8 известни паркове в Чандигар с снимки | Стил на живот

Изобилие от паркове и градини в Чандигар допълват красотата на пейзажа на града, привличат туристи и осигуряват свеж въздух и отдих на своите жители. Ботаническата градина, Bougainvillea Park, Rose Garden са някои от известните паркове в Chandigarh, за да назовем няколко.

Красиви паркове в Чандигар със снимки:

Ето и най-популярните паркове.

1. Райендра парк:

паркове in chandigarh

Наречен след първия президент на Индия, паркът Rajendra е разпънат 400-акра земя, пълна с високи дървета, които имат кръгли сенници и вечнозелени листа, атрактивни мандрови насаждения и цъфтящи растения.

Пейзажът на парка е проектиран от известния френски архитект Льо Корбюзие и започва да функционира през 1954 г. Паркът се използва основно за джогинг, дълги разходки и конна езда и дори домакини на периодични конни шоута и спортни събития.

2. Парк Bougainvillea:

паркове-In-Чандигар-бугенвилии-парк

Паркът Bougainvillea на Chandigarh, който е създаден през 1976 г., е градина с множество разновидности на цветя от бургас. До тук могат да бъдат забелязани 65 отделни разновидности на бугавилея. Няколко цъфтящи дървета също са засадени, за да добавят цвят към парка, когато цветът не е в разцвет. С такъв прекрасен масив от цветя от бубавилва, паркът е домакин на популярно шоу за цветя от цветя, което се провежда всяка година.

Виж повече: Увеселителен парк в Ахмедабад

3. Topiary Park:

паркове, в Чандигар-Topiary-парк

Както подсказва името, Topiary Park е известен със своите разнообразни животински храсти и храсти. Паркът, отворен за обществеността през 1987 г., е най-голямата атракция за децата. Огромната площ на парка е украсена с други декоративни растения, за да се добави красотата и очарованието му. Паркът е предимно пренаселен вечер, като родителите придружават децата, които идват тук за известно време за игра.

4. Rock Garden:

паркове-In-Чандигар-алпинеум

За разлика от името си, Rock Garden е градина с 40 акра скулптури, известна с фигури, изваяни от промишлени отпадъци и отлети елементи като бутилки и гривни, керемиди, керамични саксии, мивки и други материали. Мозъците зад тази уникална градина принадлежат на държавен служител Нек Чанд, който тайно започва да работи върху неговото изобретение от 1957 г. насам.

Първоначално се срещна с отхвърляне, работата му беше посрещнато с одобрение от обществеността и накрая през 1976 г. градината беше открита като публичен парк. Посетителите се събират в парка в хиляди ежедневници, за да се чудят за красотата на градината и нейното малко ексцентрично произведение на изкуството.

Виж повече: Паркове в Бхубанешвар

5. Shanti Kunj:

паркове-In-Чандигар-Shanti-kunj-парк

Разположен в градинския парк, разположен сред критския стадион Chandigarh и Rose Garden, Shanti Kunj е заобиколен от спокойна обстановка, която осигурява спокойно бягство. Градината е разделена на 5 района с естествен течащ поток.

Тези пет сектора на парковите дървета от различни сортове, вариращи от цъфтящи дървета до лечебни дървета. Посетителите на парка се срещат с пълна тишина и чиста свежест на въздуха, тъй като паркът е без шум и замърсяване, което го прави чудесно място за медитация и релаксация.

6. Трафик парк за деца:

паркове-In-Чандигар-деца с трафика парк

Детски трафик парк е създаден с цел разпространяване на информация за пътната безопасност сред младите граждани на утрешния ден. В парка, който е изпълнен със зелени тревни площи, цветни лехи, дървета и растения, се помещава отделна клетка, която е снабдена със циментирана писта за изпитания на водача за обучение по безопасност на движението по пътищата. Други обекти в помещенията на парка, които популяризират безопасността на пътните практики, са изложбена зала и зала за лекции и театър, в която могат да се настанят поне 120 души.

Виж повече: Увеселителен парк в Индоре

7. Butterfly Park:

паркове-In-Чандигар-пеперуда-парк

Какво е градина или парк без пеперуди? Тези етерични същества донасят цвят и живот на околностите си и се възхищават много на всички видове. Chandigarh се гордее с различни красиви паркове, а паркът Butterfly е един от тях. Паркът е посветен на опазването на над 35 вида пеперуди.

Паркът е пълен с растителност с разнообразие от дървета и цъфтящи растения, за да създаде естествено местообитание за пеперудите. Природата пътеки с мълчаливи зони са създадени, за да могат хората да се разхождат и да се възхищават на тези крилати красавици, без да ги безпокоят. Посещението в този парк със сигурност ще ви остави очарован.

8. Фитнес пътеки Парк:

паркове-In-Чандигар-фитнес-пътека-парк

Фитнес пътеки Парк в Чандиграх осигурява зелен белодроб за жителите на града. Покривайки площ от 94 дка, паркът е покрит с тучна зеленина и изобилие от дървета. Път за фитнес пътека минава през парка, който е специално пригоден за сутрешни пешеходци, тренировки и фитнес ужаси, където те могат да тренират сред очарователната природа.

Leave A Comment

4 + 5 =