този храм не е сравнение с туриста, който се събира тук по време на фестивала Ратха-Ярат.

Храм Ayyappa Swami:

храмове in visakhapatnam7

Храмът Аяппа Свами е паметник на Свами Аяпа Панчалоха. Разположен на изток от река Godavari, този храм великолепна структура включва свещени групи от храмове, които образуват гигантски последователности един след друг, образуващи цялото същество на храма Ayappa Swami.

Виж повече:  Списък на храмовете в Ахмедабад

Храм Лакшми Нарасимха Свами:

храмове in visakhapatnam8

Разположен в хълмовете на Симхалалам, този цветен храм е просто елегантно благородно храмче, където се помещават два аватара или форми на Вишну, вараха и Нарасима. Дизайнът на храма обединява превъзходното съчетание на дизайна на дизайна на Chalukya и Orissa. Въпреки това, връхната точка на този храм е украсяването на божествата в палтото от сандалово дърво през цялата година, с изключение на дните на фестивала, които привличат множество туристи и поклонници.

Храм Симхалалам:

храмове in visakhapatnam9

В храма Симхалалам се помещава Вараха Нарасима, половината мъжка половина лъвска проява, друга форма на господин Вишну. Храмът панорамна структура е просто ум разпенващ, тъй като интегрира сложни проекти и архитектурни умения, перфектно изработени върху гравирано тяло на храма.

Виж повече: Храмове във Виджааваада

Leave A Comment

76 − 75 =