8 известни храмове в Канчипурам | Стилове в живота

Държавата Тамил Наду е разположена в красивия град Канчипурам, само на няколко километра от столицата Ченай. Красива обител и религиозен център, страниците на книгата за историята отбелязват "Канчипурам" като един от най-важните центрове за образование на старите дни, известен също като "място за учене". Основно съсредоточавайки се върху религиите, съсредоточени около будизма и джайнизма, който благоприятно процъфтява в този град, Канчипурам е свято място за поклонение, град на наследството, който определено си заслужава да бъде посетен. В тази статия тук е даден списък на някои от най-добрите религиозни центрове в и около град Канчипурам, които трябва да бъдат доста добри за вас.

8 най-добри храмове в Канчипурам:

Храм Онакантхан Тали:

храмове in kanchipuram

Храмът Онакантхан Тали, който се намира в Канчипурам, е център за поклонници на Шива, където легендите казват, че двамата най-големи преданоотдадени от владетеля Шива, Онана и Кантан са посветили своето съществуване на установяването на това място за поклонение. Присъствието на два Lingams представлява съществото на Oneswarar и Kantenswarar. Малко компактно жилище, този средновековен облечен храм е един от най-старите дни.

Pandavar Perumal Temple:

храмове in kanchipuram2

Храмът Pandavar Perumal е ограден в рамките на царските стени, които предпазват светилищата, включително две водни тела. Храмът е построен още от династията Pallava на края на VIII в., Посветен на индуския бог Вишну. Освен мира, този храм приютява и въплъщение на живописна красота.

Храм Iravatanesvara:

храмове in kanchipuram3

Уникалният архитектурен стил преподава над храма Iravatanesvara като вековен храм, построен още през VIII в. От Pallavas, този храм е известен със своите вимани. В края на археологическото проучване на Индия е възложено възкресението и възстановяването на храма до първоначалното му величие.

Храмът Качабесарар:

храмове in kanchipuram4

В малкото село Тируккаур стои голям храм, просто посвещение на могъщия владетел Шива, разпръснат на акра красиви гранитогресни бежови храмове. Основното божество на този храм е Шри Качабесваар заедно със съпругата му богиня Шри Анжаанакши Амбал. Вътре в храма се намират различните интересни истории на това място, показвани чрез знамената за знанието на поклонниците.

Виж повече:  Храмове в Джаркханд

Храм Кайласанатър:

храмове in kanchipuram5

Една от най-старите и най-известните религиозни центрове в Канчипурам, храмът Kailasanathar включва мегалитни скални структури, посветени на могъщия владетел Шива, който живее в една от многото си форми - Кайласанатът, име, което получава от пребиваването си в основното си жилище , Mount Kailash.

Храм Тирувелукай:

храмове in kanchipuram6

Изграден в дравидиански стил, храмът Tiruvelukkai в Канчипурам има тиха уникална история, въз основа на която е построен храмът тук. Високият владетел Вишну бе дошъл за спасяването на местните жители от това място, като приемаше формата на Нарашима. След като извърши аурата, злото, реши да пребивава на това място от известно време, следователно появата на храма след.

Виж повече:  Известни храмове в Джайпур

Храм Kamakshi Аман:

храмове in kanchipuram7

Високи и силни, храмът Камакши Аман е един от многото редки храмове, които са посветени на върховната богиня Парвати, друга форма на богинята Кали. Kamakshi тук всъщност се отнася до самата божественост, тъй като изреденият бял рокански религиозен център говори за власт и преданост.

Храм Chitragupta Swamy:

храмове in kanchipuram8

Храмът на Читрагупта е посветен на Шри Читрагупта Свами, за който се смята, че работи съвместно с планетата Кету, предвестник на лоши новини. Това е преди всичко причината, поради която хората от цяла Индия се събират в този храм, за да търсят добрите благословии на божеството.

Виж повече: Храмове около Хайдерабад

Leave A Comment

17 − = 13