9 известни храмове в Махаращра Стилове в живота

Градската държава Махаращра има много красиви храмове. Да разгледаме 9 от тях.

Храмът Трибамбешвар Шива в квартал Нашик:

храмове in maharashtra
Храмът Trybatakeshwar Shiva е древен храм, разположен в триамбешварския квартал в района Наших, посветен на лорд Шива и е един от дванадесетте Jyothirlingas. Храмът има свещено езеро, което е източник на река Godavari. Основният празник, който празнува в храма, е Шива Ратри.

Храм Lalbaugcha Raja в Lalbaug:

Храмовете in Maharashtra2

Най-известният храм Сарваяник Ганапати, храм Лалбажка Раджа, се намира в Лалбауг, Мумбай. По време на 10-дневния фестивал на Ganesh Chaturthi, над 1,5 милиона души посещават храма всяка година. След единайсетия ден, при завършването на фестивала, идолът на Ганеша се потапя. Благоприятният ден е известен като Anant Chaturdeshi. Идолът на Ganapati в храмовете Lalbaugcha Raja в момента е на 81 години.

Храмът Бхимашандар в Кед:

Храмовете in Maharashtra3

Светилище Jyothirlinga, посветено на лорд Шива, е известно като храмът Bhimashankar се намира в Кед, близо до Пуна. Река Bhima, която тече югоизточно, произхожда от храма и се среща с река Кришна в Raichur. Казва се, че храмът е построен през 13-ти век и прилича на архитектурата на стил "Нагара". Светилище, посветено на Камаладжа, друга форма на богинята Парвати се помещава в храмовия комплекс. Маха Шива Ратри е най-популярният фестивал тук.

Храмът Махалакшми в Мумбай:

Храмовете in Maharashtra4

Храм Mahalakshmi е един от най-известните храмове в Мумбай, разположен на пътя Bhulabai Desai. Предстоящото божество на храма е Деви Махатиам, посветено на богинята Махалакшми. Храмът е построен през 1831 г. от DhakjiDadaji, индуски търговец. Храмовите къщи украсяват образи на богините Махалакшми, Махакали и Махасарасвати с пръстени от носа, златни гривни и перлени огърлици. По време на Наварат, поклонници от цял ​​свят посещават храма, за да предложат цветни гирлянди и принадлежности към божествата.

Храм TuljaBhavani в Тължапур:

Храмовете in Maharashtra5

Храмът TuljaBhavani, който се намира в Тулжапур в квартал Османабад, е хиндуистки храм, посветен на богинята Бхавани, и се счита за един от 51-те Шакти Пейтъс. Тя е построена през 12 век. Има и храм, посветен на Маркандя Риши и храма на богинята Анапурна в основния комплекс. Всяка сутрин на 5-ти има ритуал за свирене на барабани в Нагархана много силно, което е призив за молитва към преданоотдадените. Храмът празнува Ханданавами и Душера.

Виж повече: Храмове близо до Пондишери

Храм Дурга деви в Гуагар:

Храмовете in Maharashtra6

Храмът Durga Devi се намира в Guhagar в квартал Ratnagiri и е посветен на богиня Durga и се счита за куладевата или кланна богиня. Това е храм с панчайатски стил, тъй като има четири храма за подрегионални светини на други божества, а именно Сурия или бога на слънцето, Шри Ганеш, Лорд Шива и Бог Вишну с богинята Лакшми. Храмът е посетен от хора в цялата страна по време на фестивала "Наваратри".

Храмът Babulnath в Мумбай:

Храмовете in Maharashtra7

Храмът Babulnath се намира също в Мумбай на малък хълм около GirgaumChowpatty. Това е древно строителство, посветено на лорд Шива. Предстоящото божество на храма всъщност е старо дърво на Бабул, което е друга форма на лорд Шива. Трябва да се изкачите по стълбите, които водят до храмовите помещения или да вземете асансьор до върха. Лак на преданоотдадените се събират в храма, за да предложат своите молитви по време на ежегодния фестивал на Маха Шива Ратри.

Виж повече: Храмовете в Мадхя Прадеш

BallaleshwarPaliTempel в област Райгад:

9 известни храмове в Махаращра Стилове в живота

Храм BallaleshwarPali е един от осемте храмове Asthavinayak, намиращи се в Махаращра. Намира се на 30 километра от Кардат в квартал Райгад и е посветена на лорд Ганеша. Balleshwar е друга форма на Ganesha, която е единственото въплъщение, което трябва да бъде известно чрез името на неговия преданоотдаден. Идолът на Ганеша седи на каменна на изток и очите и пъпките му съдържат диаманти.

Храмове Parvati Hill в Пуна:

Храмовете in Maharashtra9

Парвати Хил, хълм в Пуна има 5 храма, разположени на върха. Те са храмът Девевеешвар, храмът Картикия, храмът Вишну, храмът Витой и храмът Рама. Храмът има 103 стъпала, за да се изкачи, за да стигне до върха на хълма, откъдето поклонниците могат да посетят храмовете. Основният храм е посветен на Деввевешвара и е изработен от черен камък.

Виж повече: Известни храмове в Керала да посетите

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

20 − 17 =