8 най – добри туристически места в Асам Стилове в живота

Асам е североизточна индийска държава и е една от седемте сестрински държави на Индия. Тя прилича на опъната птица и се състои от три основни географски района, а именно долината Брахмапутра, долината Барак и северен Кашар Хилс. Асам е природна красота с огромен брой флора и фауна. Разполага с много добро местоположение и е лесно достъпен, което е предимство за туристите. Имаме подписани под 8 най-добри туристически места в Асам с картинки.

Асам Туристически места за посещение:

1. Guwahati:

Асам tourist places

Столицата Асам е Гуахати и също така е най-важното и заето място в Североизточния. Това е един от регионите добри туристи на място, поради лесния достъп и наличието на всички нужди, които туристите се нуждаят. Храмът Камакхя, на който има картина, която имаме по-долу, е една много интересна и свещена туристическа забележителност. Освен че имаме Дигили Пукури, Шанкард Кала Шетра има и много други храмове.

2. Хаджо:

hajo_assam-туристически дестинации

Хаджо е в район, наречен Кампуп, по бреговете на река Брахмапутра. Гуахаати е само на 24 километра. Това място е смес от ислям, будизъм и хиндуизъм и има много антични и средновековни храмове, както и джамии. Това доказва разнообразието на единството, което имаме в нашата страна. Двете най-известните части на цялото Хаджо са Хаягриб Мадхаб, който има останки от лорд Буда и Поа Мека, джамия, построена от Пир Гяуддин.

Виж повече: Туристически места близо до Джайпур

3. Национален парк Kaziranga:

Kaziranga-национално-park_assam-туристически дестинации

Националният парк Kaziranga е един от световноизвестното наследство. Всеки, който посещава Асам, трябва да дойде в парка, който е известен най-вече с едноименните си носорог и тигри. Тя е добре защитена и запазена зоологическа градина и е обявена за Тигърски резерват. Паркът също така има все по-голям брой слонове, диви биволи, птици и др.

4. Sibsagar:

sibsagar_assam-туристически дестинации

Sibsagar е място, което е популярно за двореца Ахом и паметниците. Това е квартал в Асам, който е водещ в производството на чай и масло. Името Sibsagar произлиза от великолепен резервоар. Има много исторически забележителности, Rang Ghar, Kareng Gharm, Shiva Temple и др. На това място и е лесно достъпен само с автобус от Guwahati.

Виж повече: Туристически места близо до Aurangabad

5. Tezpur:

tezpur_assam-туристически дестинации

Тезпър е стар град, разположен на северните брегове на Брахмапутра. Градът е напълно живописна красота и е дръпване на градини, езера, хълмове и древни места. Храмът Махабхарав и храмът "Лорд Шива" са два известни храма. Има място, където туристите могат да гледат изобразително изкуство в скулптури, известно като Da Parbatia. На снимката по-долу има стълби, които водят до Ангигарските хълмове в Тезпур.

6. Majuli:

majuli_assam-туристически дестинации

Majuli е най-големият речен остров в света, разположен в средата на река Брамаутра. Хората там следват Вайшнавата култура и има много сатра (манастири) в Маджули. Сатратите са местата, където хората откриват основната асамска култура, се намират духовните им убеждения и различните форми на изкуството, запазени от ранните сатрати.

Виж повече: Туристически места в близост до Индоре

7. Чай Plantation в Jorhat:

чайна плантация в-jorhat_assam-туристически дестинации

Асам предлага да бъде най-големият район за производство на чай в Индия. Отглежда се предимно в долината Brahmaputra. Джорат е в централната част, така че всеки, който пребивава в Йорхат, трябва да посети този район на долината. Тя се нарича "Чайната столица на света", поради огромния регион, който обхваща плантацията и високото качество на произвеждания чай.

8. Haflong:

haflong_assam-туристически дестинации

Haflong се намира в хълмиста град с две основни туристически атракции - езерото Haflong и Jatinga. Haflong е в центъра и Jatinga е друго място на около 9 километра. Jatinga е мистериозно място, което има необясними отговори за това защо мигриращите птици се самоубиват там. Всяка година от август до ноември птиците мигрират и идват тук, само за да се самоубият!

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Leave A Comment

30 − 25 =