9 известни храмове в Хампи Стилове в живота

Хампи в Карнатака има доста масиви от храмове. Да разгледаме 9 от тях.

Известни храмове в Хампи със снимки:

1.Храмът Виджая Витла:

храмове in hampi

Храмът VijayaVittala е класически пример за прекрасна архитектура и дизайн, разположен в Хампи. Това е храмов комплекс с плетени павилиони в плетени павилиони и по този начин се казва, че това е повече от град сам по себе си. Храмът датира от 15-ти и 16-ти век. Тя е посветена на владетеля Вишну. В храма се помещава известна каменна колесница, която всъщност се смята за светилище на Гаруда, орлов бог, превозно средство на лорд Вишну.

2. Храмът Вирупакса:

Храмовете in Hampi2

Храмът "Вирупакса" се казва, че е великолепната слава на една от най-известните империи в Индия - империята Виджаянагар. Храмът вероятно е построен през 9-и и 10-ти век. Храмът е посветен на лорд Вирупакша, форма на лорд Шива, която е и председателството на божеството. Освен лорд Virupaksha, в храма се намират идоли на богинята Пампа, богинята на река Тунбабхадра. Храмовите фестивали се празнуват през февруари и декември.

3. Храмът Ахютарая:

Храмовете in Hampi3

Храмът Achyutaraya се намира между хълмовете Гандамадана и Матанга и е построен през 1534 г. от Ахиута Дева Рая от Вияянагар Династ. Храмът е построен в класически архитектурен стил и дизайн на Vijayanagar и е посветен на лорд Венкатесвара. Макар че голяма част от храма е в руини, той все още е известен със своята великолепна великолепие. В храма се помещава и храм, посветен на Гаруда, орлов бог.

4. Храм BadaviLinga:

Храмовете in Hampi4

Храм BadaviLinga е монолитно чудо на Хампи, където се помещава 3-метрова шива лингам, извита от една скала. Храмът има каменна светилище с открит покрив, докато основата на лингамите остава потопена във вода. Храмът според местните жители се смята за построен по време на управлението на владетелите на Виджаянагар. Камерата на храма очарователно остава пълна с вода винаги.

5. Храм Лакшми Нарасима:

Храмовете in Hampi5

В храма Лакшми Нарасима се намира каменният идол на лорд Нарасимха, един от десетте аватари на лорд Вишну. Храмът е построен през 1528 г. по време на управлението на крал Кришнадавара. Първоначално в храма имаше идол на богинята Лакшми, седяща на скута на лорд Нарасима, но след нападение от 1565 г. идолът на Лакшми беше вандализиран и отстранен. И така, идолът на лорд Нарасимха оттогава е известен като UgraNarasimha, който е най-ужасяващата форма в отсъствието на богинята Lakshmi.

Виж повече:  Храмове в Гургаон

6. Храмът Хазара Рама:

Храмовете in Hampi6

Храмът Хазара Рама се намира в близост до древната империя Виджаянагар и се казва, че е смятан за частен храм от царете и авторските права на империята. Епичната сага на Рамаяна е издълбана по стените на храма под формата на герои, истории, събития, актове и сцени.

7. Храм "Бала Кришна":

Храмовете in Hampi7

Храмът "Бала Кришна" е построен през 1513 г., за да отпразнува и отбелязва победата на победата на крал Кришнадавая над Удаягири. Храмът е посветен на владетеля Кришна в неговата любима детска форма, Balakrishna или Gopalji. Идолът на храма сега е преместен в Държавния музей в Ченай. Стените, колоните и куполите на храма са изящно издълбани с изображения от Бхагавата, пуранската история на владетеля Кришна.

Виж повече:  Храмове близо до Коимбаторе

8. KadalekaluGanesha Temple:

Храмовете in Hampi8

Храмът KadalekaluGanesha е друго монолитно чудо на Хампи. Храмът е посветен на Кадалекалу Ганеша и има монолитен идол на лорд Ганеша, който е висок 4,5 метра. Стълбовете на храма са гравирани с митологични знаци и истории. На юг от храма KadalekaluGanesha, малък храм е посветен на SasivekaluGanesha, която също е издълбана от един камък.

9. Подземен храм Шива:

Храмовете in Hampi9

Храмът Шива, разположен в Хампи, е построен на няколко метра под нивото на земята и вероятно е един от най-старите храмове, намиращи се в града. Храмът остава наводнен през по-голямата част от годината, особено по време на мусоните, когато камерите стават напълно недостъпни. Вътрешният светилище на храма използвал идол на лорд Шива, но в момента остава само пиедестал.

Виж повече: Известни храмове в Кочин

Leave A Comment

68 + = 72